5 bani 1958
5 bani 1958
De vanzare pe ebay. Vanzatorul spune ca piesa prezinta urme minime de circulatie.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0362424671
Pret curent: $31
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0362424671
Pret curent: $31
- Fişiere ataşate
-
- 5bani1958a.JPG (7.39 KiB) Vizualizat de 15908 ori
-
- 5bani1958b.JPG (18.03 KiB) Vizualizat de 15908 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
am votat pentru moneda.
dupa ce deja fusesera batute 6 tiraje de monede de 5 bani in anii anteriori, in ultimul an era nevoie de o proba? care , mai mult, e identica cu monedele emise anterior?
proba prin definitie e batuta pentru a testa, pregati o emisiune viitoare. probe cum sunt 5 bani 1905, 50 bani 1921..5 lei 1977 etc.
5 bani 1958 mi se pare un fel de 10 lei 1996 comunist. ultimul an de emisie, foarte rar, dar nu proba.
nu stiu cat de bune sunt argumentele aduse, am incercat sa-mi justific votul.
dupa ce deja fusesera batute 6 tiraje de monede de 5 bani in anii anteriori, in ultimul an era nevoie de o proba? care , mai mult, e identica cu monedele emise anterior?
proba prin definitie e batuta pentru a testa, pregati o emisiune viitoare. probe cum sunt 5 bani 1905, 50 bani 1921..5 lei 1977 etc.
5 bani 1958 mi se pare un fel de 10 lei 1996 comunist. ultimul an de emisie, foarte rar, dar nu proba.
Am dorit sa anunt aparitia piesei. Pentru monedele mai rare, cred ca e util sa le monitorizam aparitiile si preturile de vanzare. Parca am citit la un moment dat ca dl. Aldor pregatea un sistem de monitorizare automata a acestui lucru, dar nu stiu in ce stadiu este.vlahul scrie:Si noi ce ar trebui sa facem? Sa votam daca noi credem ca este moneda sau proba?
Formularul de sondare l-am atasat mai mult din curiozitate, desi, gandindu-ma mai bine, poate fi un instrument util in a "masura" unele dintre parerile acestei comunitati.
Intradevar, asa m-am gandit: ca acei care doresc sa isi poata spune parerea fara a trebui neaparat sa scrie un comentariu. (lipsa de timp, sustinerea unor argumente deja expuse, etc)
Total de acord cu dumneavoastra ca trebuie monitorizate piesele rare. Dar nu se putea dupa sfarsitul licitatiei?capa scrie:Am dorit sa anunt aparitia piesei. Pentru monedele mai rare, cred ca e util sa le monitorizam aparitiile si preturile de vanzare. Parca am citit la un moment dat ca dl. Aldor pregatea un sistem de monitorizare automata a acestui lucru, dar nu stiu in ce stadiu este.vlahul scrie:Si noi ce ar trebui sa facem? Sa votam daca noi credem ca este moneda sau proba?
Formularul de sondare l-am atasat mai mult din curiozitate, desi, gandindu-ma mai bine, poate fi un instrument util in a "masura" unele dintre parerile acestei comunitati.
Intradevar, asa m-am gandit: ca acei care doresc sa isi poata spune parerea fara a trebui neaparat sa scrie un comentariu. (lipsa de timp, sustinerea unor argumente deja expuse, etc)
Oh... Imi cer scuze. Chiar ma intrebam cate dintre piesele mai rare de pe eBay se intorc/raman in tara. Pe de alta parte imi pare bine ca exista licitatori activi pe acest forum. Si eu vroiam sa licitez, dar sunt convins ca o sa depaseasca foarte repede puterea mea de cumparare.florin232 scrie:Total de acord cu dumneavoastra ca trebuie monitorizate piesele rare. Dar nu se putea dupa sfarsitul licitatiei?chiiar vroiam sa o cumpar =))
parere
........Buna seara. Nu sunt un expert, insa sunt de acord cu argumentele domnului "claus" . Din cele ~ 60 de piese de:1,3 si 5 bani ,nu am nici una din '58. Nu este un argument forte, dar prin faptul ca am gasit doua piese de 3 bani '54.....claus scrie:am votat pentru moneda.
- luchesse5508

tind sa fiu de acord cu dl nicu (provenienta majoritatii pieselor mele este din cimitir-deci circulatie efectiva-) din peste 70 de piese nu e nici una din '58;
dar argumentele d lui claus sunt le fel de logice, de ce o proba identica, ; cu surorile ei?
n ar putea sa fie un tiraj mult-mult mai mic decat in anii anteriori?
sau vreo situatie politico-sociala care sa fi determinat "nearuncarea" in circulatie a lui '58?
pana in ce an au circulat monedele de acest tip? '66?
dar argumentele d lui claus sunt le fel de logice, de ce o proba identica, ; cu surorile ei?
n ar putea sa fie un tiraj mult-mult mai mic decat in anii anteriori?
sau vreo situatie politico-sociala care sa fi determinat "nearuncarea" in circulatie a lui '58?
pana in ce an au circulat monedele de acest tip? '66?
Ultima moneda de alama pina la 50 bani 2005.
"Greii" considera aceasta moneda o proba datorita faptului ca sint doar citeva exemplare cunoscute. Poate au fost facute doar pentru protocol, sau au testat noile matrite in asteptarea unei comenzi care n-a mai venit niciodata...
Proba, parerea mea. 400-450 estimez ca va fi pretul final.
"Greii" considera aceasta moneda o proba datorita faptului ca sint doar citeva exemplare cunoscute. Poate au fost facute doar pentru protocol, sau au testat noile matrite in asteptarea unei comenzi care n-a mai venit niciodata...
Proba, parerea mea. 400-450 estimez ca va fi pretul final.
- luchesse5508

imi pare rau poate am inteles gresit sau poate am citit postul prea repede....
initial intelesesem ca dl nicu voteaza pentru proba -exemplul cu "~ 60 de piese de:1,3 si 5 bani ,nu am nici una din '58" m a derutat...
initial intelesesem ca dl nicu voteaza pentru proba -exemplul cu "~ 60 de piese de:1,3 si 5 bani ,nu am nici una din '58" m a derutat...
Ultima oară modificat 26 Oct 2009, 23:04 de către luchesse5508, modificat 1 dată în total.
Nu, pana prin '74 - '75.luchesse5508 scrie: pana in ce an au circulat monedele de acest tip? '66?
Tin minte ca mai primeam uneori, copil fiind, monede de acest tip la restul de la cumparaturile pe care le faceam (un suc, o guma)
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
- luchesse5508

luchesse5508 scrie:pana in ce an au circulat monedele de acest tip? '66?
Oficial au circulat până la 31 decembrie 1996:
http://www.bnro.ro/apage.aspx?pid=404&actId=93803
Am găsit aici ceva interesant: au fost monede şi bancnote emise în 1967?