Care e mai rara?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Am si eu una (50 de bani) in stare perfecta, daruita de un prieten de familie acum mai bine de 20 de ani. In sertarul bunicului meu am gasit in copilarie cel putin 30 - 40 de piese de 5, 10 si 20 de bani 1906. Dintre ele cateva erau XF+. Nu este chiar neobisnuit. Si apoi sa ne gandim putin, daca au aparut recent, de ce-ar fi fost mai curand speculate de stat decat de colectionari ai vremurilor trecute? La SNR eu am avut din cand in cand ocazia sa vad monede interesante in stare foarte buna scoase de oameni mai in varsta la vanzare.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
claus

Mesaj de claus »

monede anii 50 ce s-au intors "acasa".

referitor la 3 bani 1954 sunt doar supozitii, in lipsa de ceva concret
Fişiere ataşate
bags.jpg
bags.jpg (25.2 KiB) Vizualizat de 10751 ori
Ultima oară modificat 30 Sep 2009, 02:34 de către claus, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aveti ceva concret? Cum adica "s-a intors acasa"?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Ceea ce imi pune mie semne de intrebare nu este faptul ca aceste monede rare apar la vanzare ci faptul ca parca ar fi o oarecare regularitate cu care apar ele pe eBay sau okazii.... ca si cum cineva le-ar tine la ciorap si din cand in cand i-ar mai "scapa" cate una...si toate unc sau fff bine conservate.... si mai ales la niste preturi absorbitante.... De 3 bani 1954 inca te mai poti atinge , personal tratez pentru una in stare foarte buna iar pretul e undeva la 80 de euro, dar cele de 1 si 2 lei 1952 se apropie de 500 respectiv 1000 de euro :shock: :shock: :shock: daca nu mai mult si....sincer cred ca se poate pune pe picioare o colectie cu aproape toate monedele de dupa 1900 in stare XF - UNC cu banii cu care ai achizitiona 1 si doi lei 1952...
claus

Mesaj de claus »

s-au vandut anul trecut cei din imagine unui cumparator din tara
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

ovidiu^ scrie:Ceea ce imi pune mie semne de intrebare nu este faptul ca aceste monede rare apar la vanzare ci faptul ca parca ar fi o oarecare regularitate cu care apar ele pe eBay sau okazii.... ca si cum cineva le-ar tine la ciorap si din cand in cand i-ar mai "scapa" cate una...si toate unc sau fff bine conservate.... si mai ales la niste preturi absorbitante.... De 3 bani 1954 inca te mai poti atinge , personal tratez pentru una in stare foarte buna iar pretul e undeva la 80 de euro, dar cele de 1 si 2 lei 1952 se apropie de 500 respectiv 1000 de euro :shock: :shock: :shock: daca nu mai mult si....sincer cred ca se poate pune pe picioare o colectie cu aproape toate monedele de dupa 1900 in stare XF - UNC cu banii cu care ai achizitiona 1 si doi lei 1952...
Ce piese rare in stare necirculata ati vazut dumneavoastra ca apar cu regularitate pe okazii/ebay ? Evaluarea dumneavoastra de 500 euro pentru 1 Leu 1952 este exagerata indiferent de stare. Cu banii astia iei 2-3 piese.
Ultima oară modificat 30 Sep 2009, 14:48 de către Hunter`, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

claus scrie:s-au vandut anul trecut cei din imagine unui cumparator din tara
Dar nu se stie provenienta lor. Nici macar daca au continut exact ce scrie pe ei. Avem doar o poza a unor saculeti de bani cu ceva inauntru. In rest mai stim ca s-au vandut anul trecut in tara. Asta nu explica sau nu sustine nimic legat de teoria exportului de material numismatic de catre comunisti.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Hunter` scrie:
ovidiu^ scrie:Ceea ce imi pune mie semne de intrebare nu este faptul ca aceste monede rare apar la vanzare ci faptul ca parca ar fi o oarecare regularitate cu care apar ele pe eBay sau okazii.... ca si cum cineva le-ar tine la ciorap si din cand in cand i-ar mai "scapa" cate una...si toate unc sau fff bine conservate.... si mai ales la niste preturi absorbitante.... De 3 bani 1954 inca te mai poti atinge , personal tratez pentru una in stare foarte buna iar pretul e undeva la 80 de euro, dar cele de 1 si 2 lei 1952 se apropie de 500 respectiv 1000 de euro :shock: :shock: :shock: daca nu mai mult si....sincer cred ca se poate pune pe picioare o colectie cu aproape toate monedele de dupa 1900 in stare XF - UNC cu banii cu care ai achizitiona 1 si doi lei 1952...
Ce piese rare in stare necirculata ati vazut dumneavoastra ca apar cu regularitate pe okazii/ebay ? Evaluarea dumneavoastra de 500 euro pentru 1 Leu 1951 este exagerata indiferent de stare. Cu banii astia iei 2-3 piese.
Domnule Hunter eu nicidecum nu am facut o evaluare am spus doar ca atat se cere in momentul actual pe o piesa de 1 leu 1952 nici decum 1 leu 1951( de fapt amspus ca pretul se apropie se 500 euro) !!! va rog sa cititi mai atent ceea ce se scrie.Uitati-va aici :
http://www.okazii.ro/catalog/33296318/R ... tere-.html
e adevarat ca nimeni nu a licitat la ea dar e singura de vanzare in acest moment.dupa ce se va vinde probabil va aparea alta la un pret asemanator sau mai mare. Dar nu vor aparea la vanzare doua piese concomitent....ca sa nu se creeze concurenta :lol: .Dar asta bineinteles este doar o opinie personala nu trebuie luata ca si cuvant de lege...
Numai bine
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sa nu confundam cat se cere cu pretul de piata. Va deveni un pret al momentului cand se va licita.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

berserkr scrie:Sa nu confundam cat se cere cu pretul de piata. Va deveni un pret al momentului cand se va licita.
Ceea ce am spus eu , in momentul de fata pe o moneda de 1 leu se cere in jur de 500 euro (mai mult sau mai putin). nu am afirmat ca este pretul de piata.Dar stiti cum e daca X cere 3-400 euro pe piesa Y si eu am la vanzare una sau mai multe piese asemanatoare ce fac? Adaptez pretul la cel al "concurentului" cu un usor "discount" pentru a avea sanse mai mari de a vinde piesa.Cel putin asa am vazut ca se lucreaza pe okazii , in momentul in care contactezi un vanzator pentru a negocia ti se raspunde "pai n-ai vazut ce preturi sunt la piese asemanatoare?" ignorand total faptul ca "piesele asemanatoare" stau acolo de multe timp si probabil acolo vor ramane.
Dupa cum am afirmat si in celalalt mesaj si acesta este doar parerea mea personala , bazandu-ma pe ceea ce vad atat pe okazii cat si pe ebay.
Numai bine!
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

berserkr scrie: Dar nu se stie provenienta lor. Nici macar daca au continut exact ce scrie pe ei. Avem doar o poza a unor saculeti de bani cu ceva inauntru. In rest mai stim ca s-au vandut anul trecut in tara. Asta nu explica sau nu sustine nimic legat de teoria exportului de material numismatic de catre comunisti.
Mai multe ar putea sa ne spuna colegii nostri de pe forum, care au avut 50 bani UNC la vanzare in ultimele luni, dar si alte monede din anii '50, in aceeasi stare.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

claus scrie:s-au vandut anul trecut cei din imagine unui cumparator din tara
Ca si o curiozitate saculetii din imagine i-ati cumparat dumneavoastra?
Am vazut ca avetati la vanzare piese din acea perioada necirculate.Mai este valabil anuntul?
Multumesc
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

ovidiu^ scrie:
Hunter` scrie:
Ce piese rare in stare necirculata ati vazut dumneavoastra ca apar cu regularitate pe okazii/ebay ? Evaluarea dumneavoastra de 500 euro pentru 1 Leu 1951 este exagerata indiferent de stare. Cu banii astia iei 2-3 piese.
Domnule Hunter eu nicidecum nu am facut o evaluare am spus doar ca atat se cere in momentul actual pe o piesa de 1 leu 1952 nici decum 1 leu 1951( de fapt amspus ca pretul se apropie se 500 euro) !!! va rog sa cititi mai atent ceea ce se scrie.Uitati-va aici :
e adevarat ca nimeni nu a licitat la ea dar e singura de vanzare in acest moment.dupa ce se va vinde probabil va aparea alta la un pret asemanator sau mai mare. Dar nu vor aparea la vanzare doua piese concomitent....ca sa nu se creeze concurenta :lol: .Dar asta bineinteles este doar o opinie personala nu trebuie luata ca si cuvant de lege...
Numai bine
Am inteles foarte bine despre ce vorbeati, a fost o simpla greseala ca am scris 1951 in loc de 1952. Stiu piesa de pe Okazii , de la 330 euro la 500 euro cat ati spus dumneavoastra este diferenta foarte mare. In plus, daca ati fi urmarit licitatiile de pe ebay din ultimele luni ati fi vazut ca piesele de 1 Leu 1952 s-au terminat sub 250$ . Este o simpla intamplare ca acum nu este decat o piesa de 1 Leu 1952 la vanzare.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Hunter` scrie:
ovidiu^ scrie:
Hunter` scrie: Ce piese rare in stare necirculata ati vazut dumneavoastra ca apar cu regularitate pe okazii/ebay ? Evaluarea dumneavoastra de 500 euro pentru 1 Leu 1951 este exagerata indiferent de stare. Cu banii astia iei 2-3 piese.
Numai bine
Am inteles foarte bine despre ce vorbeati, a fost o simpla greseala ca am scris 1951 in loc de 1952. Stiu piesa de pe Okazii , de la 330 euro la 500 euro cat ati spus dumneavoastra este diferenta foarte mare. In plus, daca ati fi urmarit licitatiile de pe ebay din ultimele luni ati fi vazut ca piesele de 1 Leu 1952 s-au terminat sub 250$ . Este o simpla intamplare ca acum nu este decat o piesa de 1 Leu 1952 la vanzare.
Domnule Hunter eu am spus doar un pret aproximativ !!!! piesa respectiva e 330 si 600 blitz.Acum ca pretul acesta reflecta sau nu realitatea sau ca se va vinde sau nu este cu totul altceva. E vorba doar de o parere aproximativa la fel cum am dat o parere si la piesa de 2 lei la care am afirmat ca se cere 1000 de euro cand in momentul actual se cere 1200 si 1700 euro blitz iar pe ebay care il urmaresc zilnic si poate piesele de 1 leu 1952 mi-au scapat sau nu le-am vazut...s-au vandut 2 lei 1952 si cu 2200 de dolari....deci nu vad de ce v-a deranjat ceea ce am afirmat eu si de ce cautati acul in carul cu fan atata timp cat am si precizat ca este doar o parere personala si nicidecum "un pret de piata" asa cum ati inteles dumneavoastra. Ideea era cum am afirmat de la inceput ca de 3 bani 1954 inca te mai poti atinge pe cand 1 si 2 lei 1952 au niste preturi exorbitante iar cu banii cu care ai cumpara aceste 2 monede (aproximativ 1500 euro) se pot cumpara cam toate piesele dupa 1900 in stare fff buna. Sper ca de data asta m-am exprimat mai clar.
Numai bine
amonra

Mesaj de amonra »

In urma unei discutii purtate cam acum o luna cu un colectionar in varsta la SNR, am inteles urmatoarele :

1. Cota de piata pentru 2 lei 1952 este de obicei de doua ori mai mare ca 1 leu 1952
2. La targul din vara de la Brasov, s-au vandut amandoua la 150, respectiv 300 euro ( doar impreuna ), deci 450 E total.

Concluzia e ca preturile nu sunt chiar reale pe okazii si ca daca ai bani la tine, chiar poti prinde o ocazie buna :D.
Pecunia non olet.
Scrie răspuns