NAGANO 1998 100 lei Probe
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
NAGANO 1998 100 lei Probe
Piesele sunt cele din imagini... eu nu am gasit nimic despre ele, dar am cautat doar in Krause.
As aprecia orice ajutor.
Calin
As aprecia orice ajutor.
Calin
- Fişiere ataşate
-
- nagano 1998 1 fata1.jpg (67.43 KiB) Vizualizat de 7362 ori
-
- nagano 1998 1 verso1.jpg (75.17 KiB) Vizualizat de 7362 ori
-
- nagano 1998 2 fata1.jpg (55.01 KiB) Vizualizat de 7362 ori
-
- nagano 1998 2 verso1.jpg (68.82 KiB) Vizualizat de 7362 ori
Imi puteti pune va rog linkul threadului unde s-a discutat, si daca le cunoasteti imi puteti spune cam pe la ce pret s-ar vinde?Iar faptul ca nu au valoaure nominala nu cred ca e neaparat un argument pro sau anti medalie cu toate ca in majoritatea cazurilor e.
Ideea threadului era sa ma lamuriti si pe mine.. nu sa se vada ca va pricepeti:)
Ideea threadului era sa ma lamuriti si pe mine.. nu sa se vada ca va pricepeti:)
Daca nu sunt medalii atunci ce credeti dvs ca sunt? Monede fara valoare?skillz1 scrie:Iar faptul ca nu au valoaure nominala nu cred ca e neaparat un argument pro sau anti medalie cu toate ca in majoritatea cazurilor e.
-
Cristian Ciuplea

Pentru dl. Skiliz1 :
O firma de excroci din Marea Britanie doreste sa comande niste "monede " cu o val. nominala in mai multe tari.
Au reusit prin America Central, cred ca era vorba de Guatemala, prin unele tarisoare din fosta URSS.
In Romania nu au fost aprobate piese cu val. nominala pe ele si ei au cumparat ce au primit, adica numai niste medalii cu motiv Nagano!
Acea val. ( 100 Lei ) a fost realizata incus in Marea Britanie, dupa cumparare !
Tot o situatie asemanatoare este si la moneda de 100 Lei, campionatul de fotbal european, tot din Anglia.
La toate monedele cu citeva linii albastre si rosii, aceasta imprimare de culoare s-a facut tot la englezi, ulterior.
Pentru piesele " colorate " se cereau min. 5 DM in plus, asta la tirgurile din Germania, de pe vremuri.
O firma de excroci din Marea Britanie doreste sa comande niste "monede " cu o val. nominala in mai multe tari.
Au reusit prin America Central, cred ca era vorba de Guatemala, prin unele tarisoare din fosta URSS.
In Romania nu au fost aprobate piese cu val. nominala pe ele si ei au cumparat ce au primit, adica numai niste medalii cu motiv Nagano!
Acea val. ( 100 Lei ) a fost realizata incus in Marea Britanie, dupa cumparare !
Tot o situatie asemanatoare este si la moneda de 100 Lei, campionatul de fotbal european, tot din Anglia.
La toate monedele cu citeva linii albastre si rosii, aceasta imprimare de culoare s-a facut tot la englezi, ulterior.
Pentru piesele " colorate " se cereau min. 5 DM in plus, asta la tirgurile din Germania, de pe vremuri.
Ce ne facem insa la monedele din categoria de mai jos?Cristian Ciuplea scrie: In Romania nu au fost aprobate piese cu val. nominala pe ele si ei au cumparat ce au primit, adica numai niste medalii cu motiv Nagano!
Parerea mea oricum este ca sunt facaturi ordinare pe vreme cand mesterii din monetarie mai faceau cate o sarja de monede pe langa tiraj.
Asa cum am mai spus prin alte topicuri mai vechi, am vazut piese de agest gen inclusiv la grosime (greutate dubla).
Sursa pozelor de mai jos este Ebay.
- Fişiere ataşate
-
- sho.jpg (71.29 KiB) Vizualizat de 7141 ori
-
- ten.jpg (81.82 KiB) Vizualizat de 7141 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
catalog