verificarea coletelor
-
roantichitati

verificarea coletelor
Nu stiu daca sectiunea este cea potrivita , si postez aici aceasta problema deoarece cred ca prezinta interes pentru multi dintre noi . Pana acum toate serviciile de curierat rapid ( sau aproape toate ) aveau posibilitatea verificarii coletului inaintea platii . Eu vreau sa primesc ceva din Brasov si as vrea sa verific , pt ca nu cunosc destinatarul . Stiind de aceasta facilitate am sunat spre a definitiva tranzactia . Am fost uimit sa constat ca Fan-courier , Cargus si Urgent courier au suspendat aceasta facilitate , si culmea …toate de putin timp . Stiti cumva daca exista vre-o posibilitate de expeditie cu posibilitatea verificarii inainte de a achita coletul , in Romania ? Multumesc !
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Re: verificarea coletelor
Daca Dvs primiti, atunci Dvs sunteti destinatarul.roantichitati scrie:Eu vreau sa primesc ceva din Brasov si as vrea sa verific , pt ca nu cunosc destinatarul .
Posta Romana avea un serviciu numit parca scrisoare deschisa in care se puteau trimite obiecte de valoare cu un proces verbal: http://www.posta-romana.ro/media/servic ... ventar.pdf
Nu stiu daca mai au serviciul acesta, dar alta posibilitate nu vad.
-
roantichitati

Multumesc pt raspunsuri . Eu sunt destinatarul , am gresit in primul post . M-am informat in legatura cu aceasta posibilitate si nu este ceea ce doresc .
Scrisoarea cu valoare este un serviciu similar coletariei obisnuite pt obiecte pana in 3 Kg , care contine si o nota de inventar a coletului . Nu se poate desface inainte de achitare , si posta nu isi asuma nici o responsabilitate . Coletul se face acasa de catre destinatar , iar factorul postal poate in cel mai bun caz sa constate si sa fie martor a unei eventuale fraude , neavand posibilitatea de restituire a banilor . Nu-mi inchipui de ce , pe timp de criza dupa veniturile au scazut cu 20-30% pt firmele de curierat ( sunt date de pe net ) in loc sa vina cu noi facilitati , au o atitudine in bloc , de monopol si renunta la acest sistem cu posibilitatea verificarii coletului care are acceptul expeditorului
Scrisoarea cu valoare este un serviciu similar coletariei obisnuite pt obiecte pana in 3 Kg , care contine si o nota de inventar a coletului . Nu se poate desface inainte de achitare , si posta nu isi asuma nici o responsabilitate . Coletul se face acasa de catre destinatar , iar factorul postal poate in cel mai bun caz sa constate si sa fie martor a unei eventuale fraude , neavand posibilitatea de restituire a banilor . Nu-mi inchipui de ce , pe timp de criza dupa veniturile au scazut cu 20-30% pt firmele de curierat ( sunt date de pe net ) in loc sa vina cu noi facilitati , au o atitudine in bloc , de monopol si renunta la acest sistem cu posibilitatea verificarii coletului care are acceptul expeditorului
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:41 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
La scrisorile cu valoare primite din strainatate am vazut ca se cantaresc la expediere si daca la sosire au alta greutate, sunt sigilate intr-un plic transparent de catre Posta romana, atasandu-se un bon explicativ ca asa s-a primit corespondenta respectiva etc. Am primit un pachet mic din Marea Britanie la care aparea un minus de 3 grame, si era sigilat ca mai sus. Din fericire nu lipsea nimic din el.
Dv. va temeti ca nu veti gasi nimic in colet, sau ca nu vi se va expedia exact ceea ce ati cumparat? Pe baza diferentei de greutate cred ca se poate deduce ca lipseste ceva, dar daca e vorba ca va pune alte chestii decat ce ati platit...
Dv. va temeti ca nu veti gasi nimic in colet, sau ca nu vi se va expedia exact ceea ce ati cumparat? Pe baza diferentei de greutate cred ca se poate deduce ca lipseste ceva, dar daca e vorba ca va pune alte chestii decat ce ati platit...
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
-
moderator1
Exista la posta un serviciu de curerierat care are atasat un buletin (formular) pe care se trece continutul coletului. Postasul verifica ca continutul coletului sa corespunda cu ce este trecut pe buletinul de insotire apoi sigileaza coletul. Am vazut aceasta situatie la posta la un domn inaintea mea. Cred ca la destinatie se deschide coletul si se verifica daca continutul corespunde cu ce este trecut pe buletinul care il insoteste.roantichitati scrie:Multumesc pt raspunsuri . Eu sunt destinatarul , am gresit in primul post . M-am informat in legatura cu aceasta posibilitate si nu este ceea ce doresc .
-
roantichitati

Este vorba despre scrisoarea cu valoare probabil , si cred ca acelas scenariu este posibil sa se intample si la ridicare , din pacate insa numai dupa ce se achita coletul . In cazuri cu care toti de aici suntem familiarizati , stiti ca este deosebit de important detaliul . Factorul postal face un inventar , dar nu poate face diferenta spre exemplu dintre o decoratie falsa si una autentica , sau dintre un 5 Lei 1880 VF si un AUNC .... O persoana poate sa trimita obiectul nominalizat dar caracteristicile pe care le sustinea ca le are sa fie altele . Ar fi ideal sa poti vizualiza piesa si apoi sa o achiti sau nu , bineinteles platesti pretul transportului , dar nu sa fii nevoit sa iei ceva ce nu corespunde cu ceeace te intelesesei cu expeditorul . Oricum posta n-ar avea nimic de pierdut in nici unul dintre cazuri . Exista acest serviciu la curieratele rapide . Acum nu stiu daca mai exista la vre-unul dintre ele . Cei de la Fan courier mi-au motivat ca aveau probleme cu cei ce comandau haine , si care de multe ori le probau in strada , sau aveau pretentii sa intre sa se vada in oglinda ...si de multe ori se mai crapa cate-o cusatura sau le murdareau , si nu le cumparau , iar pe retur aveau probleme cu expeditorii . Ce este ciudat e ca au renuntat toti in acelas timp . Exista asa cum s-a spus mai sus ...sa fie vre-o norma noua impusa ...

-
roantichitati

Domnule, nu are importanta asta.
Daca imi permiteti, ultima oara am avut o tranzactie cu un cetatean ditr-o localitate. Complicata treaba. Nu se descurca prea bine cu internetul, asa ca am apelat la un cunoscut care circula prin zona si uite asa a fost rezolvata treaba. Drept este ca nu a fost vorba de o valoare prea mare
Daca imi permiteti, ultima oara am avut o tranzactie cu un cetatean ditr-o localitate. Complicata treaba. Nu se descurca prea bine cu internetul, asa ca am apelat la un cunoscut care circula prin zona si uite asa a fost rezolvata treaba. Drept este ca nu a fost vorba de o valoare prea mare
Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:42 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
Firmele de curierat nu garanteaza nimic. Nici macar ajungerea trimiterii. Am citit odata pe un site al unei asemenea firme (mari si cunoscute) conditiile lor. Erau sub orice critica, dar considerate contract odata ce apelai la ei. Le-am scris intrebandu-i ce speranta as putea avea ca trimiterea mea sa ajunga intreaga la destinatie avand in vedere ca nu garanteaza nimic. Nu mi-au raspuns niciodata. E o ruleta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Asa este. Pe net daca dai cautare la numele oricarei firme de curierat din tara, gasesti fara indoiala si n povesti cu ce probleme au avut unii cu ei. Prioripostul Postei Romane poate fi o alternativa (e mai sigura), dar acolo problema e ca destul de frecvent se intampla sa nu livreaze la timp expedierile. Eu am renuntat sa mai apelez la ei dupa ce mi-au livrat un plic la Bucuresti dupa 7 zile. In mod normal trebuia sa ajunga a doua zi.