Probleme pe okazii

O 'bază de date' cu persoane pe care probabil e mai bine să le evitați când vindeți / cumpărați / faceți schimburi.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Scrie răspuns
capa

Mesaj de capa »

Ora 22:54:

Timp ramas: 6 ore 34 min (06 Dec 2009 00:00)

Data din paranteza e corecta, mai este doar o ora si cateva minute.

Licitatie:

http://www.okazii.ro/catalog/36985892/O ... moasa.html
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Iata un alt exemplu: ora de finalizare era 19:25, in conditiile in care ora surprinderii imaginii era 16:45, iar contorul arata ca mai erau 7 ore si 38 minute pana la incheierea licitatiei.
Fişiere ataşate
Licitatie okazii.jpg
Licitatie okazii.jpg (77.41 KiB) Vizualizat de 15167 ori
claus

Mesaj de claus »

Deja e cronica treaba. De vreo luna contoarele sunt defecte, daca observati la "monede moderne romania" prima in lista este mereu o moneda de 2 lei 1872, iar o licitatie de-a mea care se termina peste 20 de zile..deja e expirata! :shock:
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Am incercat si eu sa listez cate ceva pe okazii in ultimele zile... siteul merge ORIBIL. Cand completasem toate paginile si ajungeam la ultima pagina cand sa listez licitatia ma trimitea inapoi la prima pagina.. altadata imi aparea mesajul cu siteul momentan nu este disponibil, se afla in meantenanta sau ceva de genul, si iar trebuia s-o iau de la capat, in loc sa-mi listeze in categoria dorita, imi gaseam cate o licitatie la mokazii de la 1RON, etc. etc. etc.
Trebuie sa ai nervii tari si rabdare infinita sa poti inregistra 15-20 licitatii in aceeasi zi.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Salut,

Din data de 17 martie, Okazii.ro schimbă modalitatea de returnare a comisioanelor reţinute în urma tranzacţiilor nefinalizate.

Vânzătorul îşi va putea primi comisionul înapoi prin simpla completare a unui formular. Mai mult:

* Recuperarea comisionului nu va mai depinde de calificativele care se schimbă între parteneri;
* Vom permite returnarea comisionului fără ca utilizatorii să fie obligaţi să acorde calificative negative sau neutre;
* Calificativele neutre sau negative nu vor mai determina returnarea automată a comisionului.

Informaţiile complete despre modalitatea de returnare a comisionului vor putea fi accesate de miercuri 17 martie în Pagina de Ajutor.

Mulţumim,
Echipa Okazii.ro

Comentarii:
-se inlocuieste un sistem simplu,eficient,rapid cu unul mult mai greoi , un sistem care sigur av ingreuna mult activitatea pe site
-motivele invocate sunt hilare .de exemplu
Vânzătorul îşi va putea primi comisionul înapoi prin simpla completare a unui formular.
nu era mai simplu sa se faca prin simpla acordare de calificativ,fara sa se completeze nici un formular?mai ales ca,daca doreai recuperarea comisionului,erai astfel obligat sa dai si calificativ?cat despre simpla completare,o fi ea simpla (toeretic),dar daca se asteapta rezultatul cateva luni,cum astept eu retragerea unor calificative acordate din greseala (prin formularul de retragere calificative,nu,un formular usor de completat....) atunci incep sa ma indoiesc de motivatie.
-incerc de 24 de ore sa acccesez informatiile complete.ghiciti...bineinteles,nu sunt disponibile inca
am primit un raspuns,referitor la aceasta problema.citez din el:
"Precizez insa ca prin acest formular vor fi reduse situatiile in care, desi tranzactiile se finalizau cu succes, vanzatorii acordau calificative neutre sau chiar negative pentru a-si recupera comisionul. De asemenea, cererea de returnare nu inseamna, in mod automat, si returnarea comisionului, in luarea deciziei de restituire fiind luata in considerare si opinia cumparatorului."
ciudata abordare.sa inteleg ca,daca completez formularul ,se va cere acceptul cumparatorului sa imi retrag comisionul?
dar daca cumparatorul este rau intentionat?sau daca cumparatorului nu-i pasa si nu raspunde la mailul de la okazii?si cine va cere opinia cumparatorului?de cati oameni e nevoie ca sa se proceseze aceste cereri,tinand cont de numarul mare de cereri care vor fi de solutionat?are okazii oameni atat de multi disponibili?nu cumva se merge pe prinicipiul "este mai complicat,dureaza,deci multi vor renunta la returnarea comisionului?nu era mult mai simplu ca,daca se dorea eliminarea acestui fenomen (calificative neutre date pentru recuperarea comisionului chiar daca licitatia s-a finalizat cu succes) sa se procedeze exact invers,adica cel care a fost pagubit prin acordarea respectivului calificativ,respectiv cumparatorul,sa completeze un formular?pentru ca aceste cazuri sunt mult mai putine decat cele in care calificativele se acforda corect.iar vanzatorul care foloseste astfel de metode,fie sa fie exclus de pe site,fie la o prima abatere dovedita,sa fie blocat si sa platesca o amenda (10-20 euro) pentru deblocare,urmand ca la a doua abatere sa fie inchis definitiv?
una peste alta,raman cu un gust amar.iar se fac modificari fara sa ni se cere si noua opinia.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Atentie

timpul in care se poate folosi formularul de returnare comision este de 30 de zile calendaristice.la fel,termenul de acordare calificative.timp abolut insuficient pentru finalizarea unor tranzactii multiple.
o singura tranzactie nfinalizata (la care clientul nu ridica din posta coletul) inseamna,in timpio,de la inchiderea licitatiei pina la ridicarea din posta a coletului returnat cca 24 de zile,in medie.daca mai puneti si cateva zile pina clientul efectueaza plata (asta in cazul in care nu se expediaza cu ramburs),faceti si dumneavoastra un calcul.

solutia?
eu voi face cerere de returnare comision la absolut toate licitatiile care depasesc 20 de zile calendaristice de la inchidere.un lucru foarte neplacut insa pentru multi cumparatori,care se vor trezi bombardati cu mailuri de la okazii...
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

si 2 atuuri in favoarea sistemului actual (ca sa vedem si paryile bune,nu numai cele rele)
-cand se face cererea de returnare comision,se trimite mail automat catre client si il atentioneaza asupra acestui fapt.
-daca clientul nu da raspuns in timp de 7 zile, comisionul se returneaza automat

un alt neajuns deasemena de semnalat
nu se deselecteaza automat licitatiile care s-au finalizat si s-a acordat calificativ pozitiv.asa ca,in respectivul formular,veti gasi toate licitatiile incheiate in ultimele 30 de zile,fie ca s-au finalizat,fie ca nu.asta constituie un dezavantaj mare pentru vanzatorii care au multe licitatii incheiate cu vanzare in decursul unei luni..trebuie sa stai sa pierzi o gramada de timp sa selectezi licitatiile pentru care poti cere returnarea comisionului.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Da, pentru ca in noul sistem poti da pozitiv si daca licitatia nu s-a finalizat.

aici vad doua probleme:
1- se vor da pozitive de frica sa nu primesti negative chiar daca licitatiile nu s-au finalizat
2- se vor da pozitive prietenilor care te ajuta la licitatii, fara probleme, pentru ca iti iei comisionul inapoi.
clujsergiu

probleme

Mesaj de clujsergiu »

Am gasit pe okazii.ro aceeiasi bancnota pusa in vanzare de 2 useri diferiti:

http://www.okazii.ro/catalog/39855068/1 ... rosie.html

http://www.okazii.ro/catalog/39977458/10-lei-1952.html
danutz

Mesaj de danutz »

regret sa va dezamagesc dar e acelasi vanzator :D
cosmin_sm

Mesaj de cosmin_sm »

danutz scrie:regret sa va dezamagesc dar e acelasi vanzator :D
Cel de-al doilea vanzator,SUIRAM_40 a primit 2 calificative de la SUIRAM_30 :D:D:
micu_klein

Mesaj de micu_klein »

Probleme majore pe okazii.ro la reintroducere licitatiilor expirate:
Astazi mi-au expirat niste licitatii. Ele au aparut ca de obicei la licitatii incheiate. Le-am bifat pe toate si am apasat butonul de repunere in vanzare. Ca de obicei ele au disparut din rubrica de Licitatii incheiate fara castigator dar NU au mai aparut la licitatii active, deci au disparut!
In mail-urile care imi confirma finalul unei licitatii fara castigator am dat click pe linku-ul licitatiei si imi apare mesajul Licitatie inexistenta.
Le-am trimis un mail celor de la okazii cu speranta ca aceste licitatii sunt salvate de ei intr-o baza de date/backup.
Voi revenii cu detalii dupa ce imi raspund administratorii site-ului de licitatii.

Actualizare: Licitatiile acelea le-am gasit in urma sugestiei celor de la okazii la "licitatii sterse"; dupa cum a sunat raspunsul administratorilor, daca nu existau acolo nu mai aveau ce face pentru recuperarea lor, deci in concluzie nu au nici un sistem de back-up.
claus

Mesaj de claus »

Intru in contul de okazii, apas pe "mesaje". Apare iar fereastra de logare, ma loghez iar. Apare mesajul, scriu raspunsul la mesaj, dau "trimite", ma directioneaza iar la fereastra de logare. Ma loghez iar, apare fereastra de raspuns la mesaj, iar mesajul nu a fost trimis!

A mai patit cineva?
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

claus scrie:Intru in contul de okazii, apas pe "mesaje". Apare iar fereastra de logare, ma loghez iar. Apare mesajul, scriu raspunsul la mesaj, dau "trimite", ma directioneaza iar la fereastra de logare. Ma loghez iar, apare fereastra de raspuns la mesaj, iar mesajul nu a fost trimis!

A mai patit cineva?
Aproape asemanator eu.
ncercam sa acord un calificativ si ma tot plimba intre logare si acordare calificativ. Dupa 4 incercari am renuntat :x
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Cu acceasi problema ma confrunt si eu, le-am scris mesaj, am primit raspuns, dar doar atat, nu si rezolvare la problema, sper sa nu tina mult
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Scrie răspuns