Medalii pe banda rulanta

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Yu_L.Yan

Medalii pe banda rulanta

Mesaj de Yu_L.Yan »

Vad ca este o moda de a premia pe orisicine, cu orice prilej.
Dupa ce presedintele din mandatul anterior a premiat pe banda rulanta pe oricine-i iesea dinainte (dar si 2 medalii returnate - fiind refuzate), iata ca si presedintele din actualul mandat acorda pe aceeasi principii medalii.
Aest lucru rezulta din articolul: http://80.86.106.144/articol_18003/pres ... dalii.html

Sa cheltui atatia bani, inseamna un stoc serios de medalii. Cine stie, poate peste cativa ani ne vom trezi si noi decorati, ca deh, nu mai aveau pe cine, si avand aceste medalii pe stoc, ne-a venit noua randul :twisted:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Probabil multe vor fi oferite militarilor romani din Afganistan si Irak...chiar ma intreb, exista barete gen "Kosovo", "Irak", "Afganistan" la decoratiile romanesti?
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

banivechi scrie:...chiar ma intreb, exista barete gen "Kosovo", "Irak", "Afganistan" la decoratiile romanesti?
Cunosc pe cineva decorat cu "Virtutea militara in grad de cavaler cu insemne de razboi". Nici vorba de barete. Este o decoratie care arata foarte rau din punct de vedere al realizarii. Chiar si cutia are o musama ieftina.

Tinand cont de sumele care se ziceau in articol, ar fi trebuit sa fie mai ingrijite. Dar vad ca sunt zgarciti, inlocuind acel frumos email de pe decoratiile vechi cu o vopsea ordinara. Probabil cai din MS sunt mult prea prinsi in a confectiona monede :twisted:
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Yu_L.Yan scrie:Dupa ce presedintele din mandatul anterior a premiat pe banda rulanta pe oricine-i iesea dinainte (dar si 2 medalii returnate - fiind refuzate), iata ca si presedintele din actualul mandat acorda pe aceeasi principii medalii.
Conform informatiilor de pe site-ul Cancelariei Ordinelor, cele mai multe ordine nationale au fost acordate nu de Ion Iliescu, ci de Emil Costantinescu. Oricum, prin comparatie cu ambii predecesori, Traian Basescu aproape ca nu a acordat nimic in ultimii doi ani. Poate vrea sa "recupereze" de acum incolo.
dragos03

Mesaj de dragos03 »

De fapt, Basescu nu are fondurile necesare pentru a acorda prea multe distinctii. Asta pentru ca Iliescu, in ultimul sau mandat, a epuizat bugetul Cancelariei Ordinelor. Mai mult, o parte dintre cei decorati de Iliescu nu si-au primit nici acum decoratiile, iar o mare parte din fondurile cancelariei sunt cheltuite pentru asta.

In plus, orice stat trebuie sa acorde un anumit numar de distinctii aproape "din oficiu", de exemplu pentru ambasadori, demnitari straini, etc. Imi inchipui ca Basescu a fost nevoit sa acorde multe decoratii in timpul Summitului Francofoniei. Altele sunt date unor personalitati cu anumite ocazii (de ex. cand un mare actor implineste o varsta "rotunda").

In concluzie, cred ca Basescu nu a putut acorda decat foarte putine ordine si medalii independent de aceste obligatii. Ma bucur totusi ca a schimbat sistemul de acordare de pe vremea lui Iliescu si a decorat oameni pentru merite concrete, de exemplu ordinele pe care le-au primit de revelion Raed Arafat (pentru organizarea SMURD) si Plt. Alexandru Dinica (jandarmul care a salvat oameni ramasi pe acoperisuri in timpul inundatiilor). Pentru merite in timpul inundatiilor au fost decorati si un numar de oameni obisnuiti: medici, politisti, militari in termen, tractoristi, genul de oameni la care Iliescu nu s-ar fi gandit niciodata.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Mi-ar fi placut sa am o relatie si la monetarie :lol: .
Piesele din sistemul nou de decoratii al Romaniei pe care le-am vazut eu la vanzare aveau niste preturi mai mult decat ametitoare.In plus valoarea unei decoratii nu este data (numai) de valoarea intriseca - adevarata valoare apare in momentul in care decoratia a fost decernata pentru ceva (fapte de arma, merite civice, etc), asta nu a vrut sa inteleaga vanzatorul sub nici un chip.
Mihai
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

La final de 2010, inca un val de decoratii acordate.
Articol "GANDUL" - Decorari pe banda rulanta.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Scrie răspuns