Identificare piesa
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare piesa
Ce credeti ca ar putea fi?Diametrul este cat al unei monede de 1 leu 1924
- Fişiere ataşate
-
- 2.jpeg (74.95 KiB) Vizualizat de 6688 ori
-
- 1.jpeg (81.88 KiB) Vizualizat de 6688 ori
Putin probabil daca ne gandim la diferenta de duritate intre metalele ce ar participa la un asemenea experiment. Cu alama aia, la grosimea ei, mai mult de plumb nu stiu daca s-ar putea folosi pentru moneda. In schimb cred ca s-ar putea realiza replici din plastic pentru martisoare 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Mie nu mi se pare chiar subtire blankul!La asa imprimare fidela ar fi trebuit ceva urme si pe revers!Parerea mea!!berserkr scrie:Putin probabil daca ne gandim la diferenta de duritate intre metalele ce ar participa la un asemenea experiment. Cu alama aia, la grosimea ei, mai mult de plumb nu stiu daca s-ar putea folosi pentru moneda. In schimb cred ca s-ar putea realiza replici din plastic pentru martisoare
Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Care revers? Ce urme? Vad c-ati citat replica in care vorbeam despre diferenta de duritate. Sustineti ca se poate bate CuNi cu alama?
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
Raskolnikov21

vroiam sa zic ca imprimarea este f buna ptr a considera ca este lovita cu ciocanul.Mai repede pare batuta la o presa,sau alceva cu o apasare uniforma pe toata suprafata blankului.Si nu ma refeream in niciun fel la materiale!berserkr scrie:Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti. Care revers? Ce urme? Vad c-ati citat replica in care vorbeam despre diferenta de duritate. Sustineti ca se poate bate CuNi cu alama?
Eu am spus "a batut" si nu "cu ciocanul". Putea la fel de bine s-o pileasca dupa si pe partea loviturilor, nu vad ce relevanta are. Dar daca preferati sa zicem, "a presat". E in regula acum? 
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Mai sunt tot felul de "glumite".
Dovada si cea de mai jos, facuta dintr-o moneda de 25 bani 1982, caruia i s-a imprimat (mecanic) aversul monedei de 25 bani 1966. Motivul imaginii in negativ, banuiesc ca il intuiti
P.S. Experimentul nu este facut de mine, "moneda" ajungand in felul acesta in posesia mea.
Dovada si cea de mai jos, facuta dintr-o moneda de 25 bani 1982, caruia i s-a imprimat (mecanic) aversul monedei de 25 bani 1966. Motivul imaginii in negativ, banuiesc ca il intuiti
P.S. Experimentul nu este facut de mine, "moneda" ajungand in felul acesta in posesia mea.
- Fişiere ataşate
-
- 25 bani 1982.jpg (97.78 KiB) Vizualizat de 6084 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."