Exista comandorii cu dimensiuni reduse pentru femei?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
Exista comandorii cu dimensiuni reduse pentru femei?
Vreau sa spun atentiei dv. o intrebare: exista comandorii de ordine romanesti regaliste care au fost acordate femeilor si au alte dimensiuni decat cele obisnuite (prevazute in brevetele de acordare)?
-
Cristian Ciuplea

Ordine doamne
Exista la Coroana Romaniei un ordin special pentru Doamna, in rest nu am vazut sau auzit.
-
Cristian Ciuplea

C.R.
N-am vazut o cruce de comandor speciala pt. doamne la Coroana Romaniei, nici la model 1 si nici la 2.
Stiu ca exista o singura clasa speciala pt. doamne, la modelul 2.
Probabil ca stiti ceva mai mult !
Poate ne postati si noua o poza cu crucea de comandor.
Va multumim anticipat !
Stiu ca exista o singura clasa speciala pt. doamne, la modelul 2.
Probabil ca stiti ceva mai mult !
Poate ne postati si noua o poza cu crucea de comandor.
Va multumim anticipat !
- marcus aurelius

Difera cu ceva dimensiunea crucii? Facand exceptie la infloritura. Am vazut cel putin 5 tipuri diferite, in partea superioara, in functie de manufacturier. Totusi asta nu inseamna ca ar fi de dame, chiar daca au floricele...
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
-
Cristian Ciuplea

Doamn
Care-s marimile bratelor crucii ?
Exista astfel de piese, model frantuzesc.
Ma deruta insa diferenta de culoare intre brate si medalion !
Exista astfel de piese, model frantuzesc.
Ma deruta insa diferenta de culoare intre brate si medalion !
Este modelul cu dimensiuni normale de 60 mm. insa, se pare, ca pastila centrala a fost reemailata. O voi primi saptamana viitoare si, daca doriti, voi posta poze mai bune. Acum am dorit doar sa intreb daca este model exclusiv feminin, pentru ca asa sustine proprietarul actual al decoratiei. Si am vrut sa am si parerea unor colectionari mai avizati decat mine. 
- marcus aurelius

Sa nu va deruteze domnu' Ciuplea, ceea ce nu cunoastem, nu musai nu exista
. Pentru exemplificare. Acelasi manufacturier. Si sigur nu e frantuz.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0791-horz.jpg (70.41 KiB) Vizualizat de 12907 ori
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
Intrebarea initiala era pentru piesa din centrul fotografiei. Cea din stinga este comandoria clasica iar cea din dreapta modelul normal de cavaler/ofiter. Insa nu stiu cum sa interpretez piesa din mijloc.

- Fişiere ataşate
-
- ordinul coroana romaniei rv.jpg (27.49 KiB) Vizualizat de 12896 ori
-
- ordinul coroana romaniei av.jpg (39 KiB) Vizualizat de 12897 ori
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Ca acest model este un produs francez este parerea mea.
Aceasta cruce nu are marcaje si este putin mai mica decit marimea standard de 60 mm.
M-ar bucura sa aflu de la dl. Marcus Aurelius de ce este atit de sigur ca producatorul nu-i francez.
Pe poza prezentata de dl. T.M.T. piesa mijlocie este ceva mai mica, monogramele insa par sa fie la fel de mari ca cele de la crucea mai mare.
Inelul de panglica pare sa fie un inlocuitor !
Aceasta cruce nu are marcaje si este putin mai mica decit marimea standard de 60 mm.
M-ar bucura sa aflu de la dl. Marcus Aurelius de ce este atit de sigur ca producatorul nu-i francez.
Pe poza prezentata de dl. T.M.T. piesa mijlocie este ceva mai mica, monogramele insa par sa fie la fel de mari ca cele de la crucea mai mare.
Inelul de panglica pare sa fie un inlocuitor !
- Fişiere ataşate
-
- C.C. Comandor.JPG (96.48 KiB) Vizualizat de 12835 ori
- tripleseven

Re: C.R.
Cristian Ciuplea scrie:
Ca acest model este un produs francez este parerea mea.
De ce sunteti dv asa de sigur ca este un produs francez? Pe ce baza faceti aceasta afirmatie?
Literatura care sa va sustina teoria nu exista! Ar trebui studiate sute de piese si documentatia diverselor manufacturi, care banuiesc ca nici nu mai exista !
Eu personal m-as feri sa fac niste afirmatii daca nu am cu ce sa dovedesc ceea ce zic! Daca ar fi fost poansonata , ok, atunci e alta mancare de peste dar asa...numai pt ca marginea crucii seamna cu o piesa,sa zicem, Le Maitre ?
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Ati pus punctul pe " I ", d-le Tripleseven.
Este posibil sa fie si un Lemaitre, de ce nu ?
Coroana ( forma si din Ag ), culoarea si forma bratelor, modelul medalionului, toate-s indicii catre Franta.
Dar repet, asta-i parerea mea !
Aveti dvs. o alta idee plauzibila ?
Este posibil sa fie si un Lemaitre, de ce nu ?
Coroana ( forma si din Ag ), culoarea si forma bratelor, modelul medalionului, toate-s indicii catre Franta.
Dar repet, asta-i parerea mea !
Aveti dvs. o alta idee plauzibila ?