Va rog, daca se poate, o identificare.

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Am postat pozele acestea acolo...momentan nici un raspuns...o sa incerc sapt asta sa fac niste poze cum ati spus.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Rabdare si (daca fumati) tutun :) Nu raspund ei chiar instantaneu. Verificati maine.
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Am inceput deja al doilea pachet! :) cand am inceput sa vand din monede nu eram prins deloc de numismatica si in nici un caz de istorie...acum se pare ca am inceput sa invat vrand-nevrand un pic din amandoua...:) o sa incerc sa fac niste poze mai bune. am lampa cu hidrogen si cu bec ergonomic..sa vad care ies mai bune.
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Am primit un reply .daca intelege cineva mai multe , va rog sa-mi explicati si mie...oricum, omul care a raspuns a crezut ca vreau sa le cumpar, si mi-a recomandat sa iau altele de pe forum, ca e mai sigur:

"I find them both suspicious: the higher parts are too rough and uneven. There is no wear and yet there is a hint of patination. This, however, is superficial and there is none visible in the narrower and deeper parts, where it is difficult to get dirt off a coin. I would advise to buy from someone with a reputed name, like here on Forum.

Frans

...O sa incerc sa fac o poza ceva...scanul e cam nereusit. Oricum, orice comentariu e binevenit.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Partea care te intereseaza , intr-o traducere aproximativa:
Ambele piese sunt suspecte: zonele mai inalte de pe moneda sunt prea aspre/grosolane/'crude' si neuniforme. Nu sunt urme de uzura si totusi sunt urme de patina. Asta (patina), totusi este superficiala si nu apare in zonele mai adanci si inguste, unde e mai dificil de curatat o moneda.
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Da, din pacate inteleg doar ca e negativ postul, dar nu stiu ce e aia patina...si daca e bine ca e superficiala...stiu ca sunt stresant, dar chiar vreau sa aflu daca intr-adevar sunt sau nu falsuri...mi-e frica si sa nu fiu tras in teapa...domnul acela mi-a oferit 20$ (e din USA), pt ca a zis ca asta-i pretul falsurilor..nu stiu ce sa fac...chiar nu stiu.Help me! :)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cine ti-a oferit 20$? Cineva din forumancients? Oricum nici unul din argumentele primului opinant nu sta in picioare. S-o luam pe rand:
- "the higher parts are too rough and uneven" - nu inseamna nimic ca-s grosolane (de fapt nu-mi dau seama de ce spune asta), iar inegale...nici aici nu-i indicatie de fals decat daca se abat serios de la desenul tipului de moneda, si matritele pot fi uzate (ceea ce nu-i cazul aici)
- "There is no wear and yet there is a hint of patination" curatarea unor monede care deja in momentul descoperirii sunt in stare foarte buna le poate lasa exact in aceasta stare, in plus patina la argint e foarte usor de scos spre deosebire de bronz, argumentul statea in picioare daca era vorba de bronzuri
- "there is none visible in the narrower and deeper parts, where it is difficult to get dirt off a coin" aceeasi greseala, monedele sunt de argint bun nu din billon sau bronz, personal am vazut denari curatati pana au ajuns sa para nichelati.
Si inca ceva: de ce s-ar omora un american sa dea 20$ pe falsuri cand la ei sunt pe toate drumurile copii facute aproape perfect chiar si de firme specializate?
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Iata chiar o discutie despre falsuri celebre ale uneia din monede (Mesembria). Se pot verifica pe caracteristici:
http://ancients.info/modules.php?name=S ... ticle&id=7
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0058029894 gasita pe CFDL (Coin forgery discussion list) ca falsa (la vanzare pe ebay) cu discutia aferenta:
http://groups.yahoo.com/group/CoinForge ... sage/18681
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Am uitat sa mentionez...pe tip il cheama Reid Goldsborough :lol: e tipul care a scris despre falsuri...mi-a zis ca o sa le posteze pe site-ul lui, la categoria falsuri p amandoua...probabil pentru ca sunt din romania, si primele falsurile au fost in bulgaria....nu stiu ce sa zic..nu e nimeni din galati, sau nu are nimeni drum? I-as putea arata moneda respectivului...o sa incerc maine sa fac niste poze ceva...
- probabil tipului de pe forumancientcoins i s-au parut monedele a fi din bronz,...din cauza pozei.
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

...Se pare ca greutatea difera sigur... o sa trebuiasca sa le cantaresc...
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, e "bagat" cu falsurile intr-adevar (are un site). Probabil astea sunt ceva din alta sursa decat mai are el. Spuneti-i sa va explice de ce-s falsuri (macar e ceva de invatat) si cred ca totusi n-ar strica sa le cantariti la o farmacie sau bijutier din zona.
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Intr-adevar, asta o sa si fac. Pe dansul l-am intrebat cateva detalii..sa vedem.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Sa ne tineti la curent! Succes!
doru20
**
**

Mesaj de doru20 »

Ok, ultimele noutati: i-am spus domnului sa-mi dea detalii de ce crede el ca sunt falsuri si mi-a dat linkuri catre niste monezi care seamana cu ale mele, in schimb nici o explicatie..eu i-am zis ca dak tot se deranjeaza sa mi le cumpere, sa-mi dea 20$ /buc, sa nu am nici eu prea multe remuscari si nici el...monedele oricum eu trebuia sa le trimit inainte...am incercat. raspunsul lui a fost ca nu-i convine , ca gaseste piese la fel ca ale mele, dar mai ieftine, si acolo.Nu mai inteleg nimik..vroia sa faca o fapta caritabila, sau pur si simplu bluffeaza...pe forumancientcoins inca nimik...eu nu stiu ce sa fac. sa i le trimit pe 10$? daca nu imi trimite banii? or valora mai mult? nu-mi poate nimeni raspunde...se pare ca o sa raman cu ele intr-un final. I need some advices...
Scrie răspuns