100 lei 1932 Cupru
Ciudata piesa!
Tind spre fals de epoca dar pare batuta in plus aliajul folosit nu prea seamana cu argintul; pentru proba mi se pare ca are prea multe semne de circulatie (zgarieturi) o proba ma gandesc ca nu ar fi ajuns pe mana oricui si a fi avut o infatisare mai buna.
Tind spre fals de epoca dar pare batuta in plus aliajul folosit nu prea seamana cu argintul; pentru proba mi se pare ca are prea multe semne de circulatie (zgarieturi) o proba ma gandesc ca nu ar fi ajuns pe mana oricui si a fi avut o infatisare mai buna.
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
-
Cristian Ciuplea

-
Cristian Ciuplea

Nu am dorit sa spun direct ca dl. Vasilescu incearca sa vinda un fals clar
ca proba. Poate ca si el a fost pacalit , sau probabil nu se prea pricepe.
Dar totusi, asa cum arata frunzele si "1 " ( mult mai inalt si departat de zero), la restul nici nu mai trebuie sa comparam.
Probabil ca-i si un fals batut.
ca proba. Poate ca si el a fost pacalit , sau probabil nu se prea pricepe.
Dar totusi, asa cum arata frunzele si "1 " ( mult mai inalt si departat de zero), la restul nici nu mai trebuie sa comparam.
Probabil ca-i si un fals batut.
Pot sa-mi dau si eu cu parerea?
Fratilor, sunt bogat. Am strans de-a "probe"
Daca nu ma credeti, dovada e mai jos
L.E. Monedele de mai jos, prin bunavointa lui Aldor si Daniel, au fost prezentate in articolul "Un deceniu de falsificare monetara", publicat in Colectionarul Roman nr. 7
Dar sunt sigur ca stiati cu totii acest lucru, dumneavoastra, cititorii de pe forum, fiind cumparatori ai revistei. Sau ma insel?
Fratilor, sunt bogat. Am strans de-a "probe"
Daca nu ma credeti, dovada e mai jos
L.E. Monedele de mai jos, prin bunavointa lui Aldor si Daniel, au fost prezentate in articolul "Un deceniu de falsificare monetara", publicat in Colectionarul Roman nr. 7
Dar sunt sigur ca stiati cu totii acest lucru, dumneavoastra, cititorii de pe forum, fiind cumparatori ai revistei. Sau ma insel?
- Fişiere ataşate
-
- 100 lei 1932 m1.jpg (98.28 KiB) Vizualizat de 9358 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
vasilescustefancristian
- **

Am scris proba fiindca am inclinat prin cunostiintele mele de incepator si prin incapatanare (fiindca imi plac foarte mult probele) ca este o proba ! Insa am mai vazut la cineva zilele acestea o piesa asemanatoare si mi-am schimbat parerea ! Sincer sa fiu nu am vrut sa pacalesc pe nimeni de aceea voi sterge licitatia si voi pastra piesa ca fals! Multumesc celor care au participat la dezbaterea acestui subiect !