1937 - 50 Lei - FALS sau PROBA ???

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Hunter`

Mesaj de Hunter` »

Mie vanzatorul mi s-a parut "naiv" , nu pus pe inselaciuni. Si eu am achizitionat de la targuri piese la pret de nimic si cu toate astea erau bune. In ceea ce priveste cumparatorul, pe aceea lucrare despre care am amintit amandoi, o sa vedeti 2 nume trecute...
Ultima oară modificat 10 Dec 2009, 19:02 de către Hunter`, modificat 1 dată în total.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Hunter` scrie:Mie cumparatorul mi s-a parut "naiv" , nu pus pe inselaciuni. Si eu am achizitionat de la targuri piese la pret de nimic si cu toate astea erau bune. In ceea ce priveste cumparatorul, pe aceea lucrare despre care am amintit amandoi, o sa vedeti 2 nume trecute...
Probabil ca va referiti la vanzator.
Cristian Ciuplea

Mesaj de Cristian Ciuplea »

Nu am inteles cu cit s-a vindut piesa mai rosiatica, ca fiind "proba", 200 EUR sau 30 RON ?
La 30 RON se mai pot face si greseli, dar la 200 EUR mai putin.
Comparind cele doua monede, cea rosiatica nu poate sa fie decit un fals !
Multe fineturi nu corespund, inaltimi, latimi, perlele pe cerc , nasul etc.

Este corect ca noul catalog, care era gata de tipar cu cel putin 2 ani inainte de aparitie, are doi autori !

Profit de ocazie, urind colectionarilor un Craciun fericit, Anul Nou cu sanatate, noroc si multe probe originale !
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Buna seara !
Detin si eu o piesa asemanatoare cu cea a domnului 'simaky', doar ca aceasta are greutatea de 4,96g si este acoperita cu un strat de nichel banuiesc. Se poate observa ca piesa este executata prin stantare deoarece prezinta dubla batere si chiar tripla daca privitia atent la crucea de la coroana.Muchie zimtata executata perfect. Ce parere aveti ? imi cer scuze pentru calitatea pozelor. Va multumesc anticipat !
http://img585.imageshack.us/img585/395/ ... narul2.jpg

http://img607.imageshack.us/img607/3269 ... narul1.jpg
simaky

Mesaj de simaky »

din cate stiu aceste piese ar trebui sa fie din nichel si nu din fier nichelat si este cu aproape 1 gram mai usoara decat ar trebui sa fie - deci piesa este falsa !
Scrie răspuns