Ordinul Ferdinand I

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

iason

Mesaj de iason »

Aveti cumva si o poza de la Ferdinand? E vorba de cavaler, asa mi-se pare ca ati spus..Daca da, sunteti amabil sa o postati?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu mai stiu exact daca este poza din licitatia in care a fost cumparata de prietenul meu sau una mai tarzie,dupa ce suferise deja "tratamentul" cu acetona...oricum a avut-o in cel putin 2 licitatii!
Este un ofiter nu cavaler, uitasem! :wink:
Fişiere ataşate
fero.jpg
fero.jpg (33.4 KiB) Vizualizat de 14505 ori
iason

Mesaj de iason »

Va multumesc frumos pentru raspuns!As dori insa, sa ma ajutati sa inteleg dece piesa respectiva este falsa?Din cauza emailului, sau in modul in care este executata?( ma refer la metal).
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Deci acum vorbesc numai de piesa din licitatia pomenita !
La prima vedere,piesa arata destul de bine,emailul din pacate se pare ca nu era email din moment ce a inceput sa reactioneze cu acetona! Detaliile la coroana erau mai grosolane, si decupajele la "F"-uri erau destul de stramb executate... Or fi fost mai multe detalii,dar au trecut cel putin 2 ani de atunci si nu mai tin minte.
iason

Mesaj de iason »

Inca o data multumesc!La eMEDALS peste doua zile se termina o licitatie,la care apare o asemenea piesa de ofiter.Din pacate nu am reusit sa descarc poza si sa o postez aici.Daca cineva reuseste , ar fi interesant sa se afle parerile despre ea.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Pai salvati-o si puteti sa o postati si dv! Faceti o poza la ecran daca nu merge altcumva!
Sa vedem ce spun si ceilalti colegi! Cred ca ar trebui facut alt topic!
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Mda, mie nu-mi place piesa! Decupaturile la F-uri sunt facute destul de grosolan, nu sunt finisate si pe coroana se vad urme de lac rosu si verde! Personal cred ca si piesa aceasta ar reactiona la acetona!
Daca cineva dintre dv a vazut vreodata o piesa originala,stie ca, coroana este o piesa "multipart" executata din 4 parti. Partea emailata in rosu(2 parti ) si coroana (2 parti) care cuprinde exact ca la Ord Meritul Civil (Bulgaria) partea emailata rosu! La aceasta piesa coroana si partea rosie par a fi turnate intr-o bucata si....vopsita.....!
Fişiere ataşate
ofc2.jpg
ofc2.jpg (34.54 KiB) Vizualizat de 14381 ori
ofcq.jpg
ofcq.jpg (96.48 KiB) Vizualizat de 14383 ori
ofc1.jpg
ofc1.jpg (49.11 KiB) Vizualizat de 14383 ori
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Ati gasit si putin verde pe coroana !
O fi scapat putin lac din caldare.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Piesa nu este musai falsa! Da cu orice risc de a-mi sari toata lumea in cap, o spun. Ordinul Ferdinand are unul dintre cele mai pacatoase emailuri dintre toate. Si aici nu vorbesc de posta electronica. :) Piesa poate fi originala, insa emailata modern. Din aceasta cauza se prezinta cum se prezinta. Finetea executiei cadrului metalic este de bijutier. Emedals este un comerciant exceptional care nu vinde falsuri (doar accidental) intentionat. De asemenea are surse bune si cunostinte temeinice. Insa ca orice comerciant vrea sa obtina profit maxim. De aceea nu i-ar fi totuna sa vanda o piesa cu emailul varza sau o piesa frumoasa. Nu afirm aici ca el ar fi emailat-o... Poate asa a luat-o.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Domnule Marcus Aurelius,acest ordin a fost decernat numai cetatenilor romani si in ultima vreme au aparut o gramada de piese mici(cavaleri/ofiteri) in licitatiile din strainatate si culmea, toate fara panglica! Sau cu panglica , dar din aceea ingusta....germana..:lol:
Nu stiu unde vedeti dv cadrul executat cu finete ca eu nu vad! Am vazut originalele din muzee(si cele de la Arad) si credeti-ma, nu se compara cu "carjele" acestea!
Cum am mai spus ,coroana parca ar fi fost facuta la Casa Pionierilor....mie nu-mi place, chiar deloc! Ce cauta urmele acelea de "email" ramase pe coroana??? Un bijutier serios nu s-ar fi facut de rusine cu o asemenea lucrare!
iason

Mesaj de iason »

Dar de aceasta piesa ce parere aveti?
Fişiere ataşate
Partea aceasta este intacta.
Partea aceasta este intacta.
Ferdinand 10.jpg (68.24 KiB) Vizualizat de 14259 ori
La partea din bratul drept emailul este sarit (exfoliat)
La partea din bratul drept emailul este sarit (exfoliat)
Ferdinand 11.jpg (74.74 KiB) Vizualizat de 14259 ori
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Greu de zis,sunt scanuri slabe, daca le maresc,nu se vede nimic clar!
leonard.florian

Mesaj de leonard.florian »

Am vazut si la licitatiile Galerie Numiamatique Ordinul Ferdinand.Puteti compara si cu cele de acolo.

Tripleseven pana la urma care este marimea Ordinului Ferdinand cavaler/ofiter
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Gradele de cavaler si ofiter au diametrul de 35 de mm si coroana de 18 mm.
Scrie răspuns