1/4 florin 1859

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Andrei Gatea
**
**

1/4 florin 1859

Mesaj de Andrei Gatea »

Am achiziționat o moneda de 1/4 florin din 1859.Nu are revers,pe ambele fețe având aversul.E foarte uzata(daca as curata-o nuas mai vedea nimic,e aproape plata,am vazut ce moneă e doar din cauză că partile mai înalte nu sunt oxidate,în schimb cele joase da) și are o urechiusa de prindere adăugată.E fals sau eroare de batere?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Faceti o poza cu piesa si atasati-o aici.
Andrei Gatea
**
**

Mesaj de Andrei Gatea »

Poza.Nu am scaner,asa ca nu e prea clara.
Fişiere ataşate
Untitled.jpg
Untitled.jpg (76.6 KiB) Vizualizat de 11766 ori
Ultima oară modificat 05 Iun 2010, 10:24 de către Andrei Gatea, modificat 1 dată în total.
Andrei Gatea
**
**

Mesaj de Andrei Gatea »

Sper ca poza e destul de buna.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Nu este eroare de batere, pentru ca nu este moneda. Doar imita moneda de 1/4 florini, am vazut de ex. si butoni (nasturi) similari. Daca o s-o comparati cu o moneda de 1/4 florin, o sa vedeti diferente semnificative la stil. Plus ca probabil nici nu este din argint.
Andrei Gatea
**
**

Mesaj de Andrei Gatea »

M-am uitat cu lupa si e doar placata cu argint.Se văd portiuni mici unde stratul de argint a disparut si se vede cuprul.Cam din ce perioada e?
March
nou in forum
nou in forum

Vanzare monezi aur

Mesaj de March »

Sunt nou aici si probabil aceasta chestie s-a mai discutat. As dori sa stiu cum/daca este reglementat in vreun fel comertul , mai bine-zis vanzarea de monede de aur. Nu ma refer la cele cu valoare numismatica. In vest te duci la anumite case de schimb sau banci oferi moneda ( lira engleza, mahmudea, napoleon,etc ) si iti spun cat iti pot da pe ea ( in valuta pe care o vrei ).
La noi ? Unde sau daca se poate face asa ceva ?
Anumiti bijuteri sunt niste jnapani cand vine vorba sa-i vinzi asa ceva !

Multumesc
PRONUMISMATICA
Site Admin

Andrei Gatea scrie:M-am uitat cu lupa si e doar placata cu argint.Se văd portiuni mici unde stratul de argint a disparut si se vede cuprul.Cam din ce perioada e?
Trebuie sa fie de dupa 1892, dar mai exact nu cred ca va poate spune cineva. Cert e ca nu e facuta recent.
Scrie răspuns