hora 1930 fals
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
hora 1930 fals
buna seara tuturor
a mai intalnit cineva acest tip de fals?
are doar 5,7 grame.
e posibil sa fi fost in circulatie ?moneda gasita in casa unui batran..
multumesc mult
cu stima ioan
are doar 5,7 grame.
multumesc mult
cu stima ioan
- Fişiere ataşate
-
- mihai 1 fals.jpg (53.28 KiB) Vizualizat de 15244 ori
-
- mihai fals.jpg (51.62 KiB) Vizualizat de 15244 ori
SCHIMB DE IDEI
Re: hora 1930 fals
Cateodata si eu ma minunez de cate tipuri de falsuri pot fi. Se pare ca in anume privinte, bunicii nostri au fost destul de buni in a falsifica moneda (oare noi am putea sa facem bani metalici asemanatori cu cei de acum?ioan50 scrie:buna seara tuturor
are doar 5,7 grame.
Toate falsurile au fost la un moement dat in circulatie. Cat timp? Nu cred ca ne poate lamuri cineva ... Un pic cam usoara, dar e o moneda frumoasa (e cazul sa fac o oferta?
Uite o surata mai cu greutate ...
- Fişiere ataşate
-
- 20 Lei 1930 Heaton - Fals.jpg (95.43 KiB) Vizualizat de 15163 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
FALS
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Da, suna ,,bine''. Moneda am cumparat-o de pe okazii, in descriere era precizat faptul ca moneda este corodata, dar era la un pret mic si am luat-o banuind ca este falsa. Cand mi-a ajuns acasa am fost foarte surprins, live nu pare deloc asa poroasa, defapt arata la fel ca si moneda buna din colectie care este un F-VF, deasemenea muchia si sunetul au trecut testul.
M-am uitat la mai multe hore in stari mai slabe de conservare si am impresia ca toate prezinta aceea corodare+porozitate pe toata suprafata.
M-am uitat la mai multe hore in stari mai slabe de conservare si am impresia ca toate prezinta aceea corodare+porozitate pe toata suprafata.
fals 25 bani 1960
a mai vazut cineva fals RPR 25 bani 1960?
2,6 grame
2,6 grame
- Fişiere ataşate
-
- fals.jpg (58.54 KiB) Vizualizat de 14423 ori
SCHIMB DE IDEI
Este ciudata moneda in cauza, dar si eu tind spre o corodare agresiva.
Daca despre moneda de 5 bani 1966, prezentata pe pagina ASTA, nu am dubii ca ar fi falsa (vazut inca 2 - 3 imagini ale unor monede asemanatoare), dar in acest caz eu merg pe eroziune.
Spre aceasta concluzie, nu ma duc doar imaginile de mai sus, ci si o moneda relativ asemanatoare, aflata in posesia mea de vreo 5 - 6 ani, ce este intr-o stare aproape similara. La fel, a fost banuita de fals, dar la studiu amanuntit, cam nu stau argumente pe picioare.
Mai mult. Componenta metalului chiar ma indeamna sa spun acest lucru. Otel, placat cu nichel.
Cel mai mult ma nelamureste, cum a fost strapuns nichelul de catre coroziune 9in aceasta masura). Sa nu fi fost decapat bine otelul... sau sa fi fost intr-un mediu mai acid... greu de spus ...
Din cate stiu, se poate intalni aceasta problema si la 100 lei 1943 / 1944, monede cu aceeasi componenta ca si monedele din discutia aceasta.
Daca despre moneda de 5 bani 1966, prezentata pe pagina ASTA, nu am dubii ca ar fi falsa (vazut inca 2 - 3 imagini ale unor monede asemanatoare), dar in acest caz eu merg pe eroziune.
Spre aceasta concluzie, nu ma duc doar imaginile de mai sus, ci si o moneda relativ asemanatoare, aflata in posesia mea de vreo 5 - 6 ani, ce este intr-o stare aproape similara. La fel, a fost banuita de fals, dar la studiu amanuntit, cam nu stau argumente pe picioare.
Mai mult. Componenta metalului chiar ma indeamna sa spun acest lucru. Otel, placat cu nichel.
Cel mai mult ma nelamureste, cum a fost strapuns nichelul de catre coroziune 9in aceasta masura). Sa nu fi fost decapat bine otelul... sau sa fi fost intr-un mediu mai acid... greu de spus ...
Din cate stiu, se poate intalni aceasta problema si la 100 lei 1943 / 1944, monede cu aceeasi componenta ca si monedele din discutia aceasta.
- Fişiere ataşate
-
- Detaliu moneda 3 lei 1963
- 3 Lei 1963a.jpg (97.01 KiB) Vizualizat de 14252 ori
-
- Moneda 3 lei 1966 - corodata
- 3 lei 1963 a.jpg (99.22 KiB) Vizualizat de 14252 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."