Intrebare legata de circulatia monedelor

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
user324
*
*

Intrebare legata de circulatia monedelor

Mesaj de user324 »

Salutare tuturor.
Urmaresc de ceva vreme forumul acesta si va felicit pentru initiativa.
Pentru inceput, am si eu o mica intrebare:
Am inteles ca in perioada 1771-1774 au circulat pe teritoriul Romaniei sadagurele(?sau cel putin astia sunt anii in care au fost emise); iar din 1867-70 leul; insa care sunt monedele care au circulat in perioada 1774-1867?

ps: am vazut prin posturile anterioare remarci de genul " s-a mai raspuns la intrebarea asta" etc., dar cum cel putin eu nu vad pe nicaieri un motor integrat de cautare printre posturi dupa cuvinte cheie, risc sa imi atrag si astfel de remarci :?

Multumesc mult in avans pentru raspuns.
moderator1

Mesaj de moderator1 »

Gasiti aici un document world 3. Octavian Iliescu, The History of Coins in Romania. Cititi si veti gasi raspunsurile la intrebarile dumneavoastra.

http://monederomanesti.cimec.ro/revista.htm
Mike

Mesaj de Mike »

Articolul e tradus in engleza sau doar asa a aparut ?
user324
*
*

Multumesc

Mesaj de user324 »

Multumesc pentru raspunsul rapid.
Este un studiu foarte interesant si se pare ca va trebui sa desprafuim dictionarul
:lol:
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

user324 scrie:Salutare tuturor.
Urmaresc de ceva vreme forumul acesta si va felicit pentru initiativa.
Pentru inceput, am si eu o mica intrebare:
Am inteles ca in perioada 1771-1774 au circulat pe teritoriul Romaniei sadagurele(?sau cel putin astia sunt anii in care au fost emise); iar din 1867-70 leul; insa care sunt monedele care au circulat in perioada 1774-1867?

ps: am vazut prin posturile anterioare remarci de genul " s-a mai raspuns la intrebarea asta" etc., dar cum cel putin eu nu vad pe nicaieri un motor integrat de cautare printre posturi dupa cuvinte cheie, risc sa imi atrag si astfel de remarci
Bun venit pe forum!
In perioada 1774-1867 in teritoriile romanesti au circulat o mare varietate de monede straine, ecoul denumirilor acestor monede ajungand pana la noi (sfanţ - provenit de la zwanziger-ul austriac; paraua otomana, etc.). Pentru mai multe detalii consultati lucrarea mentionata.

In stanga sus, langa logo-ul Forumului cu aversul/reversul ducatului transilvanean aveti si butonul Căutare pe care il puteti folosi cu incredere, dar cu o anumita pauza intre cautari :)

Mike scrie:Articolul e tradus in engleza sau doar asa a aparut ?
Nu este doar un articol, este o carte care poate fi gasita ca atare, in limba romana: Octavian Iliescu, Istoria monetei în România, Ed. Enciclopedică, Bucureşti, 2002.

A fost tradusa in engleza pentru A.N.S. de cineva care probabil nu era familiarizat cu termenii numismatici, de unde anumite stangacii care apar in text. Cu tot acest mic neajuns este o sinteza foarte utila, intr-o limba de larga circulatie.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Scrie răspuns