Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?
-
Raskolnikov21

Buna seara !
In cazul monedei de mai jos, avand in vedere zgarieturile care au fost cauzate probabil datorita unei curatari de ce stare mai poate fi vorba ?
Sunt curios deoarece moneda m-ar costa 200 lei si nu stiu daca face.Orice sfat este binevenit. (scuze pentru calitatea imaginii) Va multumesc !
In cazul monedei de mai jos, avand in vedere zgarieturile care au fost cauzate probabil datorita unei curatari de ce stare mai poate fi vorba ?
Sunt curios deoarece moneda m-ar costa 200 lei si nu stiu daca face.Orice sfat este binevenit. (scuze pentru calitatea imaginii) Va multumesc !
- Fişiere ataşate
-
- --5 lei 1880--.jpg (94.18 KiB) Vizualizat de 11296 ori
-
- 5 lei 1880.jpg (84.1 KiB) Vizualizat de 11296 ori
Frumoasa barba... Parerea mea: XF- datorita zgarieturilor. Incercati sa mai negociati un pic. As da 180 lei, dar cred ca si 200 lei.Raskolnikov21 scrie:Buna seara !
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
La monedele astea nu poti spune o stare anume. Poti spune ca are detalii de XF, dar nu este XF. Cum spunea dl. banivechi, (improperly) cleaned. Nicio companie nu ar incapsula asa ceva-sper!.
Valoarea e diferita de la colectionar la colectionar. Pentru mine nu face peste 50 lei, pentru altul poate face 200 sau mai mult.
Valoarea e diferita de la colectionar la colectionar. Pentru mine nu face peste 50 lei, pentru altul poate face 200 sau mai mult.
-
roantichitati

Cumparati fara nici un fel de rezerve moneda , pretul este foarte bun . Eu am aceasta piesa in stare de exceptie , si nu colectionez de regula monede curatate , dar in cazul in care considerati ca nu o sa va placa , o sa va "scap" eu de ea si cu un castig bun pentru dumneavoastra . Mail`ul meu este ovidiu_27@yahoo.com .Raskolnikov21 scrie:Buna seara !
P.S N-am reusit sa trimit mesaj privat prin intermediul site`ului , se pare ca nu functioneaza.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
mihai_a380

-
Cristian Ciuplea

Pacat ca primul 5 lei , care mai avea multa substanta, a fost curatat in halul asta.
Moneda mai are si greseala pe muchie la ora 9, deci este terminata .
Al doilea 5 lei este terminat din circulatie, F+ aversul, reversul doar F.
Aici mai intervin si cele doua lovituri clare pe muchie , plus inca 2-3 mai mici.
Un 5 lei 1880 nu poate "trai " decit printr-un grad deosebit de conservare, grad care in aceste doua cazuri se exclude.
Moneda mai are si greseala pe muchie la ora 9, deci este terminata .
Aici mai intervin si cele doua lovituri clare pe muchie , plus inca 2-3 mai mici.
Un 5 lei 1880 nu poate "trai " decit printr-un grad deosebit de conservare, grad care in aceste doua cazuri se exclude.
Cele 2 monede de 5 lei 1880 nu or fi cele mai frumoase pe care le-am vazut. Prima a avut ghinionul sa fie curatata , iar a doua si-a indeplinit functia multi ani ajungand astfel F - VF . Dar totusi nu sunt de aruncat si sunt sigur ca vor sta in colectia cuiva ceea ce de fapt si sper. Ar fi pacat sa ajunga inele , cercei sau mai stiu eu ce accesorii ... deci sper ca asa cum au "trait" din 1880 pana acum sa o faca si de acum incolo 
Comparind cu exemplele din link-ul urmator, e vorba de un decent VF:Cristian Ciuplea scrie:\
http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
Adevarat pentru (doar) o mica parte din colectiile din Romania. Sau poate doar pentru colectiile din afara tarii.Un 5 lei 1880 nu poate "trai " decit printr-un grad deosebit de conservare, grad care in aceste doua cazuri se exclude.