verificarea coletelor

Moderatori: Deus, Comboloi

Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:39 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

roantichitati scrie:Da , aveti dreptate . Ramane curios faptul de ce aceste firme au renuntat brusc la aceasta facilitate . Pe net nu am gasit nici o informatie care sa lamureasca acest lucru .
Buna seara. Renuntarea la aceasta facilitate tine de incadrarea obligatorie in anumite norme europene privind violarea corespondentei (sau mai bine spus protectia impotriva...). Din cate stiu eu, nu au renuntat din ambitii personale ci pentru ca au fost obligate de lege. O buna perioada de timp au mai tolerat practica (mai ales la nivelul angajatilor de jos - curieri etc... si cu anumite consemne - trebuia ca expeditorul sa-si de acordul in scris pe documentul de transport ca este de acord cu asta). Insa, de la un moment dat au "inchis robinetul". Daca vrem in UE, ne supunem!
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

In UE ne supunem daca avem aceleasi conditii ca acolo. Numai ca la noi e alta mancare de peste. In UE nu cred ca o firma de curierat isi permite sa-ti dea un plic gol si sa nu raspunda pentru asta. Ca sa-i raspund si colegului Elinorri, eu stiu destul de bine ce inseamna un contract si paralela cu firmele de electricitate nu merge. Si sa explic de ce: la firma de electricitate se poate incheia un contract cu un o valoare de disponibilitate total diferita fata de cea obisnuita. Mai exact daca esti dispus sa platesti cat trebuie, firma de electricitate iti poate asigura disponibilitate 24/24 7/7 fara nicio abatere. Insa consumatoruil casnic obisnuit nu are nevoie de asa ceva pentru ca nu are un necesar strict de energie 100% din timp. Spitalele de exemplu ar trebui sa incheie un asemenea contract, mai ales daca au sectii de chirurgie utilizate intens. N-o fac (cele care nu au) fie din ignoranta managementului fie datorita pretului. Deci exista posibilitatea garantiilor dar pe bani, la "clasa business" sa zicem. Firmele de curierat insa nu s-au dezvoltat pe baza calitatii ci pe baza monopolului si a intelegerilor dintre ele. Mai exact daca ar exista o firma care ar garanta ajungerea la destinatie ar fi de mare succes, insa ar avea probabil probleme cu celelalte care domina acum piata. Sa nu uitam de Fedex, au o poveste interesanta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
flodanmar

Mesaj de flodanmar »

berserkr scrie:In UE ne supunem daca avem aceleasi conditii ca acolo. Numai ca la noi e alta mancare de peste. In UE nu cred ca o firma de curierat isi permite sa-ti dea un plic gol si sa nu raspunda pentru asta. Ca sa-i raspund si colegului Elinorri, eu stiu destul de bine ce inseamna un contract si paralela cu firmele de electricitate nu merge. Si sa explic de ce: la firma de electricitate se poate incheia un contract cu un o valoare de disponibilitate total diferita fata de cea obisnuita. Mai exact daca esti dispus sa platesti cat trebuie, firma de electricitate iti poate asigura disponibilitate 24/24 7/7 fara nicio abatere. Insa consumatoruil casnic obisnuit nu are nevoie de asa ceva pentru ca nu are un necesar strict de energie 100% din timp. Spitalele de exemplu ar trebui sa incheie un asemenea contract, mai ales daca au sectii de chirurgie utilizate intens. N-o fac (cele care nu au) fie din ignoranta managementului fie datorita pretului. Deci exista posibilitatea garantiilor dar pe bani, la "clasa business" sa zicem. Firmele de curierat insa nu s-au dezvoltat pe baza calitatii ci pe baza monopolului si a intelegerilor dintre ele. Mai exact daca ar exista o firma care ar garanta ajungerea la destinatie ar fi de mare succes, insa ar avea probabil probleme cu celelalte care domina acum piata. Sa nu uitam de Fedex, au o poveste interesanta.
Buna ziua. Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu dvs. "in UE ne supunem daca avem aceleasi conditii ca acolo". Suntem in UE si firmele sunt OBLIGATE sa se alinieze la standarde. Asta referitor la desfacerea coletului. Cat despre restul, perfect de acord - la lucruri bune nu se se pot alia, doar la "japca"... ca sa ma exprim academic.
picard

Mesaj de picard »

Firmele sunt obligate sa se supuna legilor; nu standardelor.

Nu in toate domeniile exita legi europene care sa le reglementeze.

Statele si firmele sunt obligate sa respecte acquis-ul comunitar, acolo unde acesta nu are prevederi intervine legislatia nationala unde nici aceasta nu are prevederi intervine bunul plac (sau in mod firec bunul simt).
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Normal, m-am exprimat ca sa se intelaga si altceva, am sa spun direct: UE a considerat necesar sa impuna niste reguli fara sa se gandeasca (sau sa-i pese) sa reglementeze in functie de niste parametri de calitate. Nu e complet acest aquis daca obliga la reguli incomplete si care per total in loc sa imbunatateasca o calitate o inrautatesc. Se observa un diletantism si la nivel european. Noi credem ca numai ai nostri-s slabi, dar se pare ca e o tendinta mondiala :) De fapt din cate stiu eu pachetele care tranziteaza Italia au cel mai mult de suferit. Deci nu in est.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:39 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ma tem ca nu inteleg la care dintre afirmatiile mele va referiti. Aici era vorba despre garantarea unei calitati a unui serviciu, nu despre drepturile constitutionale.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:40 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
iason

Mesaj de iason »

Fara suparare, dar mie personal toate aceste discutii si teorii despre constitutii si legi,imi intra dintr-o ureche si imi ies din alta..
Priviti cum mi a ajuns o scrisoare recomandata din Germania!Efectiv goala!Erau niste miniaturi cumparate dupa Ebay.Plicul taiat dintr-o parte si piesele extrase.Posta Romana mi a predat plicul intr-o folie sigilata si dupa cum se vede ( nu am deschis inca folia),este inclus si formularul pentru reclamatie..dar cred ca nu mai are nici un rost.Dumneavoastra ce credeti? Oare neamtul,cu un calificativ 1359, si 100% feedback, a predat asa plicul la Posta Germana?Sau Posta Germana era atat curioasa de plicul lui??Sau mai degreaba a umblat vreun "deget de aur" aici in tara?? :wink:
Fişiere ataşate
Image (31).jpg
Image (31).jpg (84.53 KiB) Vizualizat de 12198 ori
Image (32).jpg
Image (32).jpg (79.04 KiB) Vizualizat de 12198 ori
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:41 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

@iason: am avut si eu probleme cu cateva plicuri si colete primite din Germania, care erau deschise (dintr-unul chiar lipsea continutul). Parerea mea este ca cineva de pe traseu le "verifică", mai probabil chiar cineva din Germania, din sistemul lor postal. Cu alte expedieri din alte zone n-am avut probleme, asa ca am inceput sa cer corespondentilor germani sa aiba grija cum ambaleaza si trimit produsele - ei pot pune sigilii de ceara, le pot declara o anumita valoare etc. si astfel ajung in siguranta. Personal cred ca Posta Romana nu are nimic de-a face cu deteriorarea acestor colete si disparitia continutului.

Am aflat ca tot ce se primeste din afara U.E. trebuie insotit de o factura care se prezinta la oficiul postal vamal, si ei opresc anumite taxe in functie de valoarea produselor (ce e peste 10 eur sau US$, parca asa am inteles). Pentru monede ca obiecte de colectie nu se percepe "decat" TVA-ul de 19%, aplicat la valoarea totala a facturii (inclusiv pe transport platim TVA, ceea ce m-a enervat dar aparent asta e legea). Daca nu aveti factura in colet/plic trebuie sa veniti cu ea printata, si ei o iau de buna fara alte verificari. Daca greseste vreun vanzator sumele de pe factura asta e... :roll:
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

BogdanC scrie:Am aflat ca tot ce se primeste din afara U.E. trebuie insotit de o factura care se prezinta la oficiul postal vamal, si ei opresc anumite taxe in functie de valoarea produselor (ce e peste 10 eur sau US$, parca asa am inteles). Pentru monede ca obiecte de colectie nu se percepe "decat" TVA-ul de 19%, aplicat la valoarea totala a facturii (inclusiv pe transport platim TVA, ceea ce m-a enervat dar aparent asta e legea). Daca nu aveti factura in colet/plic trebuie sa veniti cu ea printata, si ei o iau de buna fara alte
verificari. Daca greseste vreun vanzator sumele de pe factura asta e...
:roll:
Ieri am primit un colet din SUA cu o valoare de 40 dolari scrisa pe plic ,
la care a trebuit sa mai platesc postaritei alti 12 euro :shock: taxe
vamale , TVA si inca ceva.
Nu locuiesc in Romania insa vad ca legile sunt la fel pentru toate tarile membre. Ceea ce e mai ciudat e ca in ultimele 2 luni am primit cel putin
5 astfel de colete cu valoarea inscrisa pe plic , insa e prima data cand
trebuie sa platesc taxe vamale si TVA. Nu inteleg daca americanii sunt obligati sa scrie valoarea continutului pe recomandata , doar la ei am
vazut acest obicei. Banuiesc ca daca nu s-ar scrie nimic nici vama n-ar
trebui platita. Dar cum se face ca la multe plicuri nu s-au aplicat taxele ?
Intreband mai multi prieteni am aflat ca si ei s-au confruntat cu aceasta problema - la unele plicuri li s-au cerut taxele , la altele nu . In acest fel achizitiile devin mult mai costisitoare si pentru valori mici nu mai renteaza. De exemplu am cumparat 2 monede din SUA pe care am platit 30 de dolari iar vanzatorul a fost de acord sa imi trimita scrisoare simpla deci am mai platit doar 4 $ taxe postale - total 34 dolari si nimic taxe . In al doilea caz am cumparat o moneda de 40 de dolari plus 12 dolari recomandata la care s-au mai adugat 15 $ ( 12 euro ) TVA + taxe ... total 67 dolari - 40 moneda si 27 restul ... :?
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

In mod normal ar fi trebuit sa vi se perceapa taxe la toate, dar aparent sunt retinute doar pachetele, cele cu aspect de plic ajung de obicei direct la posta. Ceea ce ar trebui sa intrebati este de ce vi se percep alte taxe in afara de TVA pt. monede importate din afara U.E.- asta nu e normal. Au si ei niste liste acolo...
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Am scris colet , era tot plic de fapt , scuze. Deci din 6 -7 plicuri cu valoarea inscrisa doar la unul mi s-au cerut taxe si acestea sunt :
Taxe vamale : 2,50 euro
Cheltuieli postale : 3,50 euro
Si TVA aproape 6,00 euro . Deci nici vorba doar de TVA . Trist :?
Scrie răspuns