Piraeus Bank vinde aur sub forma de lingouri si monede
-
laurentiu c

-
hultan2003

-
laurentiu c

-
laurentiu c

Una din legile economiei spune sa cumperi cind e ieftin si sa vinzi cind e scump. Acum aurul e scump, record istoric chiar iar analistii avertizeaza ca aceste preturi mari nu vor mai putea fi sustinute de speculatori, datorita simplului fapt ca toata lumea va da navala sa... vinda, nu sa cumpere. Deci vor scadea (iarasi) preturile. Nu numai Piraeus Bank da navala sa vinda, se pare ca si Harrods. O analiza interesanta, de la un tip a cariu meserie e legata de comertul aur: http://www.kitco.com/ind/nadler/oct162009.html
Dac-as avea, as vinde acum. Si probabil luna viitoare l-as lua inapoi si mi-ar mai ramine ceva profit...
Dac-as avea, as vinde acum. Si probabil luna viitoare l-as lua inapoi si mi-ar mai ramine ceva profit...
Articol Adevarul.
Citeste aici
Citeste aici

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
E o vorba: la pomul laudat...
Acum o saptamina am fost la Numismata Berlin, si pot spune ca la 146 euro/cocosel sau 154 euro/napoleon nu se inghesuia nimeni sa cumpere. Am vazut chiar si 20 marci prusace de la 175 euro nebagate in seama. Iar sovereign-ii vinduti de Piraeus sint peste acest pret (198 euro) la o greutate comparabila. Ca o paranteza, insa, si tirgul de anul asta de la Berlin a fost cel mai slab din cite am vazut...
Acum o saptamina am fost la Numismata Berlin, si pot spune ca la 146 euro/cocosel sau 154 euro/napoleon nu se inghesuia nimeni sa cumpere. Am vazut chiar si 20 marci prusace de la 175 euro nebagate in seama. Iar sovereign-ii vinduti de Piraeus sint peste acest pret (198 euro) la o greutate comparabila. Ca o paranteza, insa, si tirgul de anul asta de la Berlin a fost cel mai slab din cite am vazut...
Sa-i fi afectat si pe ei criza? Sa astepte trecerea perioadei pt a comercializa la preturi mai bune?banivechi scrie:E o vorba: la pomul laudat...
Sincer nu stiu. Prietena mea a intrat in ceaalta sala, unde era tirgul de timbre si a zis ca inghesuiala la timbre a fost mult mai mare decit la monede (si asta duminica, a doua zi de tirg - cind e mai "relaxat" peste tot). M-am mirat si eu. Poate ca timbrele fiind atit de jos ca pret lumea considera oportun sa cumpere... iar monedele se afla exact la polul opus? Ca un clasor intreg a costat 35 euro. O tara completa pe 50 ani. Sau ceva de genul...
Pai mie de ce mi-erau neclare niste chestii din oferta aia? Oricum pe okazii 1 gram se poate lua la 111 lei. In monede. Chiar si sub (vad un 20 franci elvetieni 1922 de 6.4516g 90% puritate la 600 lei + posta ceea ce duce la sub 100 lei/g).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!