A iesit o moneda de aur la BNR

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Ar fi interesant de vazut cum gandeste un om (colectionar) din sistem :lol: .
Mihai
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

banivechi scrie:
Aldor scrie:Ieri s-a inscris cineva de la BNR in forum, poate ne da un raspuns la aceasta intrebare :)
:shock: Numai sa n-o ia la fuga aflind "admiratia" unora din noi fata de preturi, tiraje, si mai ales subiectele comemorativelor. Dar, poate mai sint si minuni pe lumea asta!
Vom vedea daca va avea vreun ecou in bine sau in rau :twisted:
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

Minuni adica sa n-o ia la fuga zici!?! :P
O sa va raspund odatra la toate puncetele deocamdata vreau sa-mi fac o idee despre forum si despre membrii de aici...O zi faina la toata lumea !!!
MENTE ET MALLEO
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Mihai Caracotea scrie:Ar fi interesant de vazut cum gandeste un om (colectionar) din sistem :lol: .
Mihai, nu stim inca cine este ZALMOXIS, eu credeam ca-i zeul dacilor :P Nu stim daca-i colectionar, nu stim daca nu s-a inscris tocmai ca sa vada ce se mai discuta despre BNR, nu stim daca are legatura cu deciziile BNR in materie, nu stim deocamdata nimic in afara de ce ne-a spus dansul, adica echivalentul a "sa vad ce hram purtati, si mai discutam" :D deci o tenta de neincredere deocamdata....
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:
Mihai Caracotea scrie:Ar fi interesant de vazut cum gandeste un om (colectionar) din sistem :lol: .
Mihai, nu stim inca cine este ZALMOXIS, eu credeam ca-i zeul dacilor :P Nu stim daca-i colectionar, nu stim daca nu s-a inscris tocmai ca sa vada ce se mai discuta despre BNR, nu stim daca are legatura cu deciziile BNR in materie, nu stim deocamdata nimic in afara de ce ne-a spus dansul, adica echivalentul a "sa vad ce hram purtati, dup'aia poate ma prezint poate nu" :D deci o neincredere pe care majoritatea noastra n-a avut-o cand s-a inscris aici.
Dar pt asta nu cred ca trebuia sa se autentifice, putea citi forumul oricum.
dorelb

Mesaj de dorelb »

Zeul dacilor? Parca-l chema Zamolxis.
Cit priveste dl Zalmoxis, este o persoana ca noi toti poate pasionata sau nu de numismatica si chiar daca lucreaza la BNR nu va reprezinta punctul de vedere al BNR in nici un caz. Cel mult un punct de vedere personal, care nu va rezolva nici o problema.
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

berserkr scrie:
Mihai, nu stim inca cine este ZALMOXIS, eu credeam ca-i zeul dacilor :P Nu stim daca-i colectionar, nu stim daca nu s-a inscris tocmai ca sa vada ce se mai discuta despre BNR, nu stim daca are legatura cu deciziile BNR in materie, nu stim deocamdata nimic in afara de ce ne-a spus dansul, adica echivalentul a "sa vad ce hram purtati, si mai discutam" :D deci o tenta de neincredere deocamdata....
O sa traim si o sa vedem :wink: .
Mihai
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

dorelb scrie:Zeul dacilor? Parca-l chema Zamolxis.
.............................
Dorelb, sunt mai multe forme de nume ale zeului dacilor. Cea mentionata de mine este una si cea mentionata de tine este alta :) Daca vrei pot sa-ti dau informatie din sursa recunoscuta pentru asta.
dorelb

Mesaj de dorelb »

nu stiam de forma Zalmoxis, dar te cred pe cuvint. de cind dl napoleon savescu este pasionat de istoria dacilor eu am renuntat sa mai cred ca dacii sunt stramosii nostri. dar asta este o discutie prea lunga si in care n-am chef sa ma lansez.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

berserkr scrie:
dorelb scrie:Zeul dacilor? Parca-l chema Zamolxis.
.............................
Dorelb, sunt mai multe forme de nume ale zeului dacilor. Cea mentionata de mine este una si cea mentionata de tine este alta :) Daca vrei pot sa-ti dau informatie din sursa recunoscuta pentru asta.
Parca domnul Dan Oltean avea o lucrare numita Religia Dacilor.
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

..Mircea Eliade ..De la ZALmoxis la Genghis Han"..asa e bine!?..!UIte nici n-am intrat bine aici si deja nasc semne de intrebare si voi mai ziceti ca sunt neincrezator.... Atat ZALmoxis cat si Zamolxis sunt acceptati....
MENTE ET MALLEO
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

[quote="dorelb"]nu stiam de forma Zalmoxis, dar te cred pe cuvint. de cind dl napoleon savescu este pasionat de istoria dacilor eu am renuntat sa mai cred ca dacii sunt stramosii nostri. dar asta este o discutie prea lunga si in care n-am chef sa ma lansez.[/quote]

Asta e o discutie foarte interesanta ar merita un topic separat..O intrebare : voi nu organizati intalniri anuale?! A doua iintrebare : nu ar fi mai bun un IPB aici!?!
MENTE ET MALLEO
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Zalmoxis, Zamolxis, Samolxis, etc. sunt mai multe forme acceptate in literatura de specialitate.

@ZALMOXIS ce e un IPB?
ZALMOXIS
**
**

Mesaj de ZALMOXIS »

IPB = Invision Power Board, cam toate forumurile au trecut pe el inlocuid clasicul php..Se pare (nu ma pricep deloc la IT) ca ar fi mult mai safe!!!...
Nu mi-ati raspuns vis a vis de meetinguri de ce nu faceti!?!?
MENTE ET MALLEO
KARAMIHAI

Mesaj de KARAMIHAI »

Daca o sa te uiti cu atentie pe forum o sa vezi ca incercam sa facem mai mult de atat.
Mihai
Scrie răspuns