Probe moderne

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Probabil, dar poate ca si cu un cantar se poate rezolva, ca daca politia gaseste o bancnota care nu corespunde nu cred ca apeleaza mereu la BNR.
Dar cred ca ai dreptate, prin faptul ca nu se implica. Dar iar ajungem la discutia aia cu tirajele samd, ca doar de aia au fost aruncate pe piata falsurile astea...
banivechi

Mesaj de banivechi »

@tripleseven: in conformitate cu politica ebay privitoare la falsuri, l-ati putea suspenda definitiv pe vinzator cu un simplu e-mail, si daca ati platit prin Paypal, ati obtine si banii inapoi. Un link catre site-ul BNR cred ca ar fi concludent pentru ebay.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Deci dv, domnilor, sunteti de parere ca este un fals chiar daca a fost batuta (ma rog,la schimbul 3!!) de Monetarie cu matritele originale cu care au fost batute si cele "bune"?
Banuiesc ca daca m-as duce cu piesa mea la BNR sa mi-o evalueze , precis ar chema politia si probabil ar trebui sa dau o gramada de declaratii de unde o am!!!
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Pai nu sunt de parere, este un fals, iar BNR nu o evalueaza, maxim o clasifica. Si puteti dovedi ca ati luat-o de pe ebay...
banivechi

Mesaj de banivechi »

O copie "pirat" ca la Windows :-)
Si, hm, sigur ca in cazul unei anchete o sa se vrea sa se stie de la cine ati cumparat moneda. Asta doar in cazul in care n-o sa primiti un raspuns de genul: "stim, stim ca s-a lucrat si la ciubuc, da' acu' s-a terminat, problema e rezolvata! Pst, stiu pe cineva care mai are un fisic, nu va intereseaza?" :twisted:
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

banivechi scrie:@tripleseven: in conformitate cu politica ebay privitoare la falsuri, l-ati putea suspenda definitiv pe vinzator cu un simplu e-mail, si daca ati platit prin Paypal, ati obtine si banii inapoi. Un link catre site-ul BNR cred ca ar fi concludent pentru ebay.
Birlicul si Brancoveanu sunt luate intr-adevar de pe ebay in urma cu ceva vreme, nu mai stiu exact, 2-3 ani sau asa ceva. Era un seller roman din Canada, nici nu mai stiu daca mai este activ, stiu ca avea "probe" la mai toate monedele comemorative , inclusiv la replica de pol!
Piesele au fost ieftine , parca 80 usd pt ambele ( nu exagerez!) . Personal nu vad de ce as da piesele inapoi, au fost extrem de ieftine si pt un original nu dau 1000 de euro ,sau cat se mai cere momentan.
Nu sunt interesat nici sa le comercializez in scop de a face profit asa ca...le las acolo unde sunt pt ca "nu cer de mancare"! :wink:
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

tripleseven scrie: Banuiesc ca daca m-as duce cu piesa mea la BNR sa mi-o evalueze , precis ar chema politia si probabil ar trebui sa dau o gramada de declaratii de unde o am!!!
Cam da.
In schimb, puteti demonstra ca ati fost un cumparator de buna credinta, deoarece nu ati cantarit-o la achizitionare (in cazul Birlic). Prima moneda din post nici macar nu e moneda oficiala, deci poate fi considerata o proba. Dar nu in sensul essay, pt ca nu a existat o moneda cu acea grafica.
Si chiar si in acest caz, ar fi trebuit sa apara publicata undeva. Si foarte important, sa fie insotita de un tiraj - vezi ex de la Polonia.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

tripleseven scrie:Birlicul si Brancoveanu sunt luate intr-adevar de pe ebay in urma cu ceva vreme, nu mai stiu exact, 2-3 ani sau asa ceva. Era un seller roman din Canada, nici nu mai stiu daca mai este activ, stiu ca avea "probe" la mai toate monedele comemorative , inclusiv la replica de pol!
Piesele au fost ieftine , parca 80 usd pt ambele ( nu exagerez!) . Personal nu vad de ce as da piesele inapoi, au fost extrem de ieftine si pt un original nu dau 1000 de euro ,sau cat se mai cere momentan.
Nu sunt interesat nici sa le comercializez in scop de a face profit asa ca...le las acolo unde sunt pt ca "nu cer de mancare"! :wink:
Dvs spuneati aici ca daca v-ati duce la BNR ...
tripleseven scrie:Deci dv, domnilor, sunteti de parere ca este un fals chiar daca a fost batuta (ma rog,la schimbul 3!!) de Monetarie cu matritele originale cu care au fost batute si cele "bune"?
Banuiesc ca daca m-as duce cu piesa mea la BNR sa mi-o evalueze , precis ar chema politia si probabil ar trebui sa dau o gramada de declaratii de unde o am!!!
Yu_L.Yan scrie:Si foarte important, sa fie insotita de un tiraj - vezi ex de la Polonia.
Daca am lua exemplul Poloniei am fi departe in ceea ce priveste numismatica. Am fost intr-un oras mic - Wroclaw, in care am gasit 4 magazine dedicate numismaticii. Cel mai surprinzator lucru a fost faptul ca polonezii au cataloage numismatice anuale de calitate si care costa f putin. Am vazut acum un an-doi ca si bulgarii au scos un catalog f ieftin...
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

@ Vlahul - nu inteleg ce vreti sa spuneti! :?:
Am zis ca "banuiesc ca daca m-as duce" si nu ca intentionez sa ma duc...
Am vrut sa atrag atentia asupra cadrului legal in care m-as afla in caz ca as face o prostie de genul ... sa ma duc la BNR cu aceasta "proba"
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Am spus ca s-a continuat discutia tocmai pe aceasta idee, in cazul in care v-ati duce, dupa care ati mentionat ca doriti sa o pastrati.
Daca va duceti sau nu, este propria dvs alegere.
banivechi

Mesaj de banivechi »

tripleseven scrie:Era un seller roman din Canada, nici nu mai stiu daca mai este activ, stiu ca avea "probe" la mai toate monedele comemorative , inclusiv la replica de pol!
Am inteles :lol: Cred ca si Aldor zimbeste cind citeste asta. Si mai citiva din cei ce activam aici acum 2-3 ani...
Mircea

Mesaj de Mircea »

banivechi scrie:
tripleseven scrie:Era un seller roman din Canada, nici nu mai stiu daca mai este activ, stiu ca avea "probe" la mai toate monedele comemorative , inclusiv la replica de pol!
Am inteles :lol: Cred ca si Aldor zimbeste cind citeste asta. Si mai citiva din cei ce activam aici acum 2-3 ani...
:lol: :lol: :lol:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

banivechi scrie:
Mircea scrie:
:lol: :lol: :lol:
:lol:

In alta ordine de idei ultima "proba" la o comemorativa pe care am vazut-o pe ebay parca era din 2004. Deci se pare ca intr-adevar s-a oprit "ciubucul". Cel putin pentru o vreme.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Nu sunt sigur, dar parca am vazut probe la monedele cu Academia din 2006 (primele monede ale anului). Oricum, proba cu ultima moneda din 2005 (Birlic) sunt si pe acest topic. Probabil cam pe-atunci s-a intrerupt obiceiul.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

skortzy scrie:Nu sunt sigur, dar parca am vazut probe la monedele cu Academia din 2006 (primele monede ale anului). Oricum, proba cu ultima moneda din 2005 (Birlic) sunt si pe acest topic. Probabil cam pe-atunci s-a intrerupt obiceiul.
Daca ar fi sa ne luam cronologic, ultima moneda care am vazut-o copiata in diverse materiale este "Monumente de artă feudală creştină - Biserica de lemn din Ieud-Deal". Parca a mai fost la un moment dat si Delta Dunarii, dar pentru ea nu pot spune, acum, cu certitudine daca este si ea inclusa aici.
Un lucru este sigur. Intre emisiunile "Istoria monedei - replică după primul pol românesc"(2005) si "Monumente de artă feudală creştină - Biserica de lemn din Ieud-Deal" (2006) nu au scapat nici una in a fi copiata. Au mai fost copiate si din cele mai vechi, dar nu in totalitate, in functie de cum au mai prins matritele. Cele mai copiate au fost "Istoria monedei - replică după moneda dacică de tip Koson"si "140 de ani de la înfiinţarea Academiei Române", reproduse in aluminiu, tombac, argint, aur. Asa ca mare atentie la ce cumparati :!:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns