250 lei 1939,20 bani 1900,falsuri?
Moderatori: Deus, Comboloi, NumisKID, PRONUMISMATICA
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Optimvs
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
Optimvs
Stiu, dar dadusesi falsurile chinezesti drept contra-exemplu la afirmatia mea. Cum insa moneda nu e un fals chinezesc, afirmatia ramane valabila.
Eu unul raman la parerea ca falsurile chinezesti sunt total nepericuloase pentru orice numismat atent si care are o minima experienta. Exista doar riscul de a lua cateva cand cumperi loturi mai mari, la repezeala, daca nu te uiti macar cateva secunde la fiecare moneda in parte.
Practic, ajunge sa suni moneda si nici macar n-ai nevoie sa te uiti la ea.
Eu unul raman la parerea ca falsurile chinezesti sunt total nepericuloase pentru orice numismat atent si care are o minima experienta. Exista doar riscul de a lua cateva cand cumperi loturi mai mari, la repezeala, daca nu te uiti macar cateva secunde la fiecare moneda in parte.
Depinde.Optimvs scrie:
Primul fals chinezesc vazut de mine a fost un 5 lei 1880. Iar cumparatorul, din Suceava, era foarte incantat de achizitia unui 5 lei "din argint", cu doar 30 lei. Iar acel cumparator nu un incepator (il cunosteam din vedere de cativa ani).
Dar sunt persoane care atunci cand le apuca frenezia, nu mai vad in detaliu ... vad doar o achizitie ieftina.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
-
Optimvs