Identificare moneda

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
DanielS
*
*

Identificare moneda

Mesaj de DanielS »

Buna ziua. Acum cativa ani am cumparat dintr-un targ de vechituri cateva monede. La inceput nu prea am fost interesat dar cu cat am incercat mai mult sa identific o piesa cu atat mi-a atras atentia mai mult. Am incercat pe numeroase site-uri de afara, mi-am luat si un catalog numismatic, dar degeaba. Este vorba despre o moneda din anul 1783 de culoare galbena ( nu stiu materialul din care este confectionalata), banuiala mea este ca ar fi vorba despre o moneda prusaca pentru ca in respectivul catalog (nu imi vine in minte numele pe moment) am gasit piese asemanatoare (literele "F" si "R" cu o coroana deasupra dar la nici una nu corespundea anul sau materialul (galben). Am atasat doua poze cu piesa respectiva (din pacate sunt de o calitate mai slaba, scaner-ul meu nu mai fuctioneaza). Daca e nevoie de poze la o calitate mai clara va rog sa ma anuntati si voi face tot posibilul sa le realizez. Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna.
Fişiere ataşate
Fotografie-0006.jpg
Fotografie-0006.jpg (54.79 KiB) Vizualizat de 4818 ori
Fotografie-0007.jpg
Fotografie-0007.jpg (60.21 KiB) Vizualizat de 4818 ori
LM

Mesaj de LM »

Bine ati venit pe forum!Nu ma prea pricep,dar cred ca nu este "ceva autentic".Din poza,se vede cam slab dar "moneda" pare a fi suflata cu acel strat galbui.Probabil se vrea o replica,copie,fantasy coin...etc,dupa o moenda de aur din perioada respectiva?Imi pare rau,mai multe nu pot sa va spun,mai bine sa mai asteptam si alte pareri de la colegi ma experimentati,poate ma insel eu.Personal moneda imi pare a fi ciudata,materialul cat si stratul acela suflat ma face sa fiu aproape sigur ca nu e autentica :!:
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
DanielS
*
*

Mesaj de DanielS »

Multumesc mult pentru urarea de bun venit. Am avut si eu teoria asta dar gradul de uzura si faptul ca este putin deformata ma face sa cred ca nu ar fi vorba de un fals. Pozele nu sunt prea reusite dar promit ca in scurt timp o sa fac o scanare si o sa o postez. Multumesc pentru mesaj, orice opinie este bine venita. Va doresc o zi buna.
LM

Mesaj de LM »

Dupa cum am spus,parea de mai sus e personala nu am cine stie ce cunostiinte...poate ma insel.Cu siguranta o sa va lamureasca colegii de pe forum in privinta ei,doar sa aveti putina rabdare! :wink:
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
danutz

Mesaj de danutz »

nu e autentic a e imitatie dupa gros polonez
DanielS
*
*

Mesaj de DanielS »

Ati putea va rog sa imi dati un link catre o imagine cu moneda la care faceti referire? Va multumesc anticipat.
DanielS
*
*

Mesaj de DanielS »

Si inca o nelamurire, imi cer scuze. Nu se scrie cumva "grosz" ?
DanielS
*
*

Mesaj de DanielS »

Am gasit o imagine cu grosz-ul polonez la care faceti referire dar literele de pe fata monedei difera enorm.
BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Nu am nimic cu dvs. dar cititi si regulamentul site-ului :

7. Nu scrieti doua mesaje unul dupa altul. Editati-l pe cel vechi si adaugati acolo ce mai aveti de spus.

http://transylvanian-numismatics.com/phpBB/rules.php
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
DanielS
*
*

Mesaj de DanielS »

Imi pare rau, sunt primele mesaje pe care le postez. Multumesc pentru atentionare.
Scrie răspuns