Cele mai frumoase brevete militare romanesti
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul, Alex
-
Cristian Ciuplea

2 brevete
C.R., Comandor cu spade, 1946
C.R., Cavarel civil
C.R., Cavarel civil
- Fişiere ataşate
-
- C.R. Cavaler , Doamna.JPG (94.64 KiB) Vizualizat de 12454 ori
-
- C.R. Comandor 1946.JPG (94.52 KiB) Vizualizat de 12454 ori
Re: 2 brevete
Puteti posta detaliile brevetului (coltul din stanga jos)? Multumesc.Cristian Ciuplea scrie:C.R., Comandor cu spade, 1946
-
Cristian Ciuplea

Detaliu brevet
Partea de jos a brevetului.
- Fişiere ataşate
-
- Detaliu.JPG (68.52 KiB) Vizualizat de 12413 ori
Interesant, multumesc. Am dat in arhiva personala peste imaginea unui brevet pentru CR aparut mai demult la vanzare pe net (din pacate tot fara numele persoanei decorate). Rezolutia este limitata dar pare ca are nr. 5365/21.08.1946 (fata de 29635/15.02.1946 postat mai sus). Ma intreb daca numerele brevetelor corespund intrarilor intr-un registru sau mai multe si daca ele mai exista. 
- Fişiere ataşate
-
- CR1946.JPG (40.02 KiB) Vizualizat de 12371 ori
Am regasit imaginea brevetului Ordinului Mihai Viteazul acordat capitanului Gheorghe Frumusanu, care a fost de vanzare pe eBay cu multi ani in urma. Era insotit de o poveste cum ca a fost deteriorat intr-un incendiu provocat de bombardamentele asupra Bucurestiului in primavara anului 1944. Din acest motiv numarul brevetului nu mai este disponibil.
- Fişiere ataşate
-
- Frumusanu MV.jpg (79.35 KiB) Vizualizat de 12307 ori
Foarte interesanta piesa.Alex scrie:Am regasit imaginea brevetului Ordinului Mihai Viteazul acordat capitanului Gheorghe Frumusanu, care a fost de vanzare pe eBay cu multi ani in urma. Era insotit de o poveste cum ca a fost deteriorat intr-un incendiu provocat de bombardamentele asupra Bucurestiului in primavara anului 1944. Din acest motiv numarul brevetului nu mai este disponibil.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
- boonicootza

Am uitat sa postez si singura mea piesa ramasa din lotul lui taica Pana...Bofana scrie:Nimeni nu se supara, si chiar vreau sa va rog sa postati si piesele care fac parte directa din colectia dvs.Vranceanu scrie:Sper sa nu se supere nimeni ca am pus brevete germane, stiu ca subiectul este "brevete romanesti" insa sunt cele luate de un pilot roman, si le-am pus si pentru interesul pe care l-ar putea suscita. Oricum, altele straine nu mai pun, dar am si romanesti, daca va intereseaza, in special din aviatie si artilerie.
Nu sunt colectionar, ci istoric. Cele din aviatie le am doar in format electronic. Cele din artilerie au apartinut bunicului meu, lt Gheorghe Vranceanu din Regimentul 5 Artilerie Calareata - Divizia 7 Cavalerie.
Acum, am placerea sa va prezint un lot combinat - brevete germane si romanesti acordate unui ofiter roman din trupele de vanatori de munte.
Enjoy.

Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Brevet - Furajera Mihai Viteazul 1931 , acordat medicului Lt.colonel r. Radu Emil din Compania 6 Sanitara
- Fişiere ataşate
-
- brevet Furajera MV_Ricky.jpg (70.67 KiB) Vizualizat de 11842 ori
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
-
Cristian Ciuplea

Brevete
Coroana Romaniei cu spade si panglica de virt. milit. in grd. de cavaler
pentru un soldat german ( plic, mapa si brevet ).
- Fişiere ataşate
-
- Brevet C.R. cu spade, 1942.JPG (63.75 KiB) Vizualizat de 11784 ori
-
- Mapa Brevet.JPG (42.7 KiB) Vizualizat de 11784 ori
-
- Plic.JPG (55.71 KiB) Vizualizat de 11784 ori
Re: Brevete
Un set foarte interesant, felicitari. Puteti posta si detaliile brevetului din stanga jos? Multumesc.Cristian Ciuplea scrie:Coroana Romaniei cu spade si panglica de virt. milit. in grd. de cavaler
-
Cristian Ciuplea

Det. la brevet.
Partea de jos a brevetului.
- Fişiere ataşate
-
- Detaliu Brevet.JPG (55.12 KiB) Vizualizat de 11660 ori