Cosasul, Fals
-
danutz

Cosasul, Fals
stimati colegi de o buna bucata de timp am observat pe okazii si mai recent pe ebay aceste bancnote
intrebarea mea este sunt falsurri recente sau de epoca ?
care e povestea lor
http://www.okazii.ro/catalog/38588811/M ... eptie.html
http://www.okazii.ro/catalog/38190154/B ... PTIE-.html
http://cgi.ebay.com/500-lei-1947-aUNC-f ... 2c52f53279
parerea mea este ca sunt copii xerox deoarece nu au filigran
cu stima danutz
intrebarea mea este sunt falsurri recente sau de epoca ?
care e povestea lor
http://www.okazii.ro/catalog/38588811/M ... eptie.html
http://www.okazii.ro/catalog/38190154/B ... PTIE-.html
http://cgi.ebay.com/500-lei-1947-aUNC-f ... 2c52f53279
parerea mea este ca sunt copii xerox deoarece nu au filigran
cu stima danutz
-
stefan vasilita

Copii xerox dar serii diferite? Inseamna ca autorul (modern?) lor are cateva zeci de bucati la dispozitie...
Nu stiu daca sunt falsuri moderne sau din perioada respectiva. Atunci in mod sigur s-au falsificat, cineva mi-a spus despre un caz, relatat in presa epocii, iar in literatura erau mentionate in MBR spre exemplu.
Cat despre filigran, e normal ca el sa nu existe. E imposibil de facut rost de hartia originala.
Nu stiu daca sunt falsuri moderne sau din perioada respectiva. Atunci in mod sigur s-au falsificat, cineva mi-a spus despre un caz, relatat in presa epocii, iar in literatura erau mentionate in MBR spre exemplu.
Cat despre filigran, e normal ca el sa nu existe. E imposibil de facut rost de hartia originala.
Am astfel de bancnote
Am astfel de bancnote si, impreuna cu bebita (sau cum s-o fi scriind) am si vandut cateva prin okazii. Povestea e in felul urmator - amandoi, impreuna cu inca alti doi cumparatori am fost contactati de fata jandarmului care a instrumentat cazul. Au fost tinute in pod, iar acum, dupa decesul batranului, cand au daramat casa batraneasca, au fost gasite. De acolo le avem, si faptul ca au aparut mai multe a fost intr-adevar o eroare din partea noastra ca vanzatori. Avand in vedere ca sunt toate cateva sute, eu unul voi tine ce mai am. Garantez ca sunt falsuri de epoca, iar daca e cineva care doreste sa faca un test independent va stau la dispozitie.
P.S. - sunt serii diferite, sunt culori diferite, sunt imprimate pe o hartie foarte diferita de ce gasiti la "xerox".
P.P.S. - de ce le-as stampila pe toate cu "FALSA" daca as vrea sa insel pe cineva?
Numai bine,
Claudiu
P.S. - sunt serii diferite, sunt culori diferite, sunt imprimate pe o hartie foarte diferita de ce gasiti la "xerox".
P.P.S. - de ce le-as stampila pe toate cu "FALSA" daca as vrea sa insel pe cineva?
Numai bine,
Claudiu
On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero. Tyler Durden
-------
“Gold and silver are money. Everything else is credit” J.P. Morgan
-------
filigran
Nu au filigran.
On a long enough time line, the survival rate for everyone drops to zero. Tyler Durden
-------
-------
V-am intrebat pentru ca intr-o poza se vede ceva similar pe margini. Deci daca hartia nu are filigran metoda folosita a fost bazata pe fotocopierea unui exemplar real. Ce fotocopiere e greu de zis. Si inainte existau metode pentru asta, xeroxul (mai ales color) fiind de data relativ recenta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
alt exemplu
Multumesc de clarificare. Am o curiozitate insa - atasez doua imagini cu un alt fals, de data aceasta la 5 milioane lei, langa o imagine cu originalul. Diferentele sunt majore, mai ales la coloristica si la precizie. As putea spune ca rezolutia tiparnitei pentru fals e mult mai mica decat cea folosita pentru original. Oare tot de o fotocopiere sa fie vorba? Am venit cu acest exemplu pentru ca fiind din aceeasi perioada cel mai probabil tehnologia este similara cu cea folosita de cel cu falsurile la cosasi.
- Fişiere ataşate
-
- scan0031.jpg (89.96 KiB) Vizualizat de 16744 ori
-
- scan0032.jpg (89.99 KiB) Vizualizat de 16744 ori
-------
-------
Pe al doilea exemplar nu disting urme de filigran. Deci al doilea este prezumtiv fals dintre cele doua. Acum nu stiu exact pe ce va bazati cand spuneti ca tehnologia de falsificare este aceeasi. La exemplul "cosasul" falsul este mai bun prezentand urme de filigran la scanare.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Era doar o banuiala, avand in vedere faptul ca au aparut in acelasi an si ca probabil nu erau chiar atat de multi falsificatori simultan in tara. De aceea am presupus ca aveau acces la tehnologii similare. M-am hazardat, recunosc. Daca doriti imagini la rezolutie mai mare, PM.
-------
-------
Situatia ar fi usor de rezolvat daca analiza hartiei ar fi la indemana. Dar neavand asa ceva, singurele elemente de analiza raman cele logice. Un fals realizat prin fotocopiere este depistat avand bancnota in mana. Este suficient sa examinati hartia sub o lampa puternica si cu o lupa buna. Cu (foarte) putina experienta va puteti da seama daca este o fotocopie sau un real sau un fals pe hartie cu filigran. In acest ultim caz, personal as plati mai mult decat pe un original (daca as mai fi colectionar de bancnote
).
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Bancnota de 5 milioane nu e chiar cel mai "fercit" exemplu, doarece au toate aceeasi serie.
Ceea ce m-a fascinat la lotul "cosasul", a fost intr-adevar seriile diferite.
@cmusat: 2 rugaminti.
1. Un scan rezolutie mare a uneia dintre bancnote. Daca ar fi la 600 dpi sau peste, ar fi fenomenal.
2. Daca lotul avea cateva sute de bancnote, cum se preciza mai sus, s-u observat macar intamplator serii care sa se repete? Sau au fost toate diferite.
...
sa fie si un 3...legat totusi de 2. Stampila de fals, este de un singur tip?
Pt. rugamintea nr 1, daca pe privat nu se va putea, adresa de mail este: iulian_lipo@yahoo.com.
Multumirile, deocamdata anticipat
Ceea ce m-a fascinat la lotul "cosasul", a fost intr-adevar seriile diferite.
@cmusat: 2 rugaminti.
1. Un scan rezolutie mare a uneia dintre bancnote. Daca ar fi la 600 dpi sau peste, ar fi fenomenal.
2. Daca lotul avea cateva sute de bancnote, cum se preciza mai sus, s-u observat macar intamplator serii care sa se repete? Sau au fost toate diferite.
...
sa fie si un 3...legat totusi de 2. Stampila de fals, este de un singur tip?
Pt. rugamintea nr 1, daca pe privat nu se va putea, adresa de mail este: iulian_lipo@yahoo.com.
Multumirile, deocamdata anticipat

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Tocmai ce va trimit mail. Rezolutia din pacate nu e cea mai buna.. m-am scumpit cand am luat scannerul
. Toate seriile sunt diferite si par a fi foarte similare ca aspect. Cele bune!
-------
-------
Scuze - am uitat de stampila. Da pare a fi aceeasi la toate. Cu mai mult sau mai putin tus (la unele e mai estompata), dar stampila e aceeasi.
-------
-------