5 lire italia

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
sebii

5 lire italia

Mesaj de sebii »

curand mi-a fost propus un lot de monede italiene, printre care si una din San Marino, cu valoarea de 5 lire de argint din perioada 1820-1923, monede cu cote de catalog ametitoare, la niste preturi de nimic. prevazator nu am cumparat doar le-am scanatr si apoi am verificat cotele. intradevar corespundeau cu ce imi spusese partenerul meu dar ce mi se pare ciudat este cantitatea mare de monede toate cu cote de la 100 $ in sus. stie cineva de ceva replici ale unor altfel de monede? Greutetea corespeunde dar mi se pare ciudata cantitatea. De exemplu o moneda care am pus-o la vanzare pe okazii de 5 lire 1901 care are in catalog catele de 15000-20000 $??? astept ceva pareri
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am cautat pe okazii piesa de care ziceti dar vad ca nu ati atasat si o poza acolo...
Cand gasesti la un loc mai multe piese care au cote de catalog foarte mari si ti se ofera sa le cumperi la pret de nimic, poti sa fii 99.99% sigur ca este vorba de falsuri. Piesele rare italiene se falsifica de ani buni incoace. La fel ca si rublele rare rusesti. In majoritatea cazurilor e greu sa iti dai seama ca sunt falsuri pentru pt. ca acum se fac niste falsuri de calitate, prin batere.
La ultimul targ de la BV am vazut un fals foarte bine executat dupa un taler de Sigismund Bathori, Transilvania. Era o piesa superba, m-am uitat foarte mult la ea si nu am gasit nici un defect, decat putin muchia parca-parca nu era cum ar fi trebuit sa fie. M-am mai uitat ce mai avea respectivul vanzator pe masa si mai era o rubla ruseasca foarte rara in stare foarte buna cu o superba patina falsa executata recent, piesa la care nu am mai avut dubii ca e falsa. In rest avea omul avea numai nimicuri la vanzare. Intre timp din vorba in vorba a mai scazut vertiginos si pretul talerului... concluzia... :D
sebii

Mesaj de sebii »

Nu pot in momentul asta sa intru pe yahoo, cred ca e cevadin retea, dar cat de repede o sa va trimit un scan cu un lot care mai cuprinde si o moneda de 1 $ si una din san marino
PRONUMISMATICA
Site Admin

Am primit poza.. E un lot fooaaarte "suspect".... :?
PRONUMISMATICA
Site Admin

sebii

Mesaj de sebii »

asa cred si eu. macar cine le vinde pe okazii are bunul simt si spune ca sunt duplicate. eu imi asum greseala ca le-am pus pe contul meu...asta e.
Scrie răspuns