clasor
Tot in folii "Schulz", am tinut si eu cateva monezi si au avut de suferit, pe langa faptul ca au prins o patina galben-verzuie mai sunt si uleioase. Acum mi-am cumparat cartonase autoadezive, dar tot in foile alea tin monezile dar in cartonase. Sa mai aiba ceva? Nu recomand la nimeni folii pvc de la Schulz. Va salut.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
-
fireatmyself
Album monede NUMIS cu coperta albastra 49.00RON. Gasiti la Domnul Aldor.
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
www.lindner-falzlos.defireatmyself scrie:stiti cumva unde le-as putea gasi/comanda? eventual un pret corect? va multumesc mult.
Am investit in folii NUMIS http://transylvanian-numismatics.com/pi ... 7d7cjmj3k3 pentru colectia mea, pastrata in pungulite, cutiute etc. Acum aveam folii dar stocul de clasoare fiind epuizat a trebuit sa procedez romaneste (am improvizat) si sunt foarte fericit cu solutia gasita:
Caiet mecanic A5 cu 4 inele la pretul de 5 lei, din librarie.
Se potriveste perfect, singurul inconvenient - coperta nu acopera complet follia.
Sper ca aceasta informatie sa fie utila.
Caiet mecanic A5 cu 4 inele la pretul de 5 lei, din librarie.
Se potriveste perfect, singurul inconvenient - coperta nu acopera complet follia.
Sper ca aceasta informatie sa fie utila.
- Fişiere ataşate
-
- weq4 013.jpg (76.79 KiB) Vizualizat de 17466 ori
-
- weq4 009.jpg (75.93 KiB) Vizualizat de 17466 ori
Cucurigu! boieri mari,
Daţi puguţa cu doi bani!
Daţi puguţa cu doi bani!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Nu ati incercat de ex si cu un biblioraft? Ar acoperi mai bine foliile, dar nu stiu daca mecanismul se potriveste la gaurile din folii, n-am incercat. Pe vremuri am avut niste folii pentru monede pe care le tineam in bibliorafturi, dupa care am trecut la sistemul Optima de la Leuchtturm, pe care il folosesc si acum.
Subscriu.badin19 scrie:eu folosesc un caiet mecanic tip A4 si este perfect.
Merge si biblioraft - am folosit initial - dar are doar 2 inele.
Ambele valabil si pt. bancnote (colectia sotiei mele).
Am folii ''no-name'' dar sunt multumit de calitatea lor.
Exceptie fac monedele din Au, pe care le tin in capsule individuale din plexy.
Ultima oară modificat 13 Mar 2009, 09:38 de către ZAR, modificat de 5 ori în total.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Foliile din imaginile d-lui alexie cred ca sunt mai degraba de tipul NH (pt. clasoarele NUMIS), si nu Optima. De fapt, si cele NH, si cele Optima sunt mai mici decat A4. De la Leuchtturm sunt doar foliile GRANDE care ca marime sunt apropiate de A4. Nu sunt exact A4 probabil din cauza ca s-au gandit si ei, ca atunci multi le-ar pune in bibliorafturi pe care le cumpara la 1 euro bucata, in loc sa cumpere clasorul GRANDE care costa vreo 11 euro (fara foi).
eu am cu 3 si 4 inele ambele modele sunt pefecte iar in privinta foliilor sunt din acelea pt documente NOKI dar modificate (le-am luat de pe okazii cu 0.5 lei/buc)ZAR scrie:Subscriu.badin19 scrie:eu folosesc un caiet mecanic tip A4 si este perfect.![]()
Merge si biblioraft - am folosit initial - dar are doar 2 inele.
Ambele valabil si pt. bancnote (colectia sotiei mele).
Am folii ''no-name'' dar sunt multumit de calitatea lor.
Exceptie fac monedele din Au, pe care le tin in capsule individuale din plexy.
Divide et impera
M-am gandit sa imi pastrez colectia in felul urmator:
Pentru monede m-am gandit la rame autoadezive.Unii mi-au recomandat Importa sau Leuchtturm.Nu am folosit niciuna deocamdata si ash vrea sa stiu care s-ar comporta mai bine pe termen lung.La Leuchtturm am inteles ca exista si niste rame care au o bordura mai inalta pentru monedele cu diametrul mare?
Ca si album cred ca voi merge pe Optima Clasic deoarece incap mai multe folii in el.Am si un Optima F ,singura diferenta intre ele cred ca este caseta de protectie si coperta care sunt de calitate mai buna la Optima F.
Pentru Bancnote m-am gandit Tot la optima clasic si folii de bancnote Leuchtturm, nu stiu daca incap.
Astept pareri din partea celor ce au folosit produsele de mai sus , si eventual ce produse ar fi mai folositoare.
Pentru monede m-am gandit la rame autoadezive.Unii mi-au recomandat Importa sau Leuchtturm.Nu am folosit niciuna deocamdata si ash vrea sa stiu care s-ar comporta mai bine pe termen lung.La Leuchtturm am inteles ca exista si niste rame care au o bordura mai inalta pentru monedele cu diametrul mare?
Ca si album cred ca voi merge pe Optima Clasic deoarece incap mai multe folii in el.Am si un Optima F ,singura diferenta intre ele cred ca este caseta de protectie si coperta care sunt de calitate mai buna la Optima F.
Pentru Bancnote m-am gandit Tot la optima clasic si folii de bancnote Leuchtturm, nu stiu daca incap.
Astept pareri din partea celor ce au folosit produsele de mai sus , si eventual ce produse ar fi mai folositoare.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin