monede romania-erori de batere?
-
cartelcoserv

erori
inca 2 erori , una pe 1 leu 1914 , cealalta pe 2000 lei 1946

Ce mi s-a parut interesant este faptul ca acea greseala apare la TOATE piesele pe care le-am vazut (eu am 5, plus vreo 6 pe okazii, inclusiv cea de pe rocoins). Sa fi fost un Master Die cu o crapatura care a fost ulterior copiata la toate matritele cu care se lucra? Nu ma prea pricep dar sunt curios:)
- Fişiere ataşate
-
- 500 lei 1941 er31.JPG (46.27 KiB) Vizualizat de 20580 ori
Foarte interesanta observatia. Apare chiar si la replicile moderne care au invadat piata in ultimele 6 luni.skillz1 scrie:Ce mi s-a parut interesant este faptul ca acea greseala apare la TOATE piesele pe care le-am vazut (eu am 5, plus vreo 6 pe okazii, inclusiv cea de pe rocoins). Sa fi fost un Master Die cu o crapatura care a fost ulterior copiata la toate matritele cu care se lucra? Nu ma prea pricep dar sunt curios:)
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
cartelcoserv

-
cartelcoserv

eroare 500 lei 1946

2 lei 1951 batere multipla ( tripla)

Ultima oară modificat 31 Iul 2010, 13:38 de către cartelcoserv, modificat de 2 ori în total.
Frumoasa eroare ... cu o sora la fel de interesanta ...cartelcoserv scrie:
http://www.doctor-coins.ro/detalii_prez ... &of_id=343
A fost prezentata chiar si in acest topic pe prima pagina
Cat despre 500 lei, mi se pare interesant ca am intalnit foarte multe cu cifrele "00" din valoare sterse. Probabil, in urma reformei monetare din 1947, a ramas lumea cu ele si a incercat sa le distribuie ulterior drept moneda cu valoarea de 5 lei.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
cartelcoserv

la 500 lei 1946 am luat in considerare initial varianta dumneavoastra,de inlaturare intentionata a celor 2 cifre.am facut si un experiment pe aceasta tema.experimentul nu prea mi-a reusit,oricat m-am straduit nu am reusit sa inlatur cele doua cifre in asa fel incat ca su se cunoasca aceasta.si am depus ceva munca,sa stiti.
pe de alta parte,moneda provine dintr-un lot masiv de 500 lei 1946 (peste 100 bucati) achizitionate recent , direct de la posesor (care nu are nici o legatura cu numismatica),fiind singura care se prezinta asa.
ramane sa o iau la mine la viitorul brasov, daca nu uit,pntru o consultare cu mai multe persoane.
pe de alta parte,moneda provine dintr-un lot masiv de 500 lei 1946 (peste 100 bucati) achizitionate recent , direct de la posesor (care nu are nici o legatura cu numismatica),fiind singura care se prezinta asa.
ramane sa o iau la mine la viitorul brasov, daca nu uit,pntru o consultare cu mai multe persoane.