1000 marci Reichsbanknote 1910
-
AlinNutTzU
- nou in forum

1000 marci Reichsbanknote 1910
Buna ziua,
Sunt nou pe acest forum si sper sa nu incurc firea lucrurilor pe acest forum.
Tocmai ce am intrat in posesia 2 bancote de 1000 Reichsbanknote 21.Aprilie 1910 cu sigiliu verde (am observat ca exista si cu sigiliu rosu).Nu sunt colectionar si nici nu cunosc prea bine valorile acestora.Mi s`a spus ca in eventualitatea in care merg cu ele la Banca Nationala mi se va oferi in jur de 30$/Euro pe buc.Am tot cautat pe google despre aceasta insa nu am gasit mare lucru si as dori sa stiu daca ma poate ajuta careva ... unde as putea obtine un pret mai bun ptr ele si cam cat ar valora.Bacnotele se afla intr`o stare buna dupa cate vad eu.Daca este necesar voi face curand poze fata/verso.
Sunt nou pe acest forum si sper sa nu incurc firea lucrurilor pe acest forum.
Tocmai ce am intrat in posesia 2 bancote de 1000 Reichsbanknote 21.Aprilie 1910 cu sigiliu verde (am observat ca exista si cu sigiliu rosu).Nu sunt colectionar si nici nu cunosc prea bine valorile acestora.Mi s`a spus ca in eventualitatea in care merg cu ele la Banca Nationala mi se va oferi in jur de 30$/Euro pe buc.Am tot cautat pe google despre aceasta insa nu am gasit mare lucru si as dori sa stiu daca ma poate ajuta careva ... unde as putea obtine un pret mai bun ptr ele si cam cat ar valora.Bacnotele se afla intr`o stare buna dupa cate vad eu.Daca este necesar voi face curand poze fata/verso.
-
moderator1
Care Banaca Nationala va da pretul respectiv pe bancnota?
Gasiti cate vreti cu ce fel de culoare doriti.
http://coins.delcampe.net/page/list/lan ... -Mark.html
Sper ca nu ati platit 30 euro pe bucata.
Gasiti cate vreti cu ce fel de culoare doriti.
http://coins.delcampe.net/page/list/lan ... -Mark.html
Sper ca nu ati platit 30 euro pe bucata.
-
AlinNutTzU
- nou in forum

Asta mi s`a spus , tocmia ce aceea doresc sa sa aflu ceva mai multe despre ele pentru ca nu cunosc absolut nimic.Cum spune si topicul , intrebari de la incepatori - sfaturi de la cei cu experienta mai bogata
Nu am platit nimic pentru ele...
Multumesc pentru raspuns
In concluzie nu am nicio sansa sa iau mai mult de 5$ pe ele oriunde le-as vinde sa-nteleg ?
Nu am platit nimic pentru ele...
Multumesc pentru raspuns
In concluzie nu am nicio sansa sa iau mai mult de 5$ pe ele oriunde le-as vinde sa-nteleg ?
Ultima oară modificat 22 Mai 2010, 21:06 de către AlinNutTzU, modificat de 2 ori în total.
La targ se dau in stare peste VF la prima strigare cu 10 lei/buc. Sunt bancnote de inflatie (se vede si dupa valoarea inscrisa pe ele) si ca atare au avut tiraje foarte mari.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
-
KLARK
Bacnota a avut o valoare foarte mare cand a fost in circulatie (daca ne orientam doar dupa pretul aurului atunci ar fi fost de cca 10000 de euro
), Germania era pe vremea acea pe "gold standard"(1 marca=0.36 g aur), deci inflatia era cam 0.
I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies.
Thomas Jefferson
3rd president of US (1743 - 1826)
Thomas Jefferson
3rd president of US (1743 - 1826)
-
KLARK
Da! Dar costurile razboiului au creat inflatie, si bancnota a fost emisa si a circulat cativa ani buni dupa 1910.
Aici avem de a face cu cazul in care bancnote cu valoare mare ajung sa valoreze nimic...
La fel se intampla si cu bancnota ruseasca de 500 ruble din 1912 si cu bancnota austro-ungara de 1000 coroane din 1902.
Iar un caz modern ar fii bancnota irakiana de 10000 de dinari din 2002.
Aici avem de a face cu cazul in care bancnote cu valoare mare ajung sa valoreze nimic...
La fel se intampla si cu bancnota ruseasca de 500 ruble din 1912 si cu bancnota austro-ungara de 1000 coroane din 1902.
Iar un caz modern ar fii bancnota irakiana de 10000 de dinari din 2002.
-
AlinNutTzU
- nou in forum

Exact, inflatia a avut loc dupa tiparirea ei
Deci s-a devalorizat suficient ca sa fie un numerar frecvent. Sau ma insel? AlinNutTzU a observat bine, acum 100 de ani era o bancnota valoroasa
Ca si rublele "cearceaf" care valorau grame bune in aur cand au fost tiparite iar acum sunt suficient de ieftine ca sa permita colectionarea varietatilor cu diferite semnaturi de casier (care le si delimiteaza ca valoare acum).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Pe bancnota din imagine am dat 10ron.
http://numishobby.blogspot.com/2010/04/ ... -1910.html
Deci si 5$ e posibil sa fie cam mult.
http://numishobby.blogspot.com/2010/04/ ... -1910.html
Deci si 5$ e posibil sa fie cam mult.
There are 10 kinds of people. Those who can read binary and those who can't!