Rog identificare piese antice (?)

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
giubster

Mesaj de giubster »

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati sa identific urmatoarele piese si bineinteles sa va dati cu parerea daca sunt originale sau nu.

Multumesc anticipat.
Fişiere ataşate
Piesa nr. 1 - revers
Piesa nr. 1 - revers
242.jpg (92.11 KiB) Vizualizat de 3832 ori
Piesa nr. 1 - avers
Piesa nr. 1 - avers
243.jpg (80.87 KiB) Vizualizat de 3832 ori
Piesa nr. 2 - revers
Piesa nr. 2 - revers
244.jpg (86.68 KiB) Vizualizat de 3832 ori
Piesa nr. 2 - avers
Piesa nr. 2 - avers
245.jpg (86.99 KiB) Vizualizat de 3832 ori
giubster

Mesaj de giubster »

Voi continua lista cu inca doua piese...
Fişiere ataşate
Piesa nr. 3 - revers
Piesa nr. 3 - revers
246.jpg (82.12 KiB) Vizualizat de 3830 ori
Piesa nr. 3 - avers
Piesa nr. 3 - avers
247.jpg (78.89 KiB) Vizualizat de 3830 ori
Piesa nr. 4 - avers
Piesa nr. 4 - avers
248.jpg (84.78 KiB) Vizualizat de 3830 ori
Piesa nr. 4 - revers
Piesa nr. 4 - revers
249.jpg (85.92 KiB) Vizualizat de 3830 ori
LM

Mesaj de LM »

Nu am cine stie ce cunostinte numismatice,sunt si eu incepator,insa primele 3 monede imi par suspecte.Dar poate ma insel...?Sa asteptam si alte pareri!
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Buna ziua
Teoretic sunt trei tetradrahme provenind din Cyme, Smirna si de la Alexandru Macedon, precum si un denar de la Augustus. Insa precum LM, cred ca e vorba de piese cel putin dubioase, foarte probabil falsuri nu grozav realizate. Probabil ca materialul nici nu este argint? Puteti vedea mai jos monedele originale pentru 1, 2 si 4.
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 2&Lot=1013
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 69&Lot=619
http://www.coinarchives.com/a/lotviewer ... 8&Lot=4261
giubster

Mesaj de giubster »

Va multumesc pt. raspunsuri.
Si mie mi s-au parut falsuri, mai ales in comparatie cu originalele prezentate de Dvs.
Un singur lucru ma intriga - faptul ca aceste piese au fost descoperite intr-un sit arheologic din Asia Mica (Troia). Se poate sa fie falsuri din epoca respectiva?
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Le-ati dezgropat dumneavoastra din pamant? :) Sa nu va intrige povestea cu situl arheologic, este o scorneala pentru a pacali eventualii cumparatori, se practica la scara larga. De pilda, asa zisele monede bactriene care ar fi fost descoperite in Afganistan, ori cazul de fata si asa mai departe. Este exclus ca piesele sa fie antice, intra in categoria generic denumita "tourist fakes".
giubster

Mesaj de giubster »

dimo13 scrie:Le-ati dezgropat dumneavoastra din pamant? :) Sa nu va intrige povestea cu situl arheologic, este o scorneala pentru a pacali eventualii cumparatori, se practica la scara larga. De pilda, asa zisele monede bactriene care ar fi fost descoperite in Afganistan, ori cazul de fata si asa mai departe. Este exclus ca piesele sa fie antice, intra in categoria generic denumita "tourist fakes".
Sunt absolvent de arheologie... si stiu toata povestea cu "tourist fakes".. :)
Stiu sigur (fara a putea da mai multe detalii) ca acestea au fost dezgropate in acel sit arheologic. Au fost curatate intre timp. De aceea am intrebat daca nu exista posibilitatea ca acestea sa fie falsuri de atunci. Din pacate cunostintele mele in domeniul numismatica antica sunt limitate, fiind mai mult preocupat de numismatica moderna.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

vladmiclaus scrie: Stiu sigur (fara a putea da mai multe detalii) ca acestea au fost dezgropate in acel sit arheologic. Au fost curatate intre timp. De aceea am intrebat daca nu exista posibilitatea ca acestea sa fie falsuri de atunci.
Bun, necunoscand cine si cum "le-a scos la lumina", nu am dreptul sa va contrazic, deci ramane ca au fost gasite in sit. Insa:
- nu e vorba de argint, pare mai degraba un soi de...tombac, deci sunt excluse emisiunile oficiale
- presupunand ca ar fi falsuri de atunci (teoretic suberate), cum oare patru asemenea falsuri, din trei epoci diferite si emise in locuri diferite, sunt gasite in acelasi spatiu, iar dupa ce sunt curatate prezinta un material aparent identic si se afla in stare perfecta (mai putin denarul)?
Repet, cred ca e vorba de reproduceri moderne, desi reprezentarile sunt impecabile, materialul si muchiile le dau de gol.
Iar in privinta descoperirii, inca din secolul al XIX-lea era folosita o metoda interesanta: amatorii de antichitati erau condusi in diverse situri celebre din Asia Mica, Egipt, etc, de ghizi locali si lasati sa sape pe acolo, pana cand descopereau ei insisi, foarte rapid, tot soiul de artefacte, care erau de fapt contrafaceri plantate putin mai devreme chiar de respectivii ghizi. Sigur, oamenii erau convinsi de autenticitatea descoperilor....Nu spun ca e obligatoriu cazul si aici, am dat doar un exemplu.
giubster

Mesaj de giubster »

dimo13 scrie:
vladmiclaus scrie: Stiu sigur (fara a putea da mai multe detalii) ca acestea au fost dezgropate in acel sit arheologic. Au fost curatate intre timp. De aceea am intrebat daca nu exista posibilitatea ca acestea sa fie falsuri de atunci.
Bun, necunoscand cine si cum "le-a scos la lumina", nu am dreptul sa va contrazic, deci ramane ca au fost gasite in sit. Insa:
- nu e vorba de argint, pare mai degraba un soi de...tombac, deci sunt excluse emisiunile oficiale
- presupunand ca ar fi falsuri de atunci (teoretic suberate), cum oare patru asemenea falsuri, din trei epoci diferite si emise in locuri diferite, sunt gasite in acelasi spatiu, iar dupa ce sunt curatate prezinta un material aparent identic si se afla in stare perfecta (mai putin denarul)?
Repet, cred ca e vorba de reproduceri moderne, desi reprezentarile sunt impecabile, materialul si muchiile le dau de gol.
Iar in privinta descoperirii, inca din secolul al XIX-lea era folosita o metoda interesanta: amatorii de antichitati erau condusi in diverse situri celebre din Asia Mica, Egipt, etc, de ghizi locali si lasati sa sape pe acolo, pana cand descopereau ei insisi, foarte rapid, tot soiul de artefacte, care erau de fapt contrafaceri plantate putin mai devreme chiar de respectivii ghizi. Sigur, oamenii erau convinsi de autenticitatea descoperilor....Nu spun ca e obligatoriu cazul si aici, am dat doar un exemplu.
Va multumesc pt. raspuns. Faptul ca sunt falsuri imi este acum clar... iar daca acestea sunt moderne sau mai vechi nu cred ca mai are relevanta.
Le voi pune in colectia mea alaturi de alte falsuri stranse de-a lungul anilor.
Scrie răspuns