Emisiune filatelica cu tema Ordinele Romaniei

Discuții - ordine, medalii și însemne militare.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex

Scrie răspuns
sorin70

Emisiune filatelica cu tema Ordinele Romaniei

Mesaj de sorin70 »

A aparut o emisiune filatelica intitulata "Ordinele Romaniei"
http://www.romfilatelia.ro/marci/colect ... tentID=310
Ultima oară modificat 01 Noi 2006, 18:25 de către sorin70, modificat 1 dată în total.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Frumoasa realizare, desi ar fi putut include in emisiunea filatelica si noile ordine militare.
Si succintul istoric al decoratiilor, destul de bine realizat.
Mihai
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Emisiunea pare frumoasa, pacat insa ca ordinele nu au aceeasi calitate a executiei. Pe de alta parte, nu am inteles corelarea subiectului cu valoarea faciala a fiecarui timbru: 30b - Serviciu Credincios, 80b - Steaua Romaniei, 2.20L - Pentru Merit, 2.50L - Meritul Sportiv. :? Daca vroiau sa coreleze valoarea timbrului de cea a ordinului mi se parea firesc ca Steaua Romaniei sa fie ultima. Daca vroiau doar sa popularizeze imaginea ordinelor romanesti, poate ca mai inspirat ar fi fost ca toate timbrele sa aiba aceeasi valoare faciala.

P.S. Din cate imi amintesc, in urma cu cativa ani a fost emisa si o serie dedicata ordinelor vechi.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Buna observatia lui Alex :wink: .
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Si ca o parere personala, topicul ar fi fost mai bine sa se numeasca "Emisiune filatelica cu tema Ordinele Romaniei" sau ceva asemanator, ca sa nu facem confuzii :wink: .
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Va anunt ca mai exista o emisiune filatelica ce are aceeasi tema. Mai veche, de prin '94 parca...
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Alex scrie:Din cate imi amintesc, in urma cu cativa ani a fost emisa si o serie dedicata ordinelor vechi.
Am gasit imaginea timbrelor pe Okazii: "Decoratii militare romanesti".
Imagine
dragos03

Mesaj de dragos03 »

Emisiunea arata bine, mult mai bine decat ordinele. Nu inteleg de ce decoratiile actuale au o calitate atat de slaba, mai ales ca monetaria le fabrica la un pret mare. Mai bine vorbeau cu cei care falsifica decoratii vechi, falsificatorii ar face o treaba mult mai buna la un pret mai mic.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Am achizitionat seria filatelica cu ordinele romanesti dintr-un magazin filatelic la pretul de 5,8 ron.Vanzatoarea mi-a spus ca v-or mai apare in aceasta serie, timbre si cu celelalte ordine din sistemul actual de decoratii.Realizarea timbrelor e super, pacat ca majoritatea ordinelor noi pe care le-am vazut eu aveau aspect de tinichele.
Mihai
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

In Catalogul marcilor postale romanesti aparut in anul 1984, in volumul 2, dedicat timbrelor RPR / RSR apare o serie filatelica (anul aparitiei emisiunii 1951) care prezinta ordine si medalii din acea perioada, respectiv Medalia si Ordinul Muncii RPR si cele 5 clase al Ordinului Steaua RPR.
Mihai
General Matei

Re: Emisiune filatelica cu tema Ordinele Romaniei

Mesaj de General Matei »

Frumoasa initiativa!
Nihil sine Deo
Scrie răspuns