Cum ne descurcam cu gradarea monedelor ( bancnotelor ) ?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Buna seara !
In cazul monedei de mai jos, avand in vedere zgarieturile care au fost cauzate probabil datorita unei curatari de ce stare mai poate fi vorba ?
Sunt curios deoarece moneda m-ar costa 200 lei si nu stiu daca face.Orice sfat este binevenit. (scuze pentru calitatea imaginii) Va multumesc !
Fişiere ataşate
--5 lei 1880--.jpg
--5 lei 1880--.jpg (94.18 KiB) Vizualizat de 11296 ori
5 lei 1880.jpg
5 lei 1880.jpg (84.1 KiB) Vizualizat de 11296 ori
capa

Mesaj de capa »

Raskolnikov21 scrie:Buna seara !
In cazul monedei de mai jos, avand in vedere zgarieturile care au fost cauzate probabil datorita unei curatari de ce stare mai poate fi vorba ?
Sunt curios deoarece moneda m-ar costa 200 lei si nu stiu daca face.Orice sfat este binevenit. (scuze pentru calitatea imaginii) Va multumesc !
Frumoasa barba... Parerea mea: XF- datorita zgarieturilor. Incercati sa mai negociati un pic. As da 180 lei, dar cred ca si 200 lei.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
claus

Mesaj de claus »

La monedele astea nu poti spune o stare anume. Poti spune ca are detalii de XF, dar nu este XF. Cum spunea dl. banivechi, (improperly) cleaned. Nicio companie nu ar incapsula asa ceva-sper!.

Valoarea e diferita de la colectionar la colectionar. Pentru mine nu face peste 50 lei, pentru altul poate face 200 sau mai mult.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

5 lei 1880 are detalii frumoase dar pacat ca e curatata cu peria de unghii ...
Mike

Mesaj de Mike »

Eu zic ca detaliile sunt de aUNC, moneda curatata din pacate.Sincer as da 200 de lei pe moneda chiar daca prezinta acele zgarieturi, nu am intalnit asa detalii niciodata la acest pret...
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

eu as fi dispus sa platesc mai mult de 200 de lei :D
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Raskolnikov21 scrie:Buna seara !
Cumparati fara nici un fel de rezerve moneda , pretul este foarte bun . Eu am aceasta piesa in stare de exceptie , si nu colectionez de regula monede curatate , dar in cazul in care considerati ca nu o sa va placa , o sa va "scap" eu de ea si cu un castig bun pentru dumneavoastra . Mail`ul meu este ovidiu_27@yahoo.com .
P.S N-am reusit sa trimit mesaj privat prin intermediul site`ului , se pare ca nu functioneaza.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

roantichitati scrie:P.S N-am reusit sa trimit mesaj privat prin intermediul site`ului , se pare ca nu functioneaza.
Eu am trimis/primit azi cateva, deci sigur functioneaza.
mihai_a380

Mesaj de mihai_a380 »

Dar acest 5 lei 1880 ce grad i-ati da avand in vedere zgaieturile si loviturile de pe margine?
Cam cat ar valora?
Multumesc
Fişiere ataşate
5la.JPG
5la.JPG (90.42 KiB) Vizualizat de 11086 ori
5lr.JPG
5lr.JPG (85.45 KiB) Vizualizat de 11086 ori
Mike

Mesaj de Mike »

Avand in vedere si lovitura de pe muchie, eu zic ca este F.
Legat de pret va puteti face o idee daca va uitati pe okazii, sunt multe in starea aceasta :P.
Alnaibii

Mesaj de Alnaibii »

Eu cred ca este VF.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

5 lei 1880 a d-lui 'mihai_a380' parerea mea VF valoare 20/30 euro
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Pacat ca primul 5 lei , care mai avea multa substanta, a fost curatat in halul asta.
Moneda mai are si greseala pe muchie la ora 9, deci este terminata .
Al doilea 5 lei este terminat din circulatie, F+ aversul, reversul doar F.
Aici mai intervin si cele doua lovituri clare pe muchie , plus inca 2-3 mai mici.

Un 5 lei 1880 nu poate "trai " decit printr-un grad deosebit de conservare, grad care in aceste doua cazuri se exclude.
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Cele 2 monede de 5 lei 1880 nu or fi cele mai frumoase pe care le-am vazut. Prima a avut ghinionul sa fie curatata , iar a doua si-a indeplinit functia multi ani ajungand astfel F - VF . Dar totusi nu sunt de aruncat si sunt sigur ca vor sta in colectia cuiva ceea ce de fapt si sper. Ar fi pacat sa ajunga inele , cercei sau mai stiu eu ce accesorii ... deci sper ca asa cum au "trait" din 1880 pana acum sa o faca si de acum incolo :D
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cristian Ciuplea scrie:\
Al doilea 5 lei este terminat din circulatie, F+ aversul, reversul doar F.
Comparind cu exemplele din link-ul urmator, e vorba de un decent VF:
http://transylvanian-numismatics.com/po ... toryid=167
Un 5 lei 1880 nu poate "trai " decit printr-un grad deosebit de conservare, grad care in aceste doua cazuri se exclude.
Adevarat pentru (doar) o mica parte din colectiile din Romania. Sau poate doar pentru colectiile din afara tarii.
Scrie răspuns