Cu atat mai mult, petitie pt. cetatea Rasnov
Cu atat mai mult, petitie pt. cetatea Rasnov
Ultima oară modificat 24 Sep 2009, 17:23 de către cadi, modificat 1 dată în total.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mi se rupe sufletul, cand vad constructii care au rezistat 200 - 300 de ani, iar acum se naruie din cazua nepasarii. Fotografii "Gandul"

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Cetatea Rasnovului a rezistat/existat chiar mai mult, 600-700 ani. Ma bucur ca am reusit s-o vizitez acum aprox. 2 ani, cand mai statea in picioare, pentru ca probabil in curand se va narui cu totul. Sunt destul de pesimist in ce priveste soarta lui, am mari indoieli ca se va face ceva sa fie salvat. Si soarta lui o vor avea si alte cetati si biserici vechi. Am fost inspirat cand m-am grabit sa le vizitez pe toate cele care sunt in zona pe la noi.
Tot acum 2 ani am vizitat si eu Cetatea Rasnovului. Si trecand peste "micul comert" practicat acolo, cetatea in sine m-a fascinat. In acea perioada se pava drumul pana sus, iar eu in naivitatea mea ma gandeam ca se cauta solutii pt conservarea zonei. Ulterior am aflat ca nu era chiar asaAldor scrie: Si soarta lui o vor avea si alte cetati si biserici vechi. Am fost inspirat cand m-am grabit sa le vizitez pe toate cele care sunt in zona pe la noi.
Prin nordul Moldovei am vizitat si eu diverse locatii, cu importanta mai mica sau mai mare. De la o parte, unde am avut ocazia, am postat si fotografii ale locurilor (in galeria de imagini). Dar inca mai sunt multe de vazut.
Ca un regret personal, este faptul ca desi se implineste 1 an de la redeschiderea Cetatii Neamtului (in luna Iulie), nu am reusit sa o revad. Din cate cunosc, deocamdata ramane singura cetate refacuta in ultimii ani de pe la noi (si terminata).

Referitor la prabusirea acelui balcon adaugat ilegal la un zid:
Iata ca au ajuns pe la Rasnov si cei care teoretic pot ordona fonduri pentru conservarea cetatii. Daca asta e la concurenta cu un mare teren de golf ma indoiesc ca va avea castig de cauza..."Slavă Domnului că nu s-a prăbuşit cu cinci minute mai repede, când în balcon mai erau încă vreo câţiva turişti, că ar fi fost nenorocire, nu ştiu dacă scăpa vreunul cu viaţă", s-a crucit primarul Adrian Veştea, care şi-a amintit apoi că, pe lângă zecile de mii de turişti, în balconul cu pricina au poposit în cursul acestui an şi miniştrii Toader Paleologu şi Elena Udrea, dimpreună oficialii străini care i-au însoţit în vizitele lor la Râşnov."
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
Primarul Rasnovului, dl Nicolae Pepene, e un entuziast al istoriei si doreste sa pastreze zona cat mai ok si sa o promoveze. De aceea, anul trecut a initiat prima editie a Festivalului de Istorie Academica, cu participare internationala, pe langa romani fiind invitati si bulgari si cehi, cu asociatiile lor de reconstituire istorica. Au fost invitate numai asociatii care fac reconstituire istorica autentica, nu si cele care fac doar spectacole de balci, gen cavaleri medievali.
Anul acesta dl primar preconizeaza sa tina la Rasnov a doua editie a festivalului mai sus amintit, tot cu participare internationala.
De asemenea, dl primar a pus bazele unui grup de reconstituire la Rasnov, cu scopul de promova cetatea din localitate.
Anul acesta dl primar preconizeaza sa tina la Rasnov a doua editie a festivalului mai sus amintit, tot cu participare internationala.
De asemenea, dl primar a pus bazele unui grup de reconstituire la Rasnov, cu scopul de promova cetatea din localitate.
... numai ca ...
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Br ... 75365.html
http://www.adevarul.ro/locale/brasov/Br ... 75365.html

Chiar si asa, editia a II-a a FIA din acest an ar fi bine sa se tina si se pare din cate stiu, fiind invitat impreuna cu asociatia de reconstituire istorica pe care am fondat-o, ca se va tine intr-adevar.
Cu toate ca cetatea e in starea in care e, si anul trecut actiunile s-au tinut in timpul zilei in cetate, iar pe seara s-a tinut acelasi program in piata din centrul localitatii, ca sa poata participa si publicul care nu a putut veni in timpul zilei.
Esentialul sa se faca ceva, cu sau fara cetate deschisa, iar dl Nicolae Pepene e mai mult decat entuziast. Intr-o tara ca a noastra in care imensa majoritate nu face nimic pentru nimeni si nimic, ceea ce se face la Rasnov la FIA e enorm si semnificativ. Daca fiecare ar face ceva, cat de mic, ne-ar merge mai bine. Dar asta nu se intampla, asa ca e mai usor sa dam vina pe politicienii corupti, pe greaua mostenire etc. Si ei au partea lor de vina, dar si romanul de rand o are, la fel de mult.
De 3 ani ma ocup cu reconstituirea istorica, voluntar, fara plata, ceea ce in Romania e etichetat ca o mare prostie, pentru ca nu se castiga bani, dimpotriva, se cheltuie, pentru folosul public. Sunt destui care sa ne descurajeze si prea putini care sa ne sustina, dar continuam.
Cu toate ca cetatea e in starea in care e, si anul trecut actiunile s-au tinut in timpul zilei in cetate, iar pe seara s-a tinut acelasi program in piata din centrul localitatii, ca sa poata participa si publicul care nu a putut veni in timpul zilei.
Esentialul sa se faca ceva, cu sau fara cetate deschisa, iar dl Nicolae Pepene e mai mult decat entuziast. Intr-o tara ca a noastra in care imensa majoritate nu face nimic pentru nimeni si nimic, ceea ce se face la Rasnov la FIA e enorm si semnificativ. Daca fiecare ar face ceva, cat de mic, ne-ar merge mai bine. Dar asta nu se intampla, asa ca e mai usor sa dam vina pe politicienii corupti, pe greaua mostenire etc. Si ei au partea lor de vina, dar si romanul de rand o are, la fel de mult.
De 3 ani ma ocup cu reconstituirea istorica, voluntar, fara plata, ceea ce in Romania e etichetat ca o mare prostie, pentru ca nu se castiga bani, dimpotriva, se cheltuie, pentru folosul public. Sunt destui care sa ne descurajeze si prea putini care sa ne sustina, dar continuam.
Foarte "inspirata" ideea de a se scoate din context o parte din spusele mele, pentru a fi integrata intr-o intrebare al carei sens misterios nu il inteleg, cu mintea mea proasta de iobag.vlahul scrie:Ce vina are romanul de rand ca pica cetatea Rasnovului?21 inf scrie: dar si romanul de rand o are, la fel de mult.
Oricum, daca sunt unii care inca nu si-au dat seama ce vina poarta si romanul de rand la modul in care merge minunata noastra natiune (nu zic tara, ca ea saraca nu e vinovata cu nimic, tara sunt muntii, dealurile etc.), nu o sa ma apuc eu sa ii luminez, din simplul fapt ca nimeni nu e profet in tara lui, dupa cum de fapt s-a si putut constata mai sus, prin citatul scos din context, care oricum nu avea legatura cu intrebarea sau cu zidul cetatii.
As mai avea multe de spus, dar se pare ca daca o fac, unii inteleg pe dos sau altceva, desi m-am exprimat clar.
Mult succes in continuare tuturor, spor la colectii, si cat mai putine greseli gramaticale, macar de acum incolo!