Alex scrie:... dar m-a dezamagit anonimizarea brevetelor. Pe langa design, uneori numele face special un brevet, alteori afilierea persoanei decorate, data acordarii decoratiei sau chiar numele celor care au semnat brevetul. Daca dispar acestea din brevet ramane doar un formular gol...
Alex aici nu pot fi decat de acord cu tine.
Daca pt protejarea imaginilor eu am fost unul dintre cei mai consecventi in a adopta acest lucru, in schimb partea cu stergerea numelui, nu face decat sa stearga viata unui om, negand-ui existenta. Gloria inaintasilor nostri, intotdeauna a fost mentionata prin "gravarea" numelui in piatra, in cronici, sau de ce nu, intr-un brevet.
Asa e ca si cum am spune ca in 1395 a avut loc o mare batalie ... si cam atat ...
Mai jos o diploma de absolvire pt cursul de initiere a viitorilor instructori strajeri.
Interesant este faptul ca este pomenita unitatea "Straja Tarii", desi aceasta a aparut prin 1937. Pana atunci era de fapt OETR, dar cu aceleasi insemne.
Dar cum regele Carol 2 a premeditat totul ...
Secretarul organizatiei OETR, nu era altcineva decat conducatorul de mai tarziu a organizatiei Straja Tarii - Teofil Sidorovici.