useri cu mai multe id-uri pe okazii

Moderatori: Deus, Comboloi

Va deranjeaza cei care au mai multe ID-uri pe okazii si le folosesc pentru a creste artificial preturile de la propriile licitatii?

Chestionarul s-a închis pe data de 29 Noi 2006, 21:10

DA
21
91%
NU
2
9%

Voturi totale: 23

cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

aldor , ar trebui sa intri un pic pe site-ul http://groups.yahoo.com/group/Be_Aware_of_Bad_Traders/
crezi ca se poate face asa ceva , numai pentru romania?
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Adica un grup pe yahoo? Sau ceva aici pe forum?
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Aldor scrie:Adica un grup pe yahoo? Sau ceva aici pe forum?
ceva in genul acela,aici...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Poate ceva d egenul unei baze de date s-ar putea face, trebuie sa ma gandesc putin, ca nu prea le am cu programarea in php. :roll:
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

cartelcoserv scrie:aldor , ar trebui sa intri un pic pe site-ul http://groups.yahoo.com/group/Be_Aware_of_Bad_Traders/
crezi ca se poate face asa ceva , numai pentru romania?
Ar trebui facut asa ceva pentru Romania. Asta era si demersul meu. O LISTA cu BAD TRADERS ar mai subtia randurile "smecherilor".
Cat despre Admini de pe okazii n-au de ce sa se bosumfle daca facem publica o astfel de lista legata si de site-ul lor, ca oricum ei nu au luat nici o masura in privinta smecheriilor de acest fel. Eu ma chinui de un an de zile sa fac sa imi schimbe licitatiile ce le primesc pe e-mail (primesc partea de Medalii si Filatelie :arhh: ), ce sa ma astept la urmarirea unui tip care foloseste mai multe ID-uri ca sa insele.
Pe okazii mutati-va un pic din sectiunea Numismatica si o sa va ingroziti de ce se intampla. Tepe la greu, dar oricum nu-i treaba noastra.
Strict pe Numismatica au inceput sa se strice treburile in ultimul an, a aparut o invazie de tipi care au stricat cam totul cu licitatiile trucate.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Deacord, insa ma tot gandesc efectiv cum sa facem acest lucru, adica cu ce sa fie fie diferit fata de actuala 'lista neagra' pe care o avem deja in forum. Deci daca aveti sugesti.. :merci:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Da, in plus nu exista filtrare, pune fiecare ce vrea unde vrea, monede moderne la antice, detectoare de metal la lenjerie intima, reclame de site peste tot. Cand am pus adresa mea de mail imediat am fost luat la 3 (verbotten :D) dar fata de ceea ce se petrece pe acest site e nimic. AM cerut de cateva ori arbitraj in relatia mea cu unii si mi s-a spus ca ei nu pot da dreptate nimanui. Eu cred ca numai din inertie are cea mai mare cota de utilizare. Si prevad ca daca nu se vor misca repede intr-un timp oarecare nu vor mai exista, probabil va rasari alt site mai bine condus. Pacat ca nu exista nimic concurent cu subiectul "colectionari"
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

berserkr scrie:Da, in plus nu exista filtrare, pune fiecare ce vrea unde vrea, monede moderne la antice, detectoare de metal la lenjerie intima, reclame de site peste tot. Cand am pus adresa mea de mail imediat am fost luat la 3 (verbotten :D) dar fata de ceea ce se petrece pe acest site e nimic. AM cerut de cateva ori arbitraj in relatia mea cu unii si mi s-a spus ca ei nu pot da dreptate nimanui. Eu cred ca numai din inertie are cea mai mare cota de utilizare. Si prevad ca daca nu se vor misca repede intr-un timp oarecare nu vor mai exista, probabil va rasari alt site mai bine condus. Pacat ca nu exista nimic concurent cu subiectul "colectionari"
Stai linistit ca si eu patesc la fel, suntem pe lista neagra :wink: . Altii fac reclama in draci si nu sunt sterse licitatiile cu pricina.
Arbitraj in tranzactii conform regulamentului okazii, poate in alta viata sau in alta tara. :D
ALDOR eu ma gandesc la o lista cu tipii care folosesc mai multe ID-uri pentru a-si mari licitatiile proprii. Nu sunt neaparat Bad Traders, dar pun pariu ca vor deveni daca nu luam atitudine. Am avut o tranzactie fara probleme cu un astfel de tip, nu pot sa il pun pe lista neagra ca Bad Trader (l-au pus altii cu alta okazie :D ).
Nu stiu cum sa facem, nu vreau sa parem ca avem ceva cu cineva. Oricum un astfel de personaj trebuie dovedit de mai multi persoane cu care a facut tranzactii si a folosit diferite ID-uri. Trebuie sa oferim si un drept la replica persoanei vizate.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Ce ar fi daca in sectiunea 'Persoanele care ne-au creat probleme in tranzactii de vanzare/cumparare/schimburi' am publica numele acestor persoane de pe okazii, dar nu pe lista existenta ci separat, cam in felul urmator:
Titlul topicului sa fie ceva de genul: "ID okazii: cutarexx" iar acolo sa fie trecut ce a facut respectivul iar ceilalti poate sa vina si sa confirme/infirme acuzatiile aduse acestei persoane, plus ca acolo putem oferi si dreptul la replica persoanei vizate.

Si sa procedam la fel pentru fiecare utilizator pentru fiecare utilizator 'suspect' de pe okazii.
muresanhd

Mesaj de muresanhd »

Aldor scrie:Ce ar fi daca in sectiunea 'Persoanele care ne-au creat probleme in tranzactii de vanzare/cumparare/schimburi' am publica numele acestor persoane de pe okazii, dar nu pe lista existenta ci separat, cam in felul urmator:
Titlul topicului sa fie ceva de genul: "ID okazii: cutarexx" iar acolo sa fie trecut ce a facut respectivul iar ceilalti poate sa vina si sa confirme/infirme acuzatiile aduse acestei persoane, plus ca acolo putem oferi si dreptul la replica persoanei vizate.

Si sa procedam la fel pentru fiecare utilizator pentru fiecare utilizator 'suspect' de pe okazii.
Excelenta idee. Merge din punctul meu de vedere.
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

berserkr scrie:Da, in plus nu exista filtrare, pune fiecare ce vrea unde vrea, monede moderne la antice, detectoare de metal la lenjerie intima, reclame de site peste tot. Cand am pus adresa mea de mail imediat am fost luat la 3 (verbotten :D) dar fata de ceea ce se petrece pe acest site e nimic. AM cerut de cateva ori arbitraj in relatia mea cu unii si mi s-a spus ca ei nu pot da dreptate nimanui. Eu cred ca numai din inertie are cea mai mare cota de utilizare. Si prevad ca daca nu se vor misca repede intr-un timp oarecare nu vor mai exista, probabil va rasari alt site mai bine condus. Pacat ca nu exista nimic concurent cu subiectul "colectionari"
eu m-am gandit serios la mutarea mea pe alt site.in special cand a fost brambureala cauzata de introducerea de noi categorii.
licitatzii.ro mi se pare un site acceptabil ca structura si facilitati.dar,dupa 6 ani de okazii ,si la mine inertia a devenit cam mare
:))
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Aldor scrie:Ce ar fi daca in sectiunea 'Persoanele care ne-au creat probleme in tranzactii de vanzare/cumparare/schimburi' am publica numele acestor persoane de pe okazii, dar nu pe lista existenta ci separat, cam in felul urmator:

Si mie mi se pare buna ideea. In felul asta nu nedreptatim pe nimeni, si vedem mai bine care are tendinte constante de a insela pe altii.
PRONUMISMATICA
Site Admin

OK, atunci de acum incolo hai sa publicam acolo, asa cum am descris, ID-urile 'neseriosilor' de pe okazii. Rugamintea e adresata in special celor care au o actvitate intensa pe okazii. Eu de ex. nu prea mai intru acolo decat destul de rar.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Mai este varianta unui demers catre okazii ( ca aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=287 ) in ceea ce priveste posibilitatea blocarii unor anumiti useri la licitatiile personale, adica sa blochez pe cei pe care nu doresc sa liciteze, iar daca isi fac alt nick sa fie demascati.
Sunt pentru o lista publica.
cartelcoserv scrie:eu,de exemplu,am mai multe usere.pe fiecare vand alt tip de colectionabile.am cate unul pentru monede , bancnote ,filatelie , cartele telefonice si militaria...si aceasta de cativa ani,cand ,pur si simplu nu ma mai descurcam cu un singur user pentru toate categoriile.
cei care au cumparat de la mine stiu insa ca licitatiile sunt corecte.asta se poate verifica extrem de usor,deoarece foarte putine din licitatiile mele au mai mult de 1-3 oferte.si multe sunt licitatii instant.
dar,ca exceptie,pina sa introduca cei de la okazii posibilitatea de a bloca userii nedoriti la licitatii ,am folosit ,ocazional, licitarea de pe un id pe altul pentru a nu vinde persoanelor indezirabile.
Si eu am 2 usere pt 2 categorii diferite pe okazii si doar in cazuri exceptionale am folosit unul intr-o licitatie personala: atunci cand piesa pusa pe okazii a fost vanduta in afara site-ului si pt nu a crea situatii jenante nemaiputand onora obligatiile licitatiei.
florin232 scrie:
banivechi scrie: Cind or sa bage si cei de la okazii taxa procentuala din pretul obtinut vor disparea astia care fac tranzactii intre doua username ale aceleiasi persoane.
Din cate stiu de la unul din managerii siteului okazii acest lucru se va intampla de la 1 ianuarie. Ramane de vazut in ce masura va fi pus in aplicatie; cel putin intentia exista.
Sa speram ca asa va fi.
In orice caz, "un ochi" avizat pe okazii "vede" licitatiile trucate...
Ultima oară modificat 19 Noi 2006, 13:43 de către vlahul, modificat 1 dată în total.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mai este varianta unui demers catre okazii ( ca aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... .php?t=287 ) in ceea ce priveste posibilitatea blocarii unor anumiti useri la licitatiile personale, adica sa blochez pe cei pe care nu doresc sa liciteze, iar daca isi fac alt nick sa fie demascati.
Nu cred ca cei de la okazii o sa fie deacord cu asa ceva.
Scrie răspuns