ce valoare are azi asemenea moneda?

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
Andreea.M
nou in forum
nou in forum

ce valoare are azi asemenea moneda?

Mesaj de Andreea.M »

buna ziua

ma bucur ca am gasit acest forum,nu ma pricep deloc la numismatica; am o mini-colectie de monede - pe care as vrea sa le vand; de identificat,am reusit se le identific, insa nu ma pricep sa evaluez pretul la care ele se vand azi - in raport cu starea lor, desigur.

va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarele 2 monede otomane;
din ce am aflat eu sunt din 1789, din vremea sultanului selim III, se numesc
"kuruş", sunt din argint, diamentru 45 mm, aprox. 31 grame.

la ce pret le-ati evalua dvs. in fc. de starea lor?

Va multumesc!
Fişiere ataşate
2.1.jpg.jpg
2.1.jpg.jpg (41.31 KiB) Vizualizat de 6331 ori
2.2.jpg.jpg
2.2.jpg.jpg (37.26 KiB) Vizualizat de 6331 ori
1.1.jpg
1.1.jpg (40.95 KiB) Vizualizat de 6331 ori
1.2.jpg.jpg
1.2.jpg.jpg (39.16 KiB) Vizualizat de 6331 ori
drmau

Mesaj de drmau »

Frumusele... Oare putem sa spunem ca sunt un VF+ chiar spre XF? / corectie poate numai VF+ prima e cam tocita
Sper ca stiti ca nu este o idee buna sa le curatati...
Am avut si eu o intrebare despre ceva asemanator si cineva m-a indrumat spre un site din Turcia... cred ca daca veti face o cautare temeinica pe site veti gasi discutia si scanul cu piesa mea.
Estimarea din site era sub 100 euro - ceva pe la cativa zeci... dar evident ca aici vorbim despre piesa medie... Cred ca e cam ca la 5 lei Carol I al nostru... in final sunt piese oarecum ... asemanatoare :-) adica as spune eu (si imi cer scuze cunoscatorilor daca gresesc) cumva din gama talerului de argint.
Evident ca in Turcia veti gasi cei mai multi amatori totusi la un moment dat am dat pe LinkedIn de un domn din Viena cu ascendenta ungara si conform dansului cu ceva sange turcesc (sper ca va dati seama ca acest fapt este posibil tinad cont de istorie) care era interesat numai de monede otomane si cred ca era dispus sa plateasca bonus pt piese interesante.
Nu-mi aduc aminte numele dar daca am timp poate reusesc sa dau de el... si daca dau de el va anunt.
Succes!
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Andreea.M
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Andreea.M »

"drmau" - va multumesc mult pt raspuns,imi e de mare ajutor!!! era cineva interesat de aceste monede si pur si simplu am spus ca nu i le pot vinde pt ca nu stiu cat costa...cateva zeci de euro m-ar multumi, dar o sa mai astept sa vad daca reusiti sa luati dvs. legatura cu acel colectionar de care mi-ati spus. :)
drmau

Mesaj de drmau »

Andreea,
Nu este bine sa te bazezi pe sfatul si timpul altuia ci sa iei problema in mainile tale si sa cauti.
Ca de exemplu sa faci o cautare in acest forum si sa vezi daca gasesti acel site turcesc despre care s-a scris... cred ca acesta ar fi primul pas.
Sau/si ai putea da o cautare pe google sau alt motor de cautare.
Ai mai putea sa faci o incercare - sa le pui pe ebay sau macar pe okazii. In aceste conditii ar fi bine sa utilisezi un pret minim rezervat - ca de ex cam cat "speri" sa iei pe ele.
Nu iti pot spune ca sunt piese deosebite pentru ca nu ma procep. Eu ti-am scris din experienta pe care am avut-o atunci cand am postat scanul cu piesa mea intreband cam de cand o fi si eventual cam cat face.
Sucess!
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
Andreea.M
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Andreea.M »

asa este, drmau, am mai cautat si eu...am vazut ca in general in jur de 40 euro se cere pe o astfel de moneda, cotata VF,VF+...

poate am fost cam lacoma si am cerut putin mai devreme 45 euro pe una, insa nu ma asteptam sa fiu luata in derandere si sa mi se ofere in total 50 ron pt 2 astfel de monede plus o bancnota de 100 lei din 1952... sunt totusi de argint... :roll:
cuburo83

Mesaj de cuburo83 »

60-80 lei per bucata e ok, nu sunt anii speciali printre
diversitatea, cunoasterea si toleranta fac lumea mai frumoasa!
Andreea.M
nou in forum
nou in forum

Mesaj de Andreea.M »

multumesc! atunci o sa schimb si eu pretul si gata :D

cuburo83 scrie:60-80 lei per bucata e ok, nu sunt anii speciali printre
Optimvs

Mesaj de Optimvs »

Pe vremuri se vindeau cu 5 dolari :D . Acum as zice ca un 20 de euro ar fi maxim, pentru cele batute la Istanbul evident (monetariile provinciale au cu totul alte preturi)
dorelb

Mesaj de dorelb »

10-15 euro/buc daca gasiti cumparatori. sunt piese comune.
Scrie răspuns