Evidente
Evidente
salut... sunt relativ nou pe acest forum... contul este vechi dar nu l-am prea folosit...
am o intrebare ... voi cum va tineti evidentele colectiilor, fie ele de orice tip, numismnatica, medalii etc...
este cumva vre-un soft pt PC sau doar simplu pe o coala de hartie cu pix sau ceva de genul?
imi cer scuze daca exista cumva vre-un topic de acest gen si nu l-am vazut..
multumesc anticipat
am o intrebare ... voi cum va tineti evidentele colectiilor, fie ele de orice tip, numismnatica, medalii etc...
este cumva vre-un soft pt PC sau doar simplu pe o coala de hartie cu pix sau ceva de genul?
imi cer scuze daca exista cumva vre-un topic de acest gen si nu l-am vazut..
multumesc anticipat
Nimeni nu se naste invatat, important este sa nu mori nou nascut
pentru monede folosesc http://www.worldcoingallery.com
este foarte bun daca faceti colectie dupa tip
este foarte bun daca faceti colectie dupa tip
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
Felul cum imi tin eu evidenta colectiei de monede si bancnote:
http://monede.stfp.net/Articole/cum-imi ... ctiei.html
http://monede.stfp.net/Articole/cum-imi ... ctiei.html
daca va logati pe acel site puteti bifa monedele pe care le aveti la fiecare tara in parte apoi site-ul va poate genera o lista ordonata cu ce aveti.pintilie scrie:multumesc mult de link... foarte util... foarte, foarte util dar eu ma refeream la colectia ta... cum iti tii evidenta, ce fel de monede, ce valoare, ce an... la asta ma refer...
oricum multumesc foarte mult de post...
Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
-
operator59

Va salut, prieteni de "suferinta"
Sunt nou pe site, desi citesc diverse articole de ceva vreme.
Sa ma prezint:
nume: Bogdan
ani de "suferinta" in numismatica: de prin '98
domeniu de colectie: monede straine din toate lumea, perioada 1800 - prezent, un singur tip dintr-o serie
marime colectie: peste 3500 monede. (e drept, si vreo 200-300 bancnote)
Raspunzand la intrebarea colegului nostru pot sa va zic ca dupa mai multe incercari, am concluzionat ca tinerea evidentei tuturor monedelor in format electronic este cea mai facila (dupa vreo 5 carnetele, caiete, etc).
Mi-am cumparat un mini-laptop (nu e foarte scump: 200-300 euro, nou, din magazin).
Folosesc excel-ul. Filtrele acestuia ma ajuta sa gasesc o moneda, din lista foarte usor, functie de criteriul selectat de mine. Mai mult, le pot aseza in ce ordine vreau: valoare, tara, continent, perioda, metal, km etc (functie de cate criterii imi pun). Varianta xlsx iti permite sa faci selectie si dupa culori de font
Trebuie doar sa-ti setezi in antet (pe coloane) ce criterii de identificare vrei sa notezi la fiecare moneda cumparata, sau de cumparat.
Daca obisnuiti sa mergeti pe la targ la Brasov, Tg. Mures sau la targurile din zona Moldovei, veti vedea un "zurliu" care sta din cand in cand cu un laptop pe genunchi, sau pe cate-o masa/scara si cauta cate ceva. Ala sunt eu!
PS: avand lap-top-ul cu mine am acces la toate cataloagele in format electronic, si chiar la net, pentru a verifica daca exista pe diverse site-uri monede asemanatoare, pentru a identifica, bineintele pretul real (si nu numai)
Sa ma prezint:
domeniu de colectie: monede straine din toate lumea, perioada 1800 - prezent, un singur tip dintr-o serie
Raspunzand la intrebarea colegului nostru pot sa va zic ca dupa mai multe incercari, am concluzionat ca tinerea evidentei tuturor monedelor in format electronic este cea mai facila (dupa vreo 5 carnetele, caiete, etc).
Mi-am cumparat un mini-laptop (nu e foarte scump: 200-300 euro, nou, din magazin).
Folosesc excel-ul. Filtrele acestuia ma ajuta sa gasesc o moneda, din lista foarte usor, functie de criteriul selectat de mine. Mai mult, le pot aseza in ce ordine vreau: valoare, tara, continent, perioda, metal, km etc (functie de cate criterii imi pun). Varianta xlsx iti permite sa faci selectie si dupa culori de font
Trebuie doar sa-ti setezi in antet (pe coloane) ce criterii de identificare vrei sa notezi la fiecare moneda cumparata, sau de cumparat.
Daca obisnuiti sa mergeti pe la targ la Brasov, Tg. Mures sau la targurile din zona Moldovei, veti vedea un "zurliu" care sta din cand in cand cu un laptop pe genunchi, sau pe cate-o masa/scara si cauta cate ceva. Ala sunt eu!
PS: avand lap-top-ul cu mine am acces la toate cataloagele in format electronic, si chiar la net, pentru a verifica daca exista pe diverse site-uri monede asemanatoare, pentru a identifica, bineintele pretul real (si nu numai)
Va sfatuiesc sa folositi Collection Studio (http://www.collectionstudio.com/en/). Este un soft foarte util si destul de ieftin. Veti putea tine o evidenta clara a monedelor din colectie si puteti crea mai multe colectii. In plus, se pot cataloga si carti, bancnote, timbre, cam tot ce se poate colectiona.3ogdan scrie:Va salut, prieteni de "suferinta"
Sa ma prezint:
Daca nu va lasa inima sa-l platiti, il puteti descarca de pe torrent-uri.
-
operator59

Buna ziua,
Astazi am reusit sa termin inventarierea monedelor romanesti, urmand sfatul unui coleg de forum. Deocamdata informatiile sunt sumare pentru ca si cunostintele din domeniu sunt la fel. Sper ca pe parcurs sa le pot actualiza cu informatii noi. Atasez un fisier Excel si astept orice sugestie sau critica.
Multumesc pentru orice sfat.
Astazi am reusit sa termin inventarierea monedelor romanesti, urmand sfatul unui coleg de forum. Deocamdata informatiile sunt sumare pentru ca si cunostintele din domeniu sunt la fel. Sper ca pe parcurs sa le pot actualiza cu informatii noi. Atasez un fisier Excel si astept orice sugestie sau critica.
Multumesc pentru orice sfat.
- Fişiere ataşate
-
- monede.xls
- (34.5 KiB) Descărcat de 551 ori
Multumesc.Pantiru scrie:Eu mai "bag" si data cumpararii, suma platita si valoarea actuala de piata.
Deocamdata tot ce am sunt primite(capatate)
Cand incep investitiile probabil o sa tin si astfel de evidente. Valoarea actuala de piata o sa o trec dupa ce invat sa le gradez (cand voi schimba starea buna, circulata cu XF,...).
Am adaugat si monedele straine.
Edit...
Am reușit sa fotografiez monedele romanești(mai puțin cele aflate în circulație).
http://www.info-hobby.ro
- Fişiere ataşate
-
- monede.xls
- (63 KiB) Descărcat de 504 ori