4 Ducati 1905 Aur

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

babanezu

4 Ducati 1905 Aur

Mesaj de babanezu »

ma poate ajuta cineva cu cateva detalii legate de stanta aceasta pe care am gasit-o pe moneda de 4 ducati 1905 ( capul de bour )

am incercat sa caut mai multe detalii insa nu am gasit nimic
as dori sa o intoduc in clasor si sa-i fac o catalogare insa aceasta stanta ma dat peste cap

am pus mai multe imagini pe linkul de mai jos pentru a nu mai incarca inutil site-ul d-lui Aldor

http://www.freewebs.com/babanezu/4ducati1905.htm
Fişiere ataşate
Resize of crop.jpg
Resize of crop.jpg (7.59 KiB) Vizualizat de 14533 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nu ma pricep la monede de aur in general, dar la ducatii astia au existat mai multe rebateri ulterioare, e posibil sa fie si asta una.
babanezu

Mesaj de babanezu »

la o rebatere ma gandeam si eu
eram curios daca cineva are mai multe detalii
oricum o sa o pun in clasor ...imi place este foarte clara stanta

multumesc d-le Aldor
sorin70

Mesaj de sorin70 »

O fi o contramarca pentru monedele ce au circulat in Bucovina ?
GLV

Mesaj de GLV »

Interesanta contramarca, daca intradevar este aplicata oficial pe unele monede.Eu personal am in colectie un poanson(nu stiu daca asta este denumirea corecta) cu cap de bour.Din diferite surse am ajuns la concluzia ca a fost o perioada in sec 19 in care capul de bour a fost marcaj pentru obiectele din aur.Am auzit doua persoane distincte zicand ca au in posesie cate o bijuterie cu acest marcaj: capul de bour.
roantichitati

nu este stanta si implicit nici contramarca !

Mesaj de roantichitati »

Din foto care este atasata eu vad ca acea efigie este iesita in relief deci a fost gravata in matritza monedei nu este stantata apoi , nu poate fi contramarca din acelas motiv . La o stantare ulterioara respectiva efigie ar fi fost imprimata sub nivelul monedei nu in relief !
babanezu

Mesaj de babanezu »

revin din nou dupa lungi cautari

moneda de 4 ducati 1905 nu este o replica sau o rebarete este cat se poate de autentica
cu siguranta este vorba despre o contramarca aplicata ulterior ( pe revers se poate vedea deformarea )

am cautat una cu aceeasi contramarca insa nu am gasit
am gasit in schimb tot felul de contramarci aplicate pe aceste monezi pentru iugoslavia(sabie ) ,Bugaria (coroana ), bosnia ,etc

totusi aceasta contramarca pentru ce stat poate fi
nu a mai intalnit nimeni aceasta contramarca
atasez si o imagine ceva mai clara
Fişiere ataşate
_MG_8986-4-ducati.jpg
_MG_8986-4-ducati.jpg (94.69 KiB) Vizualizat de 13328 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

babanezu scrie:am cautat una cu aceeasi contramarca insa nu am gasit
am gasit in schimb tot felul de contramarci aplicate pe aceste monezi pentru iugoslavia(sabie ) ,Bugaria (coroana ), bosnia ,etc
Ducatii batuti la Viena pentru Yugoslavia in anii '30 nu au desenul asta. Seamana, dar nu-s cu Franz Iosif.
Contramarca ar putea fi si poansonul unui particular. Exista o moda la un moment dat printre unii numismati sa-si poansoneze monedele din colectie. Motivul e evident: in cazul furtului poti dovedi ca moneda e a ta.
O fi si cazul acestei monede desi eu auzisem ca prin sec. XIX se practica barbaria asta..
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

am intalnit acelasi panson, pe aceasi emisiune si parca si anu era printre primi din sec xx dar asta se intampla in pitesti prin 2004-2005, din cate stiu cei din bnr de la biroul metale pretioase au un catalog cu asa ceva ( orice oras mare are un sediu bnr :) ) parca imi auc aminte ca l-am vazut in acel catalog
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sa nu confundati cu marcile pentru metal pretios. Asta pare intr-adevar ce ce spune banivechi adica o contramarca de colectie particulara. Am mai vazut pe alte tipuri de monede asa ceva.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
babanezu

Mesaj de babanezu »

ce ma nedumireste legat de punctul de vedere al dl banivechi este ca pe coinahives si pe alte site-uri se gasesc astfel de contramarci clasificate (cel putin asa lasa sa se inteleaga din descriere )ca si apartinand unor state nicaieri nu am gasit specificat cum ca ar apartine unei colectii dintr-un anume stat

un exemplu
http://www.coinarchives.com/w/lotviewer ... 1&Lot=4579

intr-adevar sunt foarte multe contramarci unele atribuite statelor altele nu, insa la acest tip de monezi nu am gasit decat contramarci care erau atribuite statelor

punctul de vedere al dl bani vechi este insa o directie care trebuie analaizata
mai cercetez ...cine stie
multumesc
banivechi

Mesaj de banivechi »

Contramarcile alea "de tara" le veti gasi doar pe restrike-uri (monedele cu milesimul 1915). Dv. aveti o contramarca pe o moneda batuta in 1905, ceea ce e alta mincare de peste.
clujsergiu

moneda aur

Mesaj de clujsergiu »

Am gasit un site cu marca aplicata pe diferite metale pretioase in Romania. Sper sa va fie de folos.

http://www.metalepretioase.ro/marcarea_ ... ioase.html
andi_codescu

Re: moneda aur

Mesaj de andi_codescu »

clujsergiu scrie:Am gasit un site cu marca aplicata pe diferite metale pretioase in Romania. Sper sa va fie de folos.

Felicitari! Chiar se elucideaza, zic eu, problema, potrivit site-ului citat este contramarca folosita din 1906 pentru aur 900‰ (21.66K).
Alex
moderator
moderator

Re: moneda aur

Mesaj de Alex »

clujsergiu scrie:Am gasit un site cu marca aplicata pe diferite metale pretioase in Romania. Sper sa va fie de folos.

:D Multumesc Sergiu. Gasisem acum cativa ani o pagina cu informatie similara, dar intre timp a disparut site-ul.
Încuiat