Am o nelamurire.

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

GLV

Am o nelamurire.

Mesaj de GLV »

Pe okazii am vazut la vanzare aceasta moneda

http://www.okazii.ro/catalog/2271280/ob ... #div_photo

In catalogul de monede Romania de pe site-ul domnului Aldor preturile trecute sunt:
vf-40 ron
xf-100ron
UNC-400-ron

Nu pot sa-mi dau seama unde este rima.

Stiu ca multi necunoscatori cer preturi foarte mari pe nimic ,dar in situatia aceasta nu se pune in felul asta problema, mai stiu si ca respectivul e obisnuit el sa ceara preturi maricele dar totusi e cam mare diferenta.Nu am dreptate?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Da, cam mare.
De asta am si zis, ca daca trebuie corectat ceva in catalog, atunci rog sa-mi ziceti. Unele preturi le am in memorie sau notate de ceva vreme, luni sau ani, si asta la monedele/bancnotele romanesti cam oscileaza in ultimul timp si mai mult in sus decat in jos.
Stiu ca in Bucuresti preturile sunt mai mari ca in provincie, dar.. hai sa vedem daca liciteaza cineva.
baloo
**
**

Re: Am o nelamurire.

Mesaj de baloo »

GLV scrie:Pe okazii am vazut la vanzare aceasta moneda

In catalogul de monede Romania de pe site-ul domnului Aldor preturile trecute sunt:
vf-40 ron
xf-100ron
UNC-400-ron

Stiu ca multi necunoscatori cer preturi foarte mari pe nimic ,dar in situatia aceasta nu se pune in felul asta problema, mai stiu si ca respectivul e obisnuit el sa ceara preturi maricele dar totusi e cam mare diferenta.Nu am dreptate?
Salut,

Sunt foarte multi care au nevoie de 50 bani 1885. Sunt curios sa imi spuneti cu cat ati vinde dumneavoastra acesta moneda. Ca sa va dau un exemplu eu as cupara aceasta moneda in stare UNC cu 500 euro. Asa ca daca aveti de vanzare asemenea moneda sunt interesat. Toata lumea vrea sa cumpere si ofera preturi mici. Din gama 50 bani 1873-1914 varianta din 1885 e cea mai rara. Acum 8 luni pe e-bay s-a vandut o asemenea moneda la 360 euro daca nu ma insel. Incercati sa cautati pe internet si sa imi gasiti si mie o astfel de moneda care sa fie de vanzare. Am incercat sa caut pe tot felul de siteuri dar nu am gasit nici una de vanzare.

Cele bune, Daniel
Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo ---
Exodus

Mesaj de Exodus »

Corect Daniel, am vindut un anul trecut pe Ebay(50 bani 1885 in stare XF) pentru $186 si crede-ma ca am ramas gura cascata pentru ca nu ma asteptam sa ajunga asa sus, mai ales ca a fost un grec si nu un roman care a cumparat-o.
Unele persoane din domeniul numismatic si cu radacini bine stabilite, nu mentionez nici un nume, incearca sa puna reguli si un pret/valoare pe anumite monede mai rare.........la unele chiar din adins pun valori ridicole ca sa le scada pretul pe piata si sa le cumpere dinsii.
De aceea este bine sa vinzi pe Ebay si nu la ''numismati reputati'', obtii un mult mai bun pret si moneda nu cade pe mina unui tip care o va vinde a doua zi la 3-4 ori pretul platit tie.
Asta e opinia mea si vorbesc prin experienta........
GLV

Mesaj de GLV »

baloo scrie:[ Ca sa va dau un exemplu eu as cupara aceasta moneda in stare UNC cu 500 euro.
Nu credeti ca va pacaliti? in acest caz moneda in de fata ar trebui sa faca cel mult 50 euro.Sau pretul UNC la aceasta moneda urca mult mai mult si nu doririti sa ne spuneti si noua?.Eu nu am nimic cu nimeni ,sunt doar curios si cu bune intentii si doresc sa updatam catalogul domnului Aldor.In rest numai de bine.
PRONUMISMATICA
Site Admin

baloo scrie:
GLV scrie:Pe okazii am vazut la vanzare aceasta moneda

vf-40 ron
xf-100ron
UNC-400-ron

Salut,

Sunt foarte multi care au nevoie de 50 bani 1885. Sunt curios sa imi spuneti cu cat ati vinde dumneavoastra acesta moneda. Ca sa va dau un exemplu eu as cupara aceasta moneda in stare UNC cu 500 euro. Asa ca daca aveti de vanzare asemenea moneda sunt interesat. Toata lumea vrea sa cumpere si ofera preturi mici. Din gama 50 bani 1873-1914 varianta din 1885 e cea mai rara. Acum 8 luni pe e-bay s-a vandut o asemenea moneda la 360 euro daca nu ma insel. Incercati sa cautati pe internet si sa imi gasiti si mie o astfel de moneda care sa fie de vanzare. Am incercat sa caut pe tot felul de siteuri dar nu am gasit nici una de vanzare.

Cele bune, Daniel
Atunci se pare ca nu mai sunt la curent deloc cu pretul la piesa asta. Pe la Brasov am vazut cateva astfel de monede mai demult, dar cum nu mai colectionez Romania :noidea:
OK< atunci va rog sa-mi ziceti cum sa corectez preturile. Care ar fi niste preturi corecte pentru stare VF, XF si aUNC?

Din curiozitate m-am uitat acum si in Krause si vad ca, chiar si acolo se dau preturi mai mari. Se pare deci ca la piesa asta am... :arhh:
Ultima oară modificat 13 Noi 2006, 16:07 de către PRONUMISMATICA, modificat 1 dată în total.
baloo
**
**

Mesaj de baloo »

Dupa parerea mea din cate am vazut in ultimii doi ani valoarea monedei de 50 bani 1885 ar fi:
F - 35 / VF-120 / XF-210 / AUNC-330 / UNC-500

Sa nu uitam ca moneda are un tiraj de 200.000 ex. Un numar mic fata de majoritatea monedelor de circulatie romanesti. Tirajul este mai mic decat 1 leu 1870,1 leu 1876.

Daca cineva are alta pare asupra acestei monede il rog sa isi spuna parea.
Vreau sa stiu si eu cine are de vanzare acesta moneda si cu cat.
Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo --- Baloo ---
PRONUMISMATICA
Site Admin

:merci:
Presupun ca aici zici de euroi, nu?
banivechi

Mesaj de banivechi »

baloo scrie:Dupa parerea mea din cate am vazut in ultimii doi ani valoarea monedei de 50 bani 1885 ar fi:
F - 35 / VF-120 / XF-210 / AUNC-330 / UNC-500

Sa nu uitam ca moneda are un tiraj de 200.000 ex. Un numar mic fata de majoritatea monedelor de circulatie romanesti. Tirajul este mai mic decat 1 leu 1870,1 leu 1876.

Daca cineva are alta pare asupra acestei monede il rog sa isi spuna parea.
Vreau sa stiu si eu cine are de vanzare acesta moneda si cu cat.
Tind sa fiu de acord cu preturile spuse de baloo, insa motivul meu este putin diferit: tirajul mic nu inseamna INTOTDEAUNA criteriul de baza al stabilirii pretului, fiindca putem face o comparatie cu o alta moneda din aceiasi perioada, cu un tiraj sensibil egal (ba chiar ceva mai mic): 20 lei 1890 (tiraj 196.000 ex), dar a carui pret maxim e de 250-270 euro - pe ebay e una ACUM chiar si mai ieftin: http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... &rd=1&rd=1
Problema e putin mai subtila: monedele care au circulat intens - cum sint si cele de 50 bani, 1 leu, 2 si 5 lei INDIFERENT de tiraj sint foarte greu de gasit in XF sau UNC, si bineinteles cele cu tiraj mic sint aparitii extrem de rare in aceste stari.
La monedele "de tezaurizare" cum sint monedele de 20 lei sau chiar 1 si 2 lei 1914, 500 lei 1944, 25.000 si 100.000 lei 1946 o stare XF deja alunga cumparatorii.
Sincer, daca as avea un 50 bani 1885 XF macar, nu l-as vinde fiindca as fi constient ca o a doua moneda n-as mai avea de unde sa gasesc.
florin232

Mesaj de florin232 »

Eu unul pun problema in alt fel: o moneda comuna in stare unc eeste raritate numismatica si nu i se poate stabili un pret de catalog. Krause este total deconectat de valoarea reala a unor piese. Spre exemplu un 2 bani 1881 UNC in krause 2005 este cotata la 140 usd. Cunosc pe cineva care ar da lejer de 5-6 ori mai mult pe o piesa necirculata la 1881. Un 5 lei 1881 domn in stare F-VF (cum se gasesc majoritatea) se vinde cu circa 10 euro. Nu stiu daca la fiecare 100 de astfel de piese se gaseste un aUNC macar. Pt UNC cred ca trebuie lejer 1000 de bucati. Daca ar fi sa luam in considerare raportul VF/ aUNC de 100/1 ar insemna ca si pretul creste proportional, nu? Deci 1000 de euro un 5 lei 1881 domn pt aUNC....
Pentru o moneda rara in stare buna eu as da oricand un pret bun. Sunt mai multe lucruri care trebuie luate in considerare, pricipalul fiind faptul ca sunt unele monede pe care le intalnesti la vanzare poate o SINGURA DATA in viata. Pretul de catalog este facut pentru incepatori. Adevaratii colectionari si cei care cunosc bine piata au propriul catalog.
Si eu as da 3-400 euro lejer pe un 50 bani 1885 UNC. Problema este ca nu se inghesuie nimeni sa imi ofere.
florin232

Mesaj de florin232 »

Iar legat strict de 50 bani 1885 cred ca o cotatie de 30-100-200-400 este corecta. Cel putin eu atata as da pentru fiecare cotatie.
Exodus

Mesaj de Exodus »

Da, mai rid si eu........nu se inghesuie nimeni sa-mi ofere un Stefanel 500 Lei 1941 in stare perfecta UNC.......ce sa mai zic la 50 de bani 1885............dar sa fim cinstiti si realisti, acest Forum nu este de talia lui Ebay si nu sint atit de multi vizitatori cit am dori noi.
Daca :-) am fi putut pune anunturi si de cautare pe Ebay..........atunci era si mai misto si sint sigur ca veneau ofertele dar si portofelul trebuie sa-l schimbi cu un seif :-)
PRONUMISMATICA
Site Admin

Eu de ex. pana acum nu am vazut nici o moneda de 5 lei Carol I in stare UNC.
aUNC am vazut cateva, dar cred ca le pot numara pe degete. Ma refer strict la piese pe care le-am avut in mana.

Piata e destul de greu s-o cunosti bine. Te duci la un targ la Timisoara si vezi preturi. Te duci la Brasov si vezi alte preturi. La Bucuresti din nou, alte preturi. Te plimbi pe ebay - vezi alte preturi.. Plus ca in general oscileaza nu de la an la an, ca de la targ la targ. Iar in plus, daca vrei neaparat-neaparat sa cumperi o piesa, nu te mai uiti cat e in catalog si ajungi sa dai pe ea cat cere vanzatorul, chiar daca stii ca in mod normal face doar jumatate, sa zicem. Cel putin eu asa fac. Nu de putine ori am cumparat ceva la un pret enorm de mare pentru piesa respectiva, doar pentru ca vroiam s-o am atunci pe loc, chiar daca stiam ca daca mai astept o vreme, cateva luni, un an, doi.. atunci puteam s-o iau la un pret mult mai apropiat de cel normal. Si sunt convins ca mai sunt destui care procedeaza la fel. De aceea suntem considerati unii din noi maniaci :mrgreen:
banivechi

Mesaj de banivechi »

Hai sa facem o diferentiere intre ce se gaseste pe piata in mod curent si ce exista in realitate. Faptul ca nu vedem anumite piese in mod curent la vinzare, nu inseamna ca ele nu exista! Sint o gramada de colectii inchise in seifuri de banca, sau care pur si simplu nu apar pe internet. Deocamdata... Dar daca cineva va scoate odata 10 piese la vinzare, ce se va intimpla cu pretul?
Am avut ocazia sa vad pe masa unui vinzator o piesa romaneasca "buna", sa intreb pretul, sa obtin o reducere de 7-8%, iar cind am scos banii am avut surpriza sa vad ca respectivul scoate un fisic de 20 bucati din care m-a invitat sa aleg piesa cea mai buna. Daca le afisa pe toate 20 e clar ca ofeream maxim 75% din cit cerea :-)
Nu mai am de adaugat decit faptul ca individul era elvetian, si ca avea doar pe masa monede de cel putin 2 - 300.000 de euro. Plus cine stie cite fisicuri sub masa...
Trebuie sa acceptam ca in anii de saracie (1945-2000+) piesele bune romanesti au plecat odata cu emigrantii. Acum fluxul acesta incepe sa isi schimbe sensul. Precedente exista, cum e cazul monedelor rusesti, am mai spus-o de citeva ori, la ora actuala rusii ofera preturi extrem de mari pe monedele lor, de fapt le rascumpara, dupa ce 15 ani le-au "exportat".
Cite piese din aur romanesti vedem pe la tirguri in tara si cite sint pe ebay? Si care e pretul lor aici comparativ cu cel de afara?
Scrie răspuns