Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum (si in domeniu) si m-am gandit ca aici pot afla mai multe despre o cupa (de baut) ce mi s-a zis ca provine din Histria. Mai mult de atat nu stiu. Cel mult pot sa revin cu o poza. Ma intereseaza ce presupune datarea ei si care ii este valoarea. Sfaturile sunt binevenite!
Va multumesc!
Cupa Marmura Histria
Bine ati venit pe forum. Cateva imagini de buna calitate ale obiectului sunt desigur indispensabile, si precizarea dimensiunilor ar fi de asemenea utila.
In orice caz nu e recomandabil sa curatati in vreun fel obiectul (altfel decat o simpla spalare cu apa curata, si eventual cu o periuta moale), exista tipuri de patina calcaroasa care pot ajuta la autentificarea unui astfel de obiect. Mai problematic este daca nu apare nici un fel de patina.
In orice caz nu e recomandabil sa curatati in vreun fel obiectul (altfel decat o simpla spalare cu apa curata, si eventual cu o periuta moale), exista tipuri de patina calcaroasa care pot ajuta la autentificarea unui astfel de obiect. Mai problematic este daca nu apare nici un fel de patina.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro