Varianta la 100 lei 1991 de circulatie?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

claus

Mesaj de claus »

Daca tot sunt la moda 100 lei 1991...
Fişiere ataşate
100L91.jpg
100L91.jpg (13.69 KiB) Vizualizat de 4974 ori
ovidiu^

Mesaj de ovidiu^ »

Poate au intrat in circulatie o serie de monede la care nu s-a batut muchia cum a fost si cazul bancnotelor de 1000 lei 1993 care au intrat in circulatie fara serie ?
sorin70

Mesaj de sorin70 »

capa scrie:Un pic off-topic, BNR vinde in momentul de fata monede 100 lei 1991 in casete:

http://www.okazii.ro/catalog/42967340/1 ... ipuri.html

Ma intreb daca sunt monede ramase de atunci, sau sunt batute recent.
Dupa parerea mea, sunt tot weak strike, ca si "recentele" monede cu cifre subtiri.
Am analizat monedele 100 lei 1991 vandute de BNR in casetele cu 1 Decembrie 1991.
Sunt tipul standard 1991 cu cifre groase si 9 cu codita dreapta. Executia este mai ingrijita, cu o usoara tenta de proof. Probabil sunt batute cu matritele proaspete inainte de a se bate tirajul de circulatie.

Nu sunt weak strike ci sunt bine reliefate. Au campul aproape oglinda, fara contacte, iar partile inalte tind catre proof.
Se pot incadra foarte bine la BU.

Adaugire azi 12.08.10 dupa ce am vazut catalogul licitatiei Kunker :
Probele din tombac si otel placat cu nichel sunt tot cu cifre groase si 9 cu codita rotunjita ca si moneda de circulatie "standard" 1991.
KLARK

Mesaj de KLARK »

Am si eu o astfel de moneda de 100 lei 1991 in cutie. Credeti ca e bine sa o las asa sau ar trebui o capsula de protectie?
capa

Mesaj de capa »

KLARK scrie:Am si eu o astfel de moneda de 100 lei 1991 in cutie. Credeti ca e bine sa o las asa sau ar trebui o capsula de protectie?
Daca va referiti la casetele in care vin de la BNR, nu stiu cum este in alte cazuri, dar cele doua pe care le am eu nu pot fi pastrate intr-o camera normala din cauza mirosului puternic si neplacut pe care il emana. A trebuit sa le depozitez intr-o alta cutie, cat de cat, etansa.

Mai ales din cauza mirosului, ma gandesc sa le pun in capsule sau cartonase.
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
KLARK

Mesaj de KLARK »

Da! Asa mi-a spus si cel de la care am luat moneda. :D Dar eu nu am sesizat un miros foarte urat, doar un miros care cred ca este de la adezivul cu care este lipit materialul de pe cutie...
Scrie răspuns