Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848)

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
drmau

Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848)

Mesaj de drmau »

Ce parere aveti - ar putea sa fie o proba monetara?
Este cam ciudata pentru un jeton - cam prea mica. Partea centrala este cat unghia degetului mic ... scuze dar nu-mi gasesc sublerul.
Este bimetalica si este evident ca a fost "circulata" iar partea centrala este inserata cumva...
Multumesc de opinii chiar daca nu suntem specializat in Regatul Unit...
Fişiere ataşate
Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848) - cap
Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848) - cap
Trial-1-penny-600dpi-1.jpg (46.89 KiB) Vizualizat de 4874 ori
Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848) - stema
Posibila Proba monetara - 1 penny (Victoria head 1848) - stema
Trial-1-penny-600dpi-2.jpg (49.13 KiB) Vizualizat de 4874 ori
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Incercati sa "sapati" pe http://wbcc-online.com/ si e foarte probabil sa gasiti ceva.
claus

Mesaj de claus »

"Monedele" de tipul asta (exista si alte denominari) au fost batute de o companie privata, si nu au fost niciodata moneda legala (or fi mai circulat ele la nivelul de cultura de atunci insa). Se pare ca Guvernul planuia inlocuirea monedelor de atunci (prea mari si grele), iar o firma din Birmingham a batut cantitati mari de piese "model". Nu sunt rare, dar nici comune, iar piesa dvs valoreaza maxim 20 EUR.
drmau

Mesaj de drmau »

@clauss
Multumesc mult. Interesanta informatie. Iti mai aduci aminte cam pe unde ai dat de ea... ceva un indiciu de care sa ma agat in cautarile mele?
Daca ar face 20 euro inseamna ca am facut "o afacere" buna pentru ca am platit doar £1.0...
Intre timp voi incerca sa mai sap si eu...

Interesant si site-ul cu bimetalicele...
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
drmau

Mesaj de drmau »

@clauss
Cred ca faci referinta potential la token-urile batute in 1811...
http://www.predecimal.com/p9tokens.htm

Pana una alta incerc sa-l intreb pe domnul care tine site-ul de mai jos
http://www.coins-of-the-uk.co.uk/
Site-ul pare foarte bine documentat iar domnul binevoitor... asa ca sper sa primesc un raspuns.
Voi da amanunte in masura in care voi primi raspuns. Va rog sa-mi tineti pumnii :-)
claus

Mesaj de claus »

Am citit pe Coinpeople dar nu mai gasesc topicul din pacate.
Un topic bun e si acesta peste care am dat acum:

http://www.predecimal.com/forum/index.p ... topic=2189
drmau

Mesaj de drmau »

@clauss
Excelenta referinta. Este exact ceea ce am gasit si eu!
Multumesc mult.
Banuiesc ca acesta va fi si raspunsul pe care il voi primi de la domnul de la coins_uk.
Cred ca mi-am gasit raspunsul asa ca probabil ca putem inchite topicul.

Multumesc inca o data clauss!
claus

Mesaj de claus »

Cu mare placere.

Mai raman insa cateva intrebari:

-de ce a batut compania respectiva piesele, a fost angajata de autoritati sau din proprie initiativa pentru a prinde un "contract"?
-de ce nu au fost acceptate ca monede, daca tot se planuia inlocuirea acestora?
-le consideram probe, oficiale, neoficiale, sau simple jetoane?

Daca sunteti pasionat de monedele britanice, atunci poate aflati raspunsurile si la aceste intrebari.

Toate bune
drmau

Mesaj de drmau »

Intr-adevar foarte bune intrebari.
Voi incerca sa-l "descos" pe domnul pomenit mai sus si sa vad ce pot afla. Daca aflu mai multe voi impartasi.

Nu sunt neaparat pasionat de numismatica britanica doar ca locuiesc ... prin zona si la targuri nu prea gasesc monezi/piese/obiecte legate de Romania ... eventual in afara de timbre.
Ca urmare am inceput sa ma uit dupa numismatica locala si sa remarc cat de interesanta si estetica este...
Asa cum am mai spus si i-am si scris unui consilier BNR de seama: activitatea Royal Mint ar trebui sa fie un exemplu pentru monetaria Romana... dar probabil ca cer prea mult :-(
Scrie răspuns