Exista comandorii cu dimensiuni reduse pentru femei?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
- tripleseven

-
Cristian Ciuplea

C.R de doamne
Argumentele mele le-am scris deja.
Inteleg si este si firesc sa fie opinii pro si contra, pana acum doar contra.
Credeti ca placa cu acul marcat este productie Weiss ?
Eu personal nu cred !
Se pare insa ca ne abatem de la subiect.
Pe poza cu cele 3 cruci de C.R. postata de dl. T.M.T., crucea din mijloc este ceva mai mica si are inelul de panglica inlocuit.
Vede dl. T.M.T. niste urme de prelucrare ?
Credeti ca placa cu acul marcat este productie Weiss ?
Eu personal nu cred !
Se pare insa ca ne abatem de la subiect.
Pe poza cu cele 3 cruci de C.R. postata de dl. T.M.T., crucea din mijloc este ceva mai mica si are inelul de panglica inlocuit.
Vede dl. T.M.T. niste urme de prelucrare ?
- Fişiere ataşate
-
- srp1e.JPG (88.62 KiB) Vizualizat de 10272 ori
-
- srp1f.JPG (11.77 KiB) Vizualizat de 10272 ori
- marcus aurelius

Re: C.R.
Scuze pentru intarzierea raspunsului, nu am mai intrat pe forum. Da d-le Ciuplea, puteti afla de ce sunt asa de sigur, pentru ca nu are marcaje franceze, din aceasta cauza.Cristian Ciuplea scrie:Ca acest model este un produs francez este parerea mea.
Aceasta cruce nu are marcaje si este putin mai mica decit marimea standard de 60 mm.
M-ar bucura sa aflu de la dl. Marcus Aurelius de ce este atit de sigur ca producatorul nu-i francez.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
- tripleseven

Re: C.R de doamne
Nu stiu de spuneti ca sunt contra! Eu am spus numai ca nu as sustine ceva sus si tare daca nu pot dovedi ceea ce spun!Cristian Ciuplea scrie: Argumentele mele le-am scris deja.
Aratati-mi un articol, o carte,ceva unde este prezentat modelul in cauza ca fiind de productie franceza !
Acul este de productie pakistanezo-chiliana facut la Paris la schimbul 3!...Cristian Ciuplea scrie: Credeti ca placa cu acul marcat este productie Weiss ?
Eu personal nu cred !
Daca dv sustineti ca puteti deduce manufactura placii/acului numai dupa poza de sus ...atunci sunteti mai tare ca Dr House !
-
Cristian Ciuplea

C.R.
D-le Marcus Aurelius,
Scuze, dar raspunsul dvs. este f. lapidar.
Adica daca nu are marcaj nu poate sa fie franceza ?
Exista f.multe cruci de comandori la C.R. sau S.R. nemarcate.
Exista la S.R. piese cu bratul de jos cu "stampila " RESCH si nu este de Resch.
Dar totusi asteptam o prognoza din partea dvs. !
Dl. Tripleseven, va garantez ca acul apartine de placa ( stea de piept la S.R. ).
Nu este o productie din Orient, este vorba de Souval, Viena.
Deci si marcajele pot insela.
Dl. Tripleseven, va garantez ca acul apartine de placa ( stea de piept la S.R. ).
Nu este o productie din Orient, este vorba de Souval, Viena.
Deci si marcajele pot insela.
- marcus aurelius

Pai prognoza este interpretata eronat din partea dvs., presupun ca nu ati citit atent ceea ce am scris. Deci, nu am afirmat ca nu are marcaje ci... nu are marcaje franceze. E o diferenta, nu? Raspunsul o fi lapidar, dar exhaustiv.Sper ca dihonia sa fie aplanata. Am sa incerc sa va ilustrez.Cristian Ciuplea scrie:D-le Marcus Aurelius,
Si sa fac o digresiune, d-le Ciuplea, parafrazandu-l pe un "clasic" : "pe ce te bazezi?" cand afirmati ca e Souval. Ca asa a spus Huesken, sau cine? Dovada moncher, dovada.
-
Cristian Ciuplea

C.R.
D-le Marcus Aurelius, daca nu-s marcaje franceze, atunci care ?
Trebuie sa va sustineti teza prin citeva mici detalii.
Referitor la S.R., marcajul de pe ac seamana cu Zimmermann, dar la Souval cifrele " danseaza ". verdele frunzelor este mai special si panglicutele in X sunt emailate.
Tot Souval are monograma "CC" putin mai altfel, adica mai ingusta sus.
La rv. placii de Zimmermann vedeti ca , desi este marcaj de MN si coroana, este made in Germany ( " Silber " si " CFZ " ! ).
Cifrele nr. matricol si ale anului ( 43 ) sunt pe linie.
In afara de asta, Dr. Klietmann scria acum 35 ani ca nici Resch si nici Weiss nu au facut ordine, au fost doar furnizori.
Sper ca argumentele sa va multumeasca !
Referitor la S.R., marcajul de pe ac seamana cu Zimmermann, dar la Souval cifrele " danseaza ". verdele frunzelor este mai special si panglicutele in X sunt emailate.
Tot Souval are monograma "CC" putin mai altfel, adica mai ingusta sus.
La rv. placii de Zimmermann vedeti ca , desi este marcaj de MN si coroana, este made in Germany ( " Silber " si " CFZ " ! ).
Cifrele nr. matricol si ale anului ( 43 ) sunt pe linie.
In afara de asta, Dr. Klietmann scria acum 35 ani ca nici Resch si nici Weiss nu au facut ordine, au fost doar furnizori.
Sper ca argumentele sa va multumeasca !
- Fişiere ataşate
-
- SR, CFZ.JPG (74.17 KiB) Vizualizat de 10136 ori
-
- S.R., Av., Souval.JPG (71.29 KiB) Vizualizat de 10136 ori
- marcus aurelius

Cred ca nu ati inteles ceea ce am scris. Am sa-mi sustin afirmatia cu poza marcajului, ce alte detalii sa va mai dau?Cristian Ciuplea scrie:D-le Marcus Aurelius, daca nu-s marcaje franceze, atunci care ?
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Pai de ce credeti ca ne zbatem, fiecare cu teoria lui.
Chiar daca gresesc eu, nu-i problema, macar sa vad insa un marcaj , care sa-mi demonstreze acest lucru.
In cazul ca nu va reuseste poza, macar o descriere a marcajului / marcajelor.
Chiar daca gresesc eu, nu-i problema, macar sa vad insa un marcaj , care sa-mi demonstreze acest lucru.
- tripleseven

Cristian Ciuplea scrie:
....macar sa vad insa un marcaj , care sa-mi demonstreze acest lucru.
-
Cristian Ciuplea

C.R.
Nu am nevoie de literatura, d-le Tripleseven, doar de marcaj, pe care il astept.
Vad ca lumea critica, dar nimeni nu are curaj sa spuna cam ce productie este, daca piesa nu este franceza !
Vad ca lumea critica, dar nimeni nu are curaj sa spuna cam ce productie este, daca piesa nu este franceza !
- marcus aurelius

-
Cristian Ciuplea

C.R.
Vad ca este un marcaj, dar nu recunosc nimic !
Poate ne spuneti dvs. ce reprezinta .
Poate ne spuneti dvs. ce reprezinta .
- tripleseven

Domnule Ciuplea,nu vreau sa se repete si pe acest topic discutia pe care ati avut-o deja pe aceasta tema cu Marcus Aurelius !Cristian Ciuplea scrie:Nu am nevoie de literatura, d-le Tripleseven, doar de marcaj, pe care il astept.
Si eu am spus ca nu este corect sa sustineti ceva sus si tare daca nu aveti dovezi concrete (poansoane , literatura).
Dv sunteti cel care a facut o evaluare arbitrara admirand numai o poza si acum dintr-o data aveti nevoie de poansoane ??? Nu vedeti ca va contraziceti singur?
Deci in viziunea dv o o alta parere decat a dv inseamna critica?
Nu am spus niciodata ca nu ar putea fi o piesa franceza, asta este impresia dv, cititi mai atent postarile!
Si acum il citez pe Trapattoni " Isch habe fertig !" , discutia in aceasta directie nu mai are sens!
- marcus aurelius

Domnule Ciuplea, chiar inainte de a posta poza ati afirmat ca nu aveti nevoie de literatura ci numai de o poza. Ei bine acum aveti poza ei totusi nu o puteti identifica. Nici eu nu o pot identifica, nu am afirmat acest lucru, vad doar ca nu e mistret, cap de Minerva, lebada,etc., pe scurt nu seamana cu nici un marcaj francez cunoscut. De aceea am sustinut ca nu puteti afirma ca e manufactura francez, doar dupa look. Da, teoretic pare da fie franceza, insa spun pare, nu sunt 100% cum faceti dvs.afirmatii. Am inteles ca sunteti un celebru numismat de monede moderne, insa la capitolul faleristica nu e ca si in numismatica, sunt lacune mult mai mari, informatiile nu sunt atat de accesibile sau chiar lipsesc cu desavarsire.