Revista Colectionarul Roman - de ce nu are succes?
Moderator: Deus
eu(comoditatea ma defineste) de ce m'as complica sa cumpar revista( si aici nu arat deloc lipsa de respect, stiu ce munca TITANICA se depune pentru scrierea unui articolas) daca eu sunt axat doar pe anumite tematici care sunt poate vag atinse de articol sau poate deloc, cand cu acelasi efort pot face rost de ceva la obiect, o modalitate de marketing ar fii unirea cu altcineva de ex. cu standul okazii care au inceput sa fie prezenti la fiecare targ important, poate aceasta varianta ar fi benefica pentru toata lumea, un site asa mare poate are si contracte mult mai avantajoase cu firme de: curierat, posta sau alceva, si oamenii ar avea un motiv in plus sa viziteze standul sau vice-versa sa vada revista, eventual sa o poata ,, frunzarii"
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mie personal nu-mi place deloc formatul pdf, prefer oricand hartia. "Rasfoitul" unui pdf ma oboseste, chiar daca materialul ar fi de interes. Ca asa preconizam ca mai tarziu vor fi disponibile toate numerele in pdf, nu e o garantie ca asta se va si intampla. La fel preconizam si faptul ca vanzarea a 200 exemplare din singura revista de colectionari din tara n-ar trebui sa fie o problema, si m-am inselat.
Poate mai degraba problema ar fi ca prea putini sunt interesati de povestea care sta in spatele acelor bucati de metal, sau hartie, pe care le pun in clasor. Au colectii de mii de euro, dar n-au idee ce e de ex. un aparat pantograf.
Poate mai degraba problema ar fi ca prea putini sunt interesati de povestea care sta in spatele acelor bucati de metal, sau hartie, pe care le pun in clasor. Au colectii de mii de euro, dar n-au idee ce e de ex. un aparat pantograf.
Colectionez de mai bine de 2 ani monede,sin sincer spun ca in timisoara nu am gasit inca un numismat,doat persoane care colectioneza sau in special afceristi cu monede.Probabil uni dintre cei cu colectii de mii de euro sunt pur si simplu mai mult afaceristi,vazand pe primul loc profitul,ca rod al "colectilor proprii".Astefl de persoane nu cred ca au inclinatie spre informare generala,se multumesc la cea de cerere\oferta,adica strict la pretul pieselor care le detin sau le achizitioenaza cu anumite exceptii bineinteles.
Un numismat adevarat si-ar dori in colectie unica revista de profil publicata in romania pt imbogatirea cunostintelor si bineinteles,de ce nu,pt a o colectiona si pe ea.Peste ani cu siguranta va valora ceva,daca nu,macar in ochi unora.Cineva interesat de numismatica cu adevarat o cumpara.Restul ocazional sau deloc!!!
Un numismat adevarat si-ar dori in colectie unica revista de profil publicata in romania pt imbogatirea cunostintelor si bineinteles,de ce nu,pt a o colectiona si pe ea.Peste ani cu siguranta va valora ceva,daca nu,macar in ochi unora.Cineva interesat de numismatica cu adevarat o cumpara.Restul ocazional sau deloc!!!
Ultima oară modificat 11 Dec 2009, 20:04 de către LM, modificat 1 dată în total.
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
si poate ar mai fii si problema subiectelor, poate lumea scrie ce are ,,mai la indemana" sau pe ce e axat ( bine inteles asta depinde mult de specializarea fiecaruia) intr'o revista de genu' zic eu ar putea sa apara informati care poate sunt deja pe site, dar puse mult mai ratacite: bibliografie, siteuri, targuri(iar aici ar trebui luata legatura cu fiecare organizator in parte), anunturi, poate contra cost, date legate de ,,dilari", poate chiar o pagina inchiriata de Banca Nationala a Romaniei in care sa anunte emisiunile sale si sa aiba o rubrica a cititorului unde sa ishi dea cu parerea shi unde o poate contacta, stiind ca noi suntem targetul ei (ne putem gandi chiar ca cine cumpara revista nu are acces la internet, sau are dificultati in aceasta) poate ar trebui facut un vot cu subiectele cele mai dorite( iar atunci dorinta de cumparare creste, zic eu)
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
@Aldor: La ei m-am referit cand am spus "sustin ca-s numismati". Exista un stil de a colecta - ca nu poate fi numit "a colectiona" - care implica a avea piese care doar se presupune ca produc admiratia altora (daca-i fac invidiosi si mai bine - crede "numismatul"). Si atat.
LE Se pare dle LM ca percepem chestii similare, dvs in Timisoara, eu in Bucuresti, multi "colectori", putini colectionari. Legat de prezenta altor sectiuni, sincer, nu cred ca lipsa lor provoaca dezinteresul. Articolele sunt foarte interesante pentru publicul tinta - colectionarii. Profesionistii au deja doua reviste bune (vanate si de noi, amatorii care suntem pasionati cu adevarat). Revista de fata isi propune sa explice entuziastilor. Dar acestia cam lipsesc de pe la noi.
LE Se pare dle LM ca percepem chestii similare, dvs in Timisoara, eu in Bucuresti, multi "colectori", putini colectionari. Legat de prezenta altor sectiuni, sincer, nu cred ca lipsa lor provoaca dezinteresul. Articolele sunt foarte interesante pentru publicul tinta - colectionarii. Profesionistii au deja doua reviste bune (vanate si de noi, amatorii care suntem pasionati cu adevarat). Revista de fata isi propune sa explice entuziastilor. Dar acestia cam lipsesc de pe la noi.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
O expediere a revistei prin Posta Romana, ca "imprimata", livrata acasa, costa 2RON.LM scrie:Posibil si modul de distribuire(prin persoane de contact,telefoane,intalnire)sa dezavantajeze!Dar totusi ideea de baza e aceea ca putini sunt "numismati",o spun in calitate de simplu colectionar!
Am avut tentativa de a cumpara revista insa datorita faptului ca trebuia sa sun si sa imi dau intalnire cu persoana care le distribuie am renuntat!
targuri - pana acum organizatorii targului de la Sofitel au fost singurii care ne anunta mereu, ceilalti par total dezinteresati. Poate asta e si motivul ca sunt in tara si targuri la care apar 7-8 expozanti, si 20-30 vizitatori.cuburo83 scrie:si poate ar mai fii si problema subiectelor, poate lumea scrie ce are ,,mai la indemana" sau pe ce e axat ( bine inteles asta depinde mult de specializarea fiecaruia) intr'o revista de genu' zic eu ar putea sa apara informati care poate sunt deja pe site, dar puse mult mai ratacite: bibliografie, siteuri, targuri(iar aici ar trebui luata legatura cu fiecare organizator in parte), anunturi, poate contra cost, date legate de ,,dilari", poate chiar o pagina inchiriata de Banca Nationala a Romaniei in care sa anunte emisiunile sale si sa aiba o rubrica a cititorului unde sa ishi dea cu parerea shi unde o poate contacta, stiind ca noi suntem targetul ei (ne putem gandi chiar ca cine cumpara revista nu are acces la internet, sau are dificultati in aceasta) poate ar trebui facut un vot cu subiectele cele mai dorite( iar atunci dorinta de cumparare creste, zic eu)
anunturi - am zis ca publicam anunturi - gratuit pentru persoanele fizice. Pana acum nu s-a aratat nimeni interesat.
cat despre "o pagina inchiriata BNR" - am maaari indoieli ca ar fi interesati de asa ceva. Am publica cu mare placere orice informatie care ar veni de la ei. Nu pe o "pagina inchiriata", ci evident gratuit. Dar asta nu cred ca se va intampla prea curand. Si nu din vina noastra.
Da, dar cum? Poti sa obligi pe cineva sa fie interesat de ceva? Oricum ai prezenta informatia, daca un om n-are o baza de educatie anume, n-o s-o preia. Nu poti sa faci chiar orice cu orice mijloace. Eu cred ca educatia e marea problema, nu atat cea din scoli cat mai ales cea de acasa. Se vede uneori si pe acest forum la unii. Care sper ca se vor imputina in timp.Mike scrie:Trebe facut ceva atunci sa creasca numarul lor , nu ?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- BAIDA DORU

Eu sunt din Falticeni si aici revista nu ajunge deloc, de fiecare cand ajung pe acolo si o arat cuiva, ma tot intreaba de unde o am? cand a aparut? cat costa si tot asa, pretul e ok, adica orice colectionar trebuie sa aiba si o colectie de literatura de specialitate.
Problema revistei ar fi - sa ajunga in cat mai multe orase, de exemplu la targ la Suceava niciodata nu am vazut-o si vreau sa spun ca merg foarte des acolo si cred ca s-ar vinde si pe acolo aceasta revista, pentru ca este un targ bine organizat si multa lume il viziteaza.
Problema revistei ar fi - sa ajunga in cat mai multe orase, de exemplu la targ la Suceava niciodata nu am vazut-o si vreau sa spun ca merg foarte des acolo si cred ca s-ar vinde si pe acolo aceasta revista, pentru ca este un targ bine organizat si multa lume il viziteaza.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
Daca ar fi un site unde sa fie prezentate bine si accesibil bazele numismaticii , sfaturi articole etc , ar creste semnificativ numarul celor interesati.Am mai zis si inainte sunt multe informatii pe acest forum , dar multa lume nu are rabdare sa citeasca toate topicurile.Daca s-ar face un ,,rezumat" la sectiuni multi ar prinde multe lucruri bune si zic eu ca ar devenii mai interesati.
Coin collecting for begginers , asta lipseste.Sincer nu cred ca segmentul de varsta +50 (dealeri de monede) se vor schimba , pe cand tineretul e in formare.
Coin collecting for begginers , asta lipseste.Sincer nu cred ca segmentul de varsta +50 (dealeri de monede) se vor schimba , pe cand tineretul e in formare.
Cred ca majoritatea oamenilor sint comozi. Asa ca o adresa de contact, unde trebuie sa scrii un mail, sa dai un telefon, apoi sa mergi la posta sa platesti rambursul si sa ridici revista sint probabil prea multe complicatii pentru potentialul cititor.
Ar fi mai usor poate sa fie un banner ilustrat, nu simplul link ce este acum in capul fiecarei pagini: " A aparut nr. x... detalii aici". Ar trebui sa fie "Comandati online aici", un click pe link-ul ce e de fapt trimitere la o vinzare de pe okazii sau noul site de licitatii de care zicea Aldor nu de mult, plateste cu Paypal sau whatewer si in 2-3 zile ai revista in cutia postala. Pina acum eu cel putin m-am chinuit sa fac rost de revista, cred ca majoritatea le am de la tirguri, exceptind 2-3 luate direct de la D-l Daniel T, si asta fiindca sintem "consateni".
Ar fi mai usor poate sa fie un banner ilustrat, nu simplul link ce este acum in capul fiecarei pagini: " A aparut nr. x... detalii aici". Ar trebui sa fie "Comandati online aici", un click pe link-ul ce e de fapt trimitere la o vinzare de pe okazii sau noul site de licitatii de care zicea Aldor nu de mult, plateste cu Paypal sau whatewer si in 2-3 zile ai revista in cutia postala. Pina acum eu cel putin m-am chinuit sa fac rost de revista, cred ca majoritatea le am de la tirguri, exceptind 2-3 luate direct de la D-l Daniel T, si asta fiindca sintem "consateni".
Aldor,
Apreciez mult acesta ideea si mai mult decat ideea, aceasta realizare. Totusi...
Cat am stat in Bucuresti cumparam fara nici o retinere "Antichitati Romanesti".
O cumparam cand o gaseam si asta se intampla in special la Romantique la WTC.
Foarte frumoasa si acea revista!
Nu m-am abonat niciodata, cred ca nu eram dispus sa dau banii "gramada"... cu taraita era ok. Desi daca stau si ma gandesc bine uneori luam si cate 2-3 numere odata adica cam o patrime de abonament anual...
Cand a fost de plecat din tara am descoperit ca este imposibil sa le iau. Chiar nu se facea. Si asta nu numai cu aceasta revista dar cu marea, enorma parte a bibliotecii pe hartie.
Si mie imi place hartia dar calatorind sau stand pe coclauri am inceput sa apreciez pdf-ul, doc-ul, chiar si txt-ul!
Si cu atat mai mult acum cand au aparut e-read-urul (am inteles ca de Craciun se lanseaza unul din cele 4 tipuri si in tara). Eu am acum un Sonny de prima generatie - deja a aparut a doua mult mai interesanta.
Revenind: daca se doreste o mica recompensa a efortului pt mine e ok. eu unul as fi ok sa platesc via paypal si sa descarc pdf-ul.
Imi cer iertare pentru opinia nu tocmai favorabila variantei pe hartie.
Repet... si mie mi-ar place hartia doar ca am descoperit ca hartia nu e portabila sau nu in masura in care mi-asi dori. Unde mai pui ca ocupa loc si deja asta se simte...
Cred ca acestea sunt totusi niste stari de fapt care ar trebui sa le luam in considerare. Colectionam noi "vechituri" dar cred ca o facem ca sa ne bucuram de frumusetea si caldura lor, sa ne tinem memoria treaza si ca sa invatam de la ele cum sa primim viitorul. Nu-i asa?
Apreciez mult acesta ideea si mai mult decat ideea, aceasta realizare. Totusi...
Cat am stat in Bucuresti cumparam fara nici o retinere "Antichitati Romanesti".
O cumparam cand o gaseam si asta se intampla in special la Romantique la WTC.
Foarte frumoasa si acea revista!
Nu m-am abonat niciodata, cred ca nu eram dispus sa dau banii "gramada"... cu taraita era ok. Desi daca stau si ma gandesc bine uneori luam si cate 2-3 numere odata adica cam o patrime de abonament anual...
Cand a fost de plecat din tara am descoperit ca este imposibil sa le iau. Chiar nu se facea. Si asta nu numai cu aceasta revista dar cu marea, enorma parte a bibliotecii pe hartie.
Si mie imi place hartia dar calatorind sau stand pe coclauri am inceput sa apreciez pdf-ul, doc-ul, chiar si txt-ul!
Si cu atat mai mult acum cand au aparut e-read-urul (am inteles ca de Craciun se lanseaza unul din cele 4 tipuri si in tara). Eu am acum un Sonny de prima generatie - deja a aparut a doua mult mai interesanta.
Revenind: daca se doreste o mica recompensa a efortului pt mine e ok. eu unul as fi ok sa platesc via paypal si sa descarc pdf-ul.
Imi cer iertare pentru opinia nu tocmai favorabila variantei pe hartie.
Repet... si mie mi-ar place hartia doar ca am descoperit ca hartia nu e portabila sau nu in masura in care mi-asi dori. Unde mai pui ca ocupa loc si deja asta se simte...
Cred ca acestea sunt totusi niste stari de fapt care ar trebui sa le luam in considerare. Colectionam noi "vechituri" dar cred ca o facem ca sa ne bucuram de frumusetea si caldura lor, sa ne tinem memoria treaza si ca sa invatam de la ele cum sa primim viitorul. Nu-i asa?
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Fiind membru ANA am acces la revista Numismatist avind de ales intre varianta pdf (asta insemnind o cotizatie anuala mai mica) si cea pe hirtie. Fiind taxele postale scumpe si intirzierea cu transportul mare am optat pentru varianta pdf.
Mi-ar place totusi sa rasfoiesc revista cu mina, nu cu mouse-ul.
Mi-ar place totusi sa rasfoiesc revista cu mina, nu cu mouse-ul.
Pretul nu este mare. dar faptul ca nu este vizibila aceasta revista face ca tirajele sa ramana nevandute.
Chiar si faptul ca se gaseste la un local bucurestean poate fi unora peste mana.
Trebuie sa ne gandim de ce costa atat si de ce nu ese cumparata. Daca unii cumpara mai multe nr altii cumpara un ex si il citesc 3-4 insi...
Unele reviste care costa 7-10 lei au cam 80 pag.
In privinta tirajelor, alte reviste nu au tiraje epuizate.
In final, concluzia este ca revista nu e promovata. Poate ca ar trebui si ceva sponsori.
LE: Sustin continuarea aparitiei revistei, dar sunt impotriva aparitiei ei gratuit in pdf...
Chiar si faptul ca se gaseste la un local bucurestean poate fi unora peste mana.
Trebuie sa ne gandim de ce costa atat si de ce nu ese cumparata. Daca unii cumpara mai multe nr altii cumpara un ex si il citesc 3-4 insi...
Unele reviste care costa 7-10 lei au cam 80 pag.
In privinta tirajelor, alte reviste nu au tiraje epuizate.
In final, concluzia este ca revista nu e promovata. Poate ca ar trebui si ceva sponsori.
LE: Sustin continuarea aparitiei revistei, dar sunt impotriva aparitiei ei gratuit in pdf...