Varianta la 100 lei 1991 de circulatie?
Am analizat monedele 100 lei 1991 vandute de BNR in casetele cu 1 Decembrie 1991.capa scrie:Un pic off-topic, BNR vinde in momentul de fata monede 100 lei 1991 in casete:
http://www.okazii.ro/catalog/42967340/1 ... ipuri.html
Ma intreb daca sunt monede ramase de atunci, sau sunt batute recent.
Dupa parerea mea, sunt tot weak strike, ca si "recentele" monede cu cifre subtiri.
Sunt tipul standard 1991 cu cifre groase si 9 cu codita dreapta. Executia este mai ingrijita, cu o usoara tenta de proof. Probabil sunt batute cu matritele proaspete inainte de a se bate tirajul de circulatie.
Nu sunt weak strike ci sunt bine reliefate. Au campul aproape oglinda, fara contacte, iar partile inalte tind catre proof.
Se pot incadra foarte bine la BU.
Adaugire azi 12.08.10 dupa ce am vazut catalogul licitatiei Kunker :
Probele din tombac si otel placat cu nichel sunt tot cu cifre groase si 9 cu codita rotunjita ca si moneda de circulatie "standard" 1991.
-
KLARK
Daca va referiti la casetele in care vin de la BNR, nu stiu cum este in alte cazuri, dar cele doua pe care le am eu nu pot fi pastrate intr-o camera normala din cauza mirosului puternic si neplacut pe care il emana. A trebuit sa le depozitez intr-o alta cutie, cat de cat, etansa.KLARK scrie:Am si eu o astfel de moneda de 100 lei 1991 in cutie. Credeti ca e bine sa o las asa sau ar trebui o capsula de protectie?
Mai ales din cauza mirosului, ma gandesc sa le pun in capsule sau cartonase.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
-
KLARK