Carte postala (Bucuresti)? Sau altceva?

Colectibile diverse - cărți poștale, acțiuni, documente, insigne, sigilii, antichități, etc.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Carte postala (Bucuresti)? Sau altceva?

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Stie cumva cineva, daca este vorba de o carte postala, sau este altceva? La prima vedere arata ca o carte postala, dar reversul este lasat alb. Este si de marimea unei carti postale obisnuite. Pare a fi din anii '20-30.
Fişiere ataşate
BucurestiCP1.jpg
BucurestiCP1.jpg (172.55 KiB) Vizualizat de 11513 ori
danutz

Mesaj de danutz »

este o carte postala spatiul alb e pentru tex corespodenta
PRONUMISMATICA
Site Admin

Dar deobicei se trasau niste linii pentru a marca locul unde trebuie trecuta adresa, eventual se trecea jos, cu litere mici si editura, etc. De asta nu eram sigur daca este vorba de o CP.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Spot video sigur nu e :-)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Cred ca este cp cu eroare de imprimare pe verso ( lipsa ). Asta este parerea mea, daca dimensiunile corespund unei cp.
Elinorri

Re: Carte postala (Bucuresti)? Sau altceva?

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:51 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
luchesse5508

Re: Carte postala (Bucuresti)? Sau altceva?

Mesaj de luchesse5508 »

Elinorri scrie:Uitati-va la grosimea cartii postale. De obicei acest tip de carti postale sunt realizate in trei straturi de hartie. Dupa cum arata partea alba a cartii postale din imagine eu am impresia ca ii lipseste ultimul strat, adica cel cu liniile de demarcatie pentru mesaj si adresa.
putin probabil: verso ul ar fi aratat mult mai "zdrentuit"; nu mai retin exact procedeul de fabricatie din perioada respectiva dar parca la cp urile ceausiste erau 3 straturi(str cu fotografia-hartie de buna calitate si lucioasa str intermediar-carton(alb de obicei) si str de verso-hartie tot bun calitativa dar mata probabil pt a putea scrie cu usurinta pe ea)
in cazul in care incerci sa separi aceste straturi 1 nu or sa se dezlipeasca aproape niciodata perfect-in sensul sa ramaii cu 3 bucati bine individualizate- si 2 chiar daca reusesti sa "dezlipesti' unul dintre straturi-sa zicem verso-ul-nu cred ca fata de verso a stratului intermediar(adica noul verso) o sa arate asa de bine (se "zdrentuieste" si se exfoliaza)
in plus nu mai retin exact dar parca cp-urile mai vechi (per interbelica) aveau doar 2 straturi....
merg pe eroare de tipar sau pe ceva ce nu a fost destinata a fi o cp(o parte a unui catalog de prezentare, suvenir...)
dl vlahul are un blog interesant si foarte frumos, poate cunoaste dansul mai mai multe detalii..
PRONUMISMATICA
Site Admin

Nu stiu, nu pare a fi din mai multe straturi (cum am avut o carte postala de Arad, la care aceste straturi s-au dezlipit complet una de pe cealalta). Am mai multe exemplare, diferite, toate cu Bucuresti.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Probabil e o eroare de imprimare. O fi fost tiparita intr-o luni de dimineata si era uscat tusul pentru "revers" ori cine stie... Ce nu s-au mai vazut carti cu foi albe in ele? Posibil tot din aceiasi cauza...
Cornelius Agrippa

Mesaj de Cornelius Agrippa »

Aldor scrie:Nu stiu, nu pare a fi din mai multe straturi (cum am avut o carte postala de Arad, la care aceste straturi s-au dezlipit complet una de pe cealalta). Am mai multe exemplare, diferite, toate cu Bucuresti.
Carte postala de Arad care a ajuns la mine :) si care prezinta 4 straturi dezlipite complet unul de celalalt, fara a prezenta nici un fel de exfolieri sau zdrentuiri, de parca cele 4 straturi nici n-ar fi fost lipite...
„Evul Mediu nu s-a sfarsit inca“-Umberto Eco
http://num-n-roll.blogspot.com/
http://alte-vederi.blogspot.com/
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Aldor scrie:Nu stiu, nu pare a fi din mai multe straturi (cum am avut o carte postala de Arad, la care aceste straturi s-au dezlipit complet una de pe cealalta). Am mai multe exemplare, diferite, toate cu Bucuresti.

Am si eu trei exemplare, 13,08 / 9,00 cm. nu pot spune cate straturi are.
Bucuresti - Palatul Justitiei
Bucuresti - Casa de Depuneri
Bucuresti - Calea Victoriei
Scrie răspuns