250 lei 1939,20 bani 1900,falsuri?

Dacă le cunoaștem, ne putem feri de ele!

Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA

PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Inseamna ca nu sunteti la curent cu noile monede romanesti Made in China. Se falsifica deja si monede cu valoare mult mai mica decat aceasta piesa de 250 lei.
Optimvs

Mesaj de Optimvs »

Daca te uiti atent la poza, nu prea arata a fals chinezesc. Asta pare mai degraba turnata dupa un original, cu mijloace destul de modeste.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Nici n-am zis ca piesa aflata in dicutie aici este de fabricatie chinezeasca.
Optimvs

Mesaj de Optimvs »

Stiu, dar dadusesi falsurile chinezesti drept contra-exemplu la afirmatia mea. Cum insa moneda nu e un fals chinezesc, afirmatia ramane valabila.

Eu unul raman la parerea ca falsurile chinezesti sunt total nepericuloase pentru orice numismat atent si care are o minima experienta. Exista doar riscul de a lua cateva cand cumperi loturi mai mari, la repezeala, daca nu te uiti macar cateva secunde la fiecare moneda in parte.

Practic, ajunge sa suni moneda si nici macar n-ai nevoie sa te uiti la ea.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Optimvs scrie:
Eu unul raman la parerea ca falsurile chinezesti sunt total nepericuloase pentru orice numismat atent si care are o minima experienta. Exista doar riscul de a lua cateva cand cumperi loturi mai mari, la repezeala, daca nu te uiti macar cateva secunde la fiecare moneda in parte.

Practic, ajunge sa suni moneda si nici macar n-ai nevoie sa te uiti la ea.
Depinde.
Primul fals chinezesc vazut de mine a fost un 5 lei 1880. Iar cumparatorul, din Suceava, era foarte incantat de achizitia unui 5 lei "din argint", cu doar 30 lei. Iar acel cumparator nu un incepator (il cunosteam din vedere de cativa ani).
Dar sunt persoane care atunci cand le apuca frenezia, nu mai vad in detaliu ... vad doar o achizitie ieftina.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Optimvs

Mesaj de Optimvs »

Cunosc genul, dar de-aia ziceam ca falsurile chinezesti pica proba sunetului. Daca li se impaienjeneste vederea, poate macar mai aud bine :lol: .
Scrie răspuns