Marcaje Steaua Romaniei
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- tripleseven

Personal,am mai vazut Comandorii de Stea md2 facute de Telge, mai rar dar exista! Adevarul este ca bratul crucii la piesele pe care le-am vazut era un pic mai scurt.
Ma refeream la coroana ,deoarece cea de la piesa dv seamana cu coroanele de la Ordinul Carol - cele facute de Telge.
Mi-am adus aminte ca mai am scanuri cu piese Telge,md 1 si 2
Ma refeream la coroana ,deoarece cea de la piesa dv seamana cu coroanele de la Ordinul Carol - cele facute de Telge.
- Fişiere ataşate
-
- sr14.JPG (29.23 KiB) Vizualizat de 12768 ori
-
- sr15.JPG (28.94 KiB) Vizualizat de 12768 ori
- tripleseven

Nu am afirmat ca e o minciuna, dar ar fi interesant de aflat pe ce isi bazeaza afirmatia.tripleseven scrie:Piesa a 2-a chiar ca seamana cu o piesa Weiss, si eu am fost de aceiasi parere dar posesorul piesei sustine sus si tare,ca este o piesa Telge !! Daca minte el,atunci mint si eu ...!
L-am vazut pe mai multe piese si nu pare sa aibe linia orizontala care l-ar transforma intr-un "A", asa ca "V"-ul nu este exclus. Dar cine stie...tripleseven scrie:Poansonul pote sa fie si un "A"
-
Cristian Ciuplea

Poansonul trebuie sa fie un " A ", deci Viena.
La crucea de comandor model 2 cred ca este vorba de Weiss, mai bine zis de R. Souval, Viena.
Practic Weiss nu a facut ordine, le-a comandat la Souval.
Interesante sund acele bentite in "X", care sugereaza legarea cununii de bratele crucii.
Daca ne uitam atenti, vedem ca aceste bentite-s aproape complet emailate, verde ca si frunzele, lucru care nu l-am intilnit la alti producatori.
Am avut posibilitatea sa compar acest lucru cu o placa ( stea de piept ), Steaua
Romaniei, tot model 2, de civili.
Si aici bentitele in X erau pe margine emailate, doar f. putin la mijloc se vedea metalul.
La aceasta stea de piept pe Rv. era medalionul " BIJUTERIA WEISS", Bucuresti.
Daca plecam de la premiza ca Weiss a comandat ordinele livrate de el la Souval, atunci si aceasta cruce de comandor ar trebui sa fie MADE IN AUSTRIA.
La crucea de comandor model 2 cred ca este vorba de Weiss, mai bine zis de R. Souval, Viena.
Practic Weiss nu a facut ordine, le-a comandat la Souval.
Interesante sund acele bentite in "X", care sugereaza legarea cununii de bratele crucii.
Daca ne uitam atenti, vedem ca aceste bentite-s aproape complet emailate, verde ca si frunzele, lucru care nu l-am intilnit la alti producatori.
Am avut posibilitatea sa compar acest lucru cu o placa ( stea de piept ), Steaua
Romaniei, tot model 2, de civili.
Si aici bentitele in X erau pe margine emailate, doar f. putin la mijloc se vedea metalul.
La aceasta stea de piept pe Rv. era medalionul " BIJUTERIA WEISS", Bucuresti.
Daca plecam de la premiza ca Weiss a comandat ordinele livrate de el la Souval, atunci si aceasta cruce de comandor ar trebui sa fie MADE IN AUSTRIA.
-
Cristian Ciuplea

Am vazut destule ordine, unde "A"-ul nu are liniuta fina orizontala.
Acest lucru este in functie de cit de mine s-a presat in material si unde.
Diferenta intre piesele produse de Souval si Zimmermann :
- la Zimmermann, nr. matricol si anul sunt pe o linie.
- la Souval parca cifrele " danseaza " , mai sus sau mai jos, deci nu-s pe o linie.
Acest lucru este in functie de cit de mine s-a presat in material si unde.
Diferenta intre piesele produse de Souval si Zimmermann :
- la Zimmermann, nr. matricol si anul sunt pe o linie.
- la Souval parca cifrele " danseaza " , mai sus sau mai jos, deci nu-s pe o linie.
-
Cristian Ciuplea

-
General Matei

Re:
Este imposibil ca o Steaua Romaniei Model 2, adica din anii 1930, sa fie realizata de Paul Telge, in conditiile in care bijutierul german moare in Iunie 1909 la Berlin.tripleseven scrie: ↑14 Mai 2009, 22:47 Personal,am mai vazut Comandorii de Stea md2 facute de Telge, mai rar dar exista! Adevarul este ca bratul crucii la piesele pe care le-am vazut era un pic mai scurt.
Nihil sine Deo