250 Lei 1935

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

ovidiu^

250 Lei 1935

Mesaj de ovidiu^ »

As vrea sa va cer o parere in legatura cu aceasta piesa. Mie mi se pare ok dar din cauza pretului cerut de vanzator mi s-au creeat dubii in legatura cu ea. Ce parere aveti? Daca ar fi sa o cumparati d-vs cat ati fi dispusi sa platiti pentru ea?
Multumesc anticipat !
Fişiere ataşate
2.jpg
2.jpg (48.84 KiB) Vizualizat de 7858 ori
1.jpg
1.jpg (59 KiB) Vizualizat de 7858 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Eu nu vad nimic in neregula la ea. Daca e sa zic o suma, undeva in jur de 150-180RON
drmau

Mesaj de drmau »

Eu am cumparat una de pe ebay - din Serbia - intr-o stare ceva mai buna. M-a ajuns la mai putin 500 RON. Ce-i drept parca si vanzatorul s-a aratat cam prea incantat de pret :-) asa ca este posibil sa fi dat cam mult pe ea.
Am observat ca sunt destul de rare. Cat am fost in tara nu prea le-am vazut - ce-i drept poate nici nu m-am uitat in special dupa ele.
Acum mi s-a cam pus "pata" asa ca am luat-o dupa o lupta (autolicitator :-)) la miezul noptii :-)
In ultimul catalog (Stambuliu) un VF e cotat la 80 euro si un XF la 200 asa ca m-am simtit relativ confortabil... :-)
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
claus

Mesaj de claus »

detaliile sunt foarte bune, dar are zgarieturi iar muchia nu e nici ea grozava. as zice ca 60 euro e un pret corect.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Mare atentie la cei ce vaneaza piese de acest tip. E bine sa cunoasteti dinainte greutatea monedei sau sa vedeti si o imagine a muchiei. Este una din monedele fasificate foarte bine. Ma jos imagini la unul dintre falsuri si cateva exemple de muchii la monede false
Fişiere ataşate
Muchie 3.JPG
Muchie 3.JPG (64.21 KiB) Vizualizat de 7751 ori
Muchie 2.JPG
Muchie 2.JPG (68.05 KiB) Vizualizat de 7751 ori
Muchie 1.JPG
Muchie 1.JPG (76.88 KiB) Vizualizat de 7751 ori
1935 250 lei 1 .jpg
1935 250 lei 1 .jpg (78.58 KiB) Vizualizat de 7751 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Yu_L.Yan scrie:Mare atentie la cei ce vaneaza piese de acest tip. E bine sa cunoasteti dinainte greutatea monedei sau sa vedeti si o imagine a muchiei. Este una din monedele fasificate foarte bine. Ma jos imagini la unul dintre falsuri si cateva exemple de muchii la monede false
Am uitat sa precizez ca dimensiunile si greutatea sunt ok. Vazand imaginile pe care le-ati postat cu moneda falsa si dupa raspunsurile celorlalti colegi , carora le multumesc , m-am convins ca piesa postata de mine este autentica.
Multumesc !
capa

Mesaj de capa »

Cam prin aceeasi zona, vad urmatoarea licitatie:

http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... NA:IE:1123

Pentru piesa din imagine, intrucat inca imi reglez abilitatea de a grada, as dori sa va intreb unde ati incadra-o: XF sau AU (eventual -)? Multumesc.
Fişiere ataşate
250l1935.jpg
250l1935.jpg (59.91 KiB) Vizualizat de 7684 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
banivechi

Mesaj de banivechi »

Poza pare "putin" prelucrata in Photoshop. Dar detaliile sint excelente. Daca poza e reala si nu imbunatatita, atunci e BU (MS63)
Tudor C

Mesaj de Tudor C »

banivechi scrie:Poza pare "putin" prelucrata in Photoshop. Dar detaliile sint excelente. Daca poza e reala si nu imbunatatita, atunci e BU (MS63)

BU chiar daca are numeroase zgarieturi si ceva lovituri, inclusiv pe muchie?
banivechi

Mesaj de banivechi »

Daca sint "bagmarks", da! De aia am zis MS63 si nu 64 sau 65.
capa

Mesaj de capa »

banivechi scrie:Daca sint "bagmarks", da! De aia am zis MS63 si nu 64 sau 65.
Inseamna ca sunt prea exigent acum... Cu cat credeti ca se va termina licitatia in cauza?
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

capa scrie:
banivechi scrie:Daca sint "bagmarks", da! De aia am zis MS63 si nu 64 sau 65.
Inseamna ca sunt prea exigent acum... Cu cat credeti ca se va termina licitatia in cauza?
Acum e 393 dolari. Banuiesc ca se va mai licita in ultimele secunde cum se intampla mai mereu. Parerea mea e ca va ajunge undeva pe la 450 poate chiar 500 dolari. Plus 28 dolari cat cere vanzatorul pentru expedierea ei... eu pe cea de mai sus am dat 30 de euro. E adevarat ca nu e necirculata si ca am prins o acazie buna dar si diferenta de bani e notabila iar cea cumparata de mine este destul de frumoasa iar pozele sunt reale.
capa

Mesaj de capa »

ovidiu^ scrie:
Acum e 393 dolari. Banuiesc ca se va mai licita in ultimele secunde cum se intampla mai mereu. Parerea mea e ca va ajunge undeva pe la 450 poate chiar 500 dolari. Plus 28 dolari cat cere vanzatorul pentru expedierea ei... eu pe cea de mai sus am dat 30 de euro. E adevarat ca nu e necirculata si ca am prins o acazie buna dar si diferenta de bani e notabila iar cea cumparata de mine este destul de frumoasa iar pozele sunt reale.
Pret final: 455 USD. Ati fost foarte aproape.

Oricum, ati facut o afacere foarte buna cu moneda de mai sus pentru doar 30 Euro.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

capa scrie:
ovidiu^ scrie:
Pret final: 455 USD. Ati fost foarte aproape.

Oricum, ati facut o afacere foarte buna cu moneda de mai sus pentru doar 30 Euro.
Exact cum banuiam s-a licitat in ultimele secunde. Un pret foarte bun obtinut de vanzator.
buzynik

autentificare

Mesaj de buzynik »

ovidiu^ scrie:
Yu_L.Yan scrie:Mare atentie la cei ce vaneaza piese de acest tip. E bine sa cunoasteti dinainte greutatea monedei sau sa vedeti si o imagine a muchiei. Este una din monedele fasificate foarte bine. Ma jos imagini la unul dintre falsuri si cateva exemple de muchii la monede false
O seara buna tuturor. Am lipsit putin de pe forum, motivul fiind ca nu prea mai tine cu "scormonitul" :cry: .Sa racit apa. O lasam pentru la vara :wink: . Urmarind discutiile de pe forum, am ajuns sa rascolesc recolta din vara aceasta. Rugamintea este sa-mi spuneti daca moneda mea este autentica?? Desi este din apa, am inteles ce sunt si falsuri de epoca. Scuze daca am intrat unde nu trebuia :oops: .Am considerat ca este acelasi subiect. Multumiri anticipat Oseara placuta incontinuare. Cu stima Nicu. Mentionez ca mi-e groaza sa o curat sa nu o stric :oops:
Am uitat sa precizez ca dimensiunile si greutatea sunt ok. Vazand imaginile pe care le-ati postat cu moneda falsa si dupa raspunsurile celorlalti colegi , carora le multumesc , m-am convins ca piesa postata de mine este autentica.
Multumesc !
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (83.5 KiB) Vizualizat de 7511 ori
IMG_0007.jpg
IMG_0007.jpg (30.17 KiB) Vizualizat de 7511 ori
IMG_0008.jpg
IMG_0008.jpg (28.6 KiB) Vizualizat de 7511 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (13.3 KiB) Vizualizat de 7511 ori
Scrie răspuns