cat vor circula actualele monede

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
alexandra PP
nou in forum
nou in forum

cat vor circula actualele monede

Mesaj de alexandra PP »

Buna, vreau sa stiu cat timp vor circula monedela de la noi din tara deuarece vreau sa-mi deschid o afacere de automate pe baza de fise si trebuie sa am certitudinea ca vor ramane in circulatie cel putin cativa ani .. pentru a`mi functiona afacerea :? :?:
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Daca pana atunci nu apare vreo inflatie galopanta sau vreo lovitura de stat :), probabil vor fi scoase din circulatie o data cu trecerea la Euro. Din ce zvonuri am auzit asta nu se va intampla inainte de 2014, deoarece trebuie indeplinite conditiile de aici: http://www.infoeuropa.ro/jsp/page.jsp?c ... =1&parId=1.
berserkr
moderator
moderator

Re: cat vor circula actualele monede

Mesaj de berserkr »

alexandra PP scrie:Buna, vreau sa stiu cat timp vor circula monedela de la noi din tara deuarece vreau sa-mi deschid o afacere de automate pe baza de fise si trebuie sa am certitudinea ca vor ramane in circulatie cel putin cativa ani .. pentru a`mi functiona afacerea :? :?:
Automatele bazate pe fise se regleaza, astfel incat se pot adapta oricarei monede. Probabil vreti sa evitati cheltuiala cu reglarea ulterioara. Daca este vorba despre sute de masini, e de inteles.
amonra

Mesaj de amonra »

Nu cred ca va va putea garanta nimeni nimic.
Insa mai mult ca sigur ca pana in 2014 nu vom intra pe euro.

Automatele moderne au sistemele de recunoascut monede dupa proprietatile metalului. Cu un pic de cercetare ( no pain, no gain ), se poate face o jucarie de genul asta in care sa se schimbe doar softul in caz ca se schimba cupiurile.
Deci minima baiae de cap, profiit maxim si clienti multumiti.

Principiul e folosit de multe astfel de automate la straini. Parca sunt chiar scheme pe net...
Pecunia non olet.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

amonra, cauta pe net, vei gasi informatii despre cum functioneaza automatele de monede. Eu am avut de-a face pe vremuri cu masini de numarat monede, si problema este cu mult mai banala decat iti imaginezi. Toate automatele moderne care primesc numerar (si monede si bancnote) au deja implementat mecanismul de reglare in functie de numerarul folosit. Nu trebuie cercetare ci numai o buna cunoastere a masinii.
amonra

Mesaj de amonra »

Even better.

Oferim consultanta ?! 8)
Pecunia non olet.
amonra

Mesaj de amonra »

http://www.gandul.info/financiar/in-201 ... eu-5164740

De unde atata graba pe europeni sa ne vaduveasca de moneda nationala ??
Pecunia non olet.
dorelb

Mesaj de dorelb »

si baterea de euro este o afacere, si inca una... banoasa. :D
amonra

Mesaj de amonra »

Aici sunt niste intrebari simple si foarte interesante :

1. Romania e capabila sa intre in zona EURO fara sa se "arda" ?
2. Daca in 2012 vin camioanele, inseamna ca in decursul lui 2011 se tiparesc/bat banii. Pentru monede, asta ar insemna ca vom avea cel tarziu in 2011 un model national pentru revers. Care e ala ?
3. Cum va arat economia noastra fara BNR jongland cu leul ?
Pecunia non olet.
banivechi

Mesaj de banivechi »

amonra scrie:Aici sunt niste intrebari simple si foarte interesante :

1. Romania e capabila sa intre in zona EURO fara sa se "arda" ?
3. Cum va arat economia noastra fara BNR jongland cu leul ?
1. Exista vreo tara in zona euro care s-a ars?
3.Sa intelegem de aici ca BNR e o eminenta cenusie care decide in functie de jonglerii daca economia merge bine sau rau? Parerea unanima e ca BNR a fost cel mai mare, daca nu singurul, factor de stabilitate al economiei romanesti.
Imi aduc aminte doar de repetatele apeluri ale BNR la circumspectie la inscrierea la credite (mai ales la cele "cu buletinul") si la celebra lupta cu speculatorii in urma careia BNR a cistigat citeva sute de milioane de euro. Cu putin timp inainte de spargerea "bulei".
BNR va fi si atunci cind vom fi in zona euro un factor de stabilitate. Va continua sa decida cantitatea de bani ce se vor emite de catre Romania, si va avea acelasi rol in economie.
amonra

Mesaj de amonra »

banivechi scrie: 1. Exista vreo tara in zona euro care s-a ars?
3.Sa intelegem de aici ca BNR e o eminenta cenusie care decide in functie de jonglerii daca economia merge bine sau rau? Parerea unanima e ca BNR a fost cel mai mare, daca nu singurul, factor de stabilitate al economiei romanesti.
Imi aduc aminte doar de repetatele apeluri ale BNR la circumspectie la inscrierea la credite (mai ales la cele "cu buletinul") si la celebra lupta cu speculatorii in urma careia BNR a cistigat citeva sute de milioane de euro. Cu putin timp inainte de spargerea "bulei".
BNR va fi si atunci cind vom fi in zona euro un factor de stabilitate. Va continua sa decida cantitatea de bani ce se vor emite de catre Romania, si va avea acelasi rol in economie.
1. Din cate stiu, de multe ori analistii economici au avertizat ca daca Romania va intra in zona EURO fara ca sa indeplineasca pe deplin conditiile tehnice nu ne va fi bine. Parca ultima oara cel care transmitea mesajul era consilierul guvernatorului BNR.

3.Neindoios BNR va controla prin atributiile sale sistemul bancar si dupa 2014. Totusi, dupa cum vad eu, dreptul suveran de a emite moneda e una din cele mai importante metode de acum de a stabiliza economia. Nu e furnizor de bani ci de stabilitate.
Tranta cu speculatorii a castigat-o chiar din cauza faptului ca BNR a detinut leii si ceilalti nu.

Revenind la ce ne doare pe noi, numismatii, sa inteleg ca foarte curand vom vedea concursuri de machetare pt monedele euro sau chiar ne vor fi prezentate optiuni gata realizate ?
Pecunia non olet.
banivechi

Mesaj de banivechi »

amonra scrie:Revenind la ce ne doare pe noi, numismatii, sa inteleg ca foarte curand vom vedea concursuri de machetare pt monedele euro sau chiar ne vor fi prezentate optiuni gata realizate ?
Din pacate in Romania nu exista un precedent in ceea ce priveste alegerea designului de monede in urma unui concurs. Dar putem spera...
Scrie răspuns