bancnota 100 lei 1966
- Metal Hammer

Pai daca ne gandim(asta cred eu)nu prea era nevoie,cateva linii pe marginea alba ajungeau din moment ce inainte nu toata lumea avea imprimanta acasa(mai corect spus nimeni nu avea)de acea nu prea aveai cum sa falsifici o bancnotaGHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:Oare de ce bancnotele emise in anul 1966 nu aveau mai multe elemente de sigurantaasa cum aveau bancnotele din alte tari comuniste din aceea perioada ?
Orice lucru bun in viata este ilegal,imoral sau ingrasa
falsuri
... 2 bancnote false din 1966
diferente fata de original:
1. lipsa detaliilor de finete
2. seria tiparita manual caracter cu caracter - ceea ce determina ca unele caractere sa fie mai sus altele mai jos
3. falsurile sunt extrem de uzate - probabil inainte de a fi puse in circulatie au fost uzate in mod intentionat !
.... alte diferente spre sa le gasiti dumneavoastra !!!!
diferente fata de original:
1. lipsa detaliilor de finete
2. seria tiparita manual caracter cu caracter - ceea ce determina ca unele caractere sa fie mai sus altele mai jos
3. falsurile sunt extrem de uzate - probabil inainte de a fi puse in circulatie au fost uzate in mod intentionat !
.... alte diferente spre sa le gasiti dumneavoastra !!!!
- Fişiere ataşate
-
- 1
- 01xxx.jpg (63.96 KiB) Vizualizat de 15644 ori
-
- 2
- 02xxx.jpg (80.9 KiB) Vizualizat de 15644 ori
- GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL

@ badin 19
ideea ca oricum in anii 1960 nu existau copiatoare in Romania si deci nu erau necesare la bancnote multe elemente de siguranta este gresita, pentru ca bancnotele puteau fi "reproduse" in alte tari si apoi introduse in Romania.
De ce pana si tarile din Africa emiteau in anii 60 fiecare bancnota cu fir de siguranta, cu ferestre, cu filigran.
ideea ca oricum in anii 1960 nu existau copiatoare in Romania si deci nu erau necesare la bancnote multe elemente de siguranta este gresita, pentru ca bancnotele puteau fi "reproduse" in alte tari si apoi introduse in Romania.
De ce pana si tarile din Africa emiteau in anii 60 fiecare bancnota cu fir de siguranta, cu ferestre, cu filigran.
Romania a avut o rata a criminalitatii infima in comparatie cu alte tari. Mai ales comparatia cu Africa e deplasata, o zona care de la iesirea din colonialism fierbe continuu. In plus, Romania fiind si o tara inchisa aproape ermetic riscul de a fi introduse in tara falsuri era si el mic. Era greu sa aduci din RDG o masina de scris, ce sa mai vorbim de introdus bancnote! Securitatii ii era mai frica de manifeste anticomuniste decit de bani falsi.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie: De ce pana si tarile din Africa emiteau in anii 60 fiecare bancnota cu fir de siguranta, cu ferestre, cu filigran.

-
cartelcoserv

nu numai asta,dar ce sa faci cu banii respectivi?banivechi scrie:Romania a avut o rata a criminalitatii infima in comparatie cu alte tari. Mai ales comparatia cu Africa e deplasata, o zona care de la iesirea din colonialism fierbe continuu. In plus, Romania fiind si o tara inchisa aproape ermetic riscul de a fi introduse in tara falsuri era si el mic. Era greu sa aduci din RDG o masina de scris, ce sa mai vorbim de introdus bancnote! Securitatii ii era mai frica de manifeste anticomuniste decit de bani falsi.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie: De ce pana si tarile din Africa emiteau in anii 60 fiecare bancnota cu fir de siguranta, cu ferestre, cu filigran.
si scoaterea peste granita a orice reprezenta o problema majora.asa ca,practic,nu prea aveai ce sa faci cu banii falsi aici,nu aveai pe ce sa ii cheltuiesti "productiv"
Din spusele dumneavoastra, trag o concluzie pe care sunt sigur ca o va aproba atat banivechi cat si cartelcoserv. Varsta dumneavoastra nu depaseste 25 - 26 aniGHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:@ badin 19

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
info
...sau.... mai corect, asa cum proceda securitatea din anii '80:
Colectionar, sex masculin, varsta 20-22 ani, cu putine cunostinte despre "Securitate" !!!!!!!!!!!
Colectionar, sex masculin, varsta 20-22 ani, cu putine cunostinte despre "Securitate" !!!!!!!!!!!
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- Fişiere ataşate
-
- EgyptP40-5Pounds-(1960)-donatedrs_f.jpg (72.01 KiB) Vizualizat de 15498 ori
Divide et impera

-
KLARK
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Aici ati zis ca fiecare bancnota emisa in Africa in anii 60 avea deja fir de siguranta.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:tarile din Africa emiteau in anii 60 fiecare bancnota cu fir de siguranta, cu ferestre, cu filigran.
Aici dati un exemplu care probabil avea elementele de siguranta. Nu am bancnota, deci nu am cum sa-l vizualizez, dar nici nu cred ca e relevant, atat timp cat am vazut destule bancnote emise dupa anii 60 in tari din Africa, care n-aveau fir de siguranta. De ex. bancnote de nominal mic din Egipt.GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL scrie:A se vedea si bancnota de 1000 franci Guinea emisa in anul 1960 pentru cate elemente de siguranta avea.
Scrieti parerea si dupa vizualizare.