Escrocherie pe Okazii
Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA
-
clujsergiu

Escrocherie pe Okazii
Stie cineva care sunt pasii legali (daca exista) in cazul cand ai platit ceva ce ai cumparat de pe Okazii si nu primesti obiectul respectiv ?
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Tudor C
Mai cititi si aici: viewtopic.php?t=4120
Oricum, ar fi bine sa ne spuneti despre cine e vorba, sa stim sa ne ferim.
Oricum, ar fi bine sa ne spuneti despre cine e vorba, sa stim sa ne ferim.
-
clujsergiu

Escrocherie pe Okazii
O sa dau mai multe detalii saptamna viitoare pentru ca respectivul a promis ca o sa rezolvam problema. Cred ca respectivul citeste acest forum si eu m-am grabit putin cu presupunerile. Am primit cateva lamuriri pe privat de genul: daca ai chitanta de plata si dovada ca nu ai primit obiectul (sau ai suspiciunea ca nu contine ce trebuie, poti deschide coletul la posta in prezenta operatorului postal si se mentioneaza intr-un proces verbal ce contine acest colet) se poate depune o sesizare la politie pentru inselaciune. Multumesc pentru sfaturi.
-
clujsergiu

Escrocherie pe Okazii
Am ramas dator cu o explicatie: Din fericire pentru mine nu a fost necesar sa apelez la Politie. Am primit ceea ce am cumparat dar cam in scarba, de aceea nu o sa dau numele userului de pe Okazii. Am apelat la functionarii de la Posta si mi-au spus ca ei nu fac nici un Proces verbal la deschiderea plicului doar daca e cu valoare declarata sau asigurat, iar la Politie pentru o suma mica nu cred ca merita declaratiile pe care trebuie sa le dai. Concluzia la care am ajuns in calitate de cumparator incepator este ca pe viitor voi cumpara doar de la cei cu multe calificative (peste 98% pozitive) - chiar daca dai peste o "okazie", iar in cazul sumelor mai mari prefer predarea personala sau asigurarea prin posta.
Exista, desigur, anumite riscuri la cumpararea de pe orice site, luand in considerare nu doar faptul ca se poate sa nu primiti coletul/plicul, dar si ca acesta sa fie gol... De aceea recomand, pe cat posibil, cumpararea de la cunoscuti, apoi de la cei cu multe calificative - urmarirea tranzactiilor cu useri deja cunoscuti este un plus - pe de alta parte, exista posibilitatea ca un colet din tara sa ajunga mai greu de cat unu din afara. Alt sfat ar fi sa intrebati cunoscutii daca il stiu pe un potential vanzator. Au existat situatii cand o tranzactie nu sa finalizat din motive obiective.
In consecinta: increderea este primul lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare intr-o tranzactie. Riscul pentru un vanzator suspect de a deveni un nume pe o lista "bad" il va face sa fie onest. Probabil cum vi s-a intamplat dvs...
Personal sunt pt tranzactiile "fata in fata". Prefer targurile. Cu toate acestea fac tranzactii cu placere cu cei pe care ii cunosc sau cu care am colaborat cu succes pe net.
Inca o data: exista riscuri considerate asumate in colaborarea pe net.
In consecinta: increderea este primul lucru pe care trebuie sa-l luam in considerare intr-o tranzactie. Riscul pentru un vanzator suspect de a deveni un nume pe o lista "bad" il va face sa fie onest. Probabil cum vi s-a intamplat dvs...
Personal sunt pt tranzactiile "fata in fata". Prefer targurile. Cu toate acestea fac tranzactii cu placere cu cei pe care ii cunosc sau cu care am colaborat cu succes pe net.
Inca o data: exista riscuri considerate asumate in colaborarea pe net.
-
clujsergiu

Escrocherie pe Okazii
Deoarece contul userului la care fac referire mai sus a fost suspendat definitiv inclin sa cred ca a mai facut ceva "neortodox". Numele userului a fost "kamanos" din Buzau cu numele de Ma.... Rob...
Acuma cred, subliniez cred, ca are un cont nou cu dennumirea de "numismatbz" [edit]. Povestea cu acest domn a fost ca am cumparat la "Okazie instant" o bancnota de 5 milioane 1947 la pretul de 15 lei. Dupa ce i-am trimis e-mail ca vreau sa platesc anticipat, pentru ca eu primesc colete doar postrestant iar site-ul Okazii nu recomanda trimiterea cu ramburs la postrestant, acest domn repune in vanzare bancnota la un alt pret mai mare si imi spune ca nu vrea sa trimita ramburs asa cum el a scris in descriere. De asemenea cred ca mai are un user cu denumirea de "sticlaimpex" cu care mai salta preturile. Denumirea ultimului user mentionat se potriveste cu numele societatii inregistrata cu sediul la adresa domnului mentionat mai sus. Daca cineva a mai avut contact cu acest domn va rog sa confirme sau sa infirme cele afirmate mai sus.
[admin edit - am modificat putin mesajul (numele respectivului), pentru ca, avem o lege care interzice sa se dea numele complet]
Acuma cred, subliniez cred, ca are un cont nou cu dennumirea de "numismatbz" [edit]. Povestea cu acest domn a fost ca am cumparat la "Okazie instant" o bancnota de 5 milioane 1947 la pretul de 15 lei. Dupa ce i-am trimis e-mail ca vreau sa platesc anticipat, pentru ca eu primesc colete doar postrestant iar site-ul Okazii nu recomanda trimiterea cu ramburs la postrestant, acest domn repune in vanzare bancnota la un alt pret mai mare si imi spune ca nu vrea sa trimita ramburs asa cum el a scris in descriere. De asemenea cred ca mai are un user cu denumirea de "sticlaimpex" cu care mai salta preturile. Denumirea ultimului user mentionat se potriveste cu numele societatii inregistrata cu sediul la adresa domnului mentionat mai sus. Daca cineva a mai avut contact cu acest domn va rog sa confirme sau sa infirme cele afirmate mai sus.
[admin edit - am modificat putin mesajul (numele respectivului), pentru ca, avem o lege care interzice sa se dea numele complet]
Ultima oară modificat 10 Noi 2009, 12:27 de către clujsergiu, modificat 1 dată în total.
numismatbz are contul suspendat permanent.....
Am licitat la el pentru un lot de monede descrise ca "UNC"... bineinteles ca nu erau chiar UNC...dar i-am dat pozitiv pentru livrarea rapida...si ma miram de ce nu da si el calificativ...
Cititnd acest topic am verificat lista de pe okazii si am vazut ca nu are rost sa ii mai astept calificativul...si-asa am acordat 236 si-am primit numai 194...ce mai conteazza unul in minus?...
Am licitat la el pentru un lot de monede descrise ca "UNC"... bineinteles ca nu erau chiar UNC...dar i-am dat pozitiv pentru livrarea rapida...si ma miram de ce nu da si el calificativ...
Cititnd acest topic am verificat lista de pe okazii si am vazut ca nu are rost sa ii mai astept calificativul...si-asa am acordat 236 si-am primit numai 194...ce mai conteazza unul in minus?...
-
mici_preturi
Re: Escrocherie pe Okazii
Buna ziua!clujsergiu scrie:Am ramas dator cu o explicatie: Din fericire pentru mine nu a fost necesar sa apelez la Politie. Am primit ceea ce am cumparat dar cam in scarba, de aceea nu o sa dau numele userului de pe Okazii. Am apelat la functionarii de la Posta si mi-au spus ca ei nu fac nici un Proces verbal la deschiderea plicului doar daca e cu valoare declarata sau asigurat, iar la Politie pentru o suma mica nu cred ca merita declaratiile pe care trebuie sa le dai. Concluzia la care am ajuns in calitate de cumparator incepator este ca pe viitor voi cumpara doar de la cei cu multe calificative (peste 98% pozitive) - chiar daca dai peste o "okazie", iar in cazul sumelor mai mari prefer predarea personala sau asigurarea prin posta.
Eu am fost in trecut utilizator okazii.ro cu numele de ''kamanos''.Ma puteti verifica nu am avut nici un negativ din contra am avut numai calificative pozitive cu cuvinte de lauda!Nu am avut probleme grave cum au alti (calificative negative,solduri negative) singurul lucru care a dus la suspendarea contului a fost faptul ca dintr-o simpla greseala am creat inca un cont!
In legatura cu problema domnului ''clujsergiu'':
1.O lipsa de respect fata de mine,a fost ca s-a alarmat foarte tare,trebuia foarte simplu sa astepte sa vada cum decurge tranzactia si daca produsul cumparat ajunge(eu unul nu pot grabi posta)!
2.Am repus acea bancnota deoarece am crezut ca nu o mai doriti,desigur dupa ce am trm un mail care vad ca din pacate s-a ratacit!In licitatie scria clar ca trm doar colet postal cu plata ramburs!Dumneavoastra mi-ati cerut sa o trm ''postrestant'',iar eu nu stiam ce formulare trebuie sa completez etc,deoarece numai lucrasem cu ''postrestant'' stiti ca v-am si intrebat cum se procedeaza!Dupa ce mi-au ajuns banii eu am avut obligatia sa trm bancnota pe care am trm,deoarece sunt o persoana serioasa care nu doreste sa insele lumea!Recunosc o mica problema a fost la impachetarea bancnotei deoarece era prea mare si nu aveam un plic de dimensiunea ei!Deci pana la urma dece v-ati alarmat asa tare,si nu ati asteptat sa vedeti daca primiti bancnota?Ati postat un mesaj pe forum fara sa vedeti cum decurge tranzactia si ASTEPT NISTE SCUZE DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA!!ASA AR FI CEL MAI FRUMOS SI POLITICOS!Multumesc
3.IMI CER SCUZE PUBLIC FATA DE DUMNEAVOASTRA CA NU AM IMPACHETAT BANCNOTA FOARTE BINE!SPER SA FIM IN CONTINUARE PRIETENI,DEOARECE EU NU AM URA PE DUMNEAVOASTRA TOTI CEI CARE VOR SA MA INTREBE CEVA SAU CARE VOR SA IMI REPROSEZE CEVA SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA!
Inca odata va rog sa ma scuzati,de atunci m-am asigurat ca am tot ce imi trebuie pentru a impacheta un produs ''ca la carte!Multumesc pentru intelegere!
Va salut pe toti vizitatori si va urez un Craciun Fericit!
Toata Stima!
Re: RASPUNS
Domnilor, vă rog respectuos, nu mai chinuiţi limba română şi rezolvaţi-vă problemele în altă parte! Îmi pare rău pentru cei care se simt ofensaţi, însă tind să cred că ne îndreptăm spre un alt tip de forum...mici_preturi scrie:Buna ziua!
Eu am fost in trecut utilizator okazii.ro cu numele de ''kamanos''.Ma puteti verifica nu am avut nici un negativ din contra am avut numai calificative pozitive cu cuvinte de lauda!Nu am avut probleme grave cum au alti (calificative negative,solduri negative) singurul lucru care a dus la suspendarea contului a fost faptul ca dintr-o simpla greseala am creat inca un cont!
In legatura cu problema domnului ''clujsergiu'':
1.O lipsa de respect fata de mine,a fost ca s-a alarmat foarte tare,trebuia foarte simplu sa astepte sa vada cum decurge tranzactia si daca produsul cumparat ajunge(eu unul nu pot grabi posta)!
2.Am repus acea bancnota deoarece am crezut ca nu o mai doriti,desigur dupa ce am trm un mail care vad ca din pacate s-a ratacit!In licitatie scria clar ca trm doar colet postal cu plata ramburs!Dumneavoastra mi-ati cerut sa o trm ''postrestant'',iar eu nu stiam ce formulare trebuie sa completez etc,deoarece numai lucrasem cu ''postrestant'' stiti ca v-am si intrebat cum se procedeaza!Dupa ce mi-au ajuns banii eu am avut obligatia sa trm bancnota pe care am trm,deoarece sunt o persoana serioasa care nu doreste sa insele lumea!Recunosc o mica problema a fost la impachetarea bancnotei deoarece era prea mare si nu aveam un plic de dimensiunea ei!Deci pana la urma dece v-ati alarmat asa tare,si nu ati asteptat sa vedeti daca primiti bancnota?Ati postat un mesaj pe forum fara sa vedeti cum decurge tranzactia si ASTEPT NISTE SCUZE DIN PARTEA DUMNEAVOASTRA!!ASA AR FI CEL MAI FRUMOS SI POLITICOS!Multumesc
3.IMI CER SCUZE PUBLIC FATA DE DUMNEAVOASTRA CA NU AM IMPACHETAT BANCNOTA FOARTE BINE!SPER SA FIM IN CONTINUARE PRIETENI,DEOARECE EU NU AM URA PE DUMNEAVOASTRA TOTI CEI CARE VOR SA MA INTREBE CEVA SAU CARE VOR SA IMI REPROSEZE CEVA SUNT LA DISPOZITIA DUMNEAVOASTRA!
Inca odata va rog sa ma scuzati,de atunci m-am asigurat ca am tot ce imi
Va salut pe toti vizitatori si va urez un Craciun Fericit!
Toata Stima!