Targ Suceava

Aici vă puteți anunța colegii colecționari despre unde și când se va ține următorul târg numismatic sau va puteți spune părerea despre ultimul târg numismatic care a avut loc.

Moderatori: Deus, PRONUMISMATICA

Pantiru

Mesaj de Pantiru »

[quote="ferdinand"]Aveti de ales intre foarte multe santiere, proiecte, opere de arhitectura care stau sa cada, aglomeratie, un Palat al Culturii inchis si caini vagabonzi la orice colt de strada.

:lol: :oops:
Valabil pentru multe orase din Romania, in special - Bucuresti.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

ferdinand scrie: un Palat al Culturii inchis
Nu i-as spune "inchis". Se lucreaza intr-un ritm alert. Chiar daca pe afara nu vedeti semne de lucrari (decat la fereste, acoperis si de cateva zile intrarea principala), pe interior, va garantez ca se lucreaza chiar foarte tare.
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

Yu_L.Yan scrie: Nu i-as spune "inchis". Se lucreaza intr-un ritm alert. Chiar daca pe afara nu vedeti semne de lucrari (decat la fereste, acoperis si de cateva zile intrarea principala), pe interior, va garantez ca se lucreaza chiar foarte tare.
Nu cred ca ar putea sa-l viziteze cineva, nu...?! Legat de acelasi palat-acum 2 ani, ajungand pentru cateva zile in Iasi, am vrut, evident, sa-l vizitez. Nu stiam ca este inchis. Niciun afis la intrare, nimic... Am intrat fara sa ma opreasca cineva, m-am plimbat putin la primul nivel si am iesit. La usa era un paznic (care lipsea cand am intrat), dar care nu s-a obosit sa ma intrebe cine sunt sau ce caut. Puteam sa iau orice obiect (erau foarte multe impachetate), caci nu m-ar fi oprit nimeni. O chestie amuzanta este ca a venit o persoana pentru a ridica un tablou destinat unui domn oarecare, iar paznicul i l-a inmanat fara sa-i adreseze vreo intrebare. Asadar, daca va redecorati apartamentul si aveti nevoie de un peisaj/natura moarta, gasit la palat.
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

ferdinand scrie:
Nu cred ca ar putea sa-l viziteze cineva, nu...?! Legat de acelasi palat-acum 2 ani, ajungand pentru cateva zile in Iasi, am vrut, evident, sa-l vizitez. Nu stiam ca este inchis. Niciun afis la intrare, nimic... Am intrat fara sa ma opreasca cineva, m-am plimbat putin la primul nivel si am iesit. La usa era un paznic (care lipsea cand am intrat), dar care nu s-a obosit sa ma intrebe cine sunt sau ce caut. Puteam sa iau orice obiect (erau foarte multe impachetate), caci nu m-ar fi oprit nimeni. O chestie amuzanta este ca a venit o persoana pentru a ridica un tablou destinat unui domn oarecare, iar paznicul i l-a inmanat fara sa-i adreseze vreo intrebare. Asadar, daca va redecorati apartamentul si aveti nevoie de un peisaj/natura moarta, gasit la palat.
Cu riscul de a devia si mai mult de la subiect, dau totusi cateva amanunte.
Nu. Nu poate fi vizitat. Dar pana saptamana trecuta, cand au inceput lucrarile la intrare, se putea intra pe holul principal. Unde asa caum ati precizat si dumneavoastra, exista un paznic. Pana nu demult, ei erau destul de intelegatori, daca doareati sa aruncati o privire pe acel hol. Mai mult nu se putea, deoarece, era santier. Acum 2 ani, lucrarile abia incepusera. Intre timp s-a lucrat pe aripa dreapta, la toate nivelele. Acum se lucreaza intens la aripa stanga, iar la aripa dreapta se fac finisaje. Lucrarile, au constat in a da jos toata tencuiala de pe pereti, pana la caramida, a da jos tavanul, pardoseala. Apoi intarirea peretilor si refacerea. Am avut ocazia de a arunca o privire in una din camere. Si credeti-ma ca mi se pare mai usor in a ridica o cladire noua decat refacerea uneia vechi.

Dar sa revin. De vizitat nu se poate din aceste conditii, dar angajatii sa stiti ca lucreaza (inclusiv la a muta acele cutii care le-ati vazut acum 2 ani). Si nu au avut conditii prielnice deloc. Asi enumera ... curent din cauza lipsei geamurilor, praf, iarna fara caldura, de multe ori fara curent electric.

Cat despre ceea ce ati vazut referitor la inmanarea unui tablou ... va informez ca Muzeul de arta are imprumutate lucrari la Prefectura Iasi, Primaria Iasi, Muzeul Unirii, etc.
Daca credeti ca va puteti decora camera cu o natura moarta, nu aveti decat sa incercati. Dar ...
Imagine
Imagine

Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

micu_klein scrie: Este vreun targ/intalnire legat de numismatica/antichitati in Iasi in 22-23 iulie.
Merg pentru prima data in Iasi si stau 2 zile. Puteti sa imi recomandati ce sa vizitez intr-o jumatate de zi?
Multumesc anticipat!
O expozitie de fotodocumente, legat de calamitati din Iasi, va vea loc incepand de maine pana la jumatatea lunii Augurst, la Muzeul Unirii.
Detali: http://www.facebook.com/?ref=home#!/pho ... 0413283600, iar imagini ale imaginilor care vor fi expuse: http://www.ovidiudiaconu.ro/
Imagine
Imagine

micu_klein

Mesaj de micu_klein »

Multumesc mult de tot pentru informatii!
bogdanj

Re: modificare data targ

Mesaj de bogdanj »

Prima editie din 2011 a Targului Colectionarilor Suceava va avea loc in data de 8 - 9 ianuarie 2011(al doilea week-end).
Din luna februarie 2011 se va reveni la desfasurarea targului in prima sambata si duminica din fiecare luna.
Locatia ramane neschimbata , Iulius Mall Suceava.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Am fost la ''Targul Colectionarilor'' din Suceava in luna august 2010,
nu am vazut nimic interesant :( (am vazut falsuri chinezesti de 100.000 lei 1946, 500 lei din 1941, 5 lei 1881 sau 80) urate foc :( . Cteva ore la inceputul programului nu au aprins nici lumina...ce sa mai zic. Astept sa ma duc la Veronafil 26,27,28 Novembre 2010.
"Opiniile sunt libere, dar nu și obligatorii."
bogdanj

Mesaj de bogdanj »

[quote="Mateiciuc"] . Cteva ore la inceputul programului nu au aprins nici lumina...ce sa mai zic. .[/quote]
Cateva ore putin probabil si sigur nu la inceputul programului . programul mall-ului incepe la ora 10.00.
Cred ca ati ajuns la targ odata cu expozantii care au acces incepand cu ora 5.00 si pana la ora 9.00 , ulterior odata cu accesul publicului se aprind si luminile.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

bogdanj scrie:
Mateiciuc scrie: . Cteva ore la inceputul programului nu au aprins nici lumina...ce sa mai zic. .
Cateva ore putin probabil si sigur nu la inceputul programului . programul mall-ului incepe la ora 10.00.
Cred ca ati ajuns la targ odata cu expozantii care au acces incepand cu ora 5.00 si pana la ora 9.00 , ulterior odata cu accesul publicului se aprind si luminile.

Nu are importanta la ce ora am ajuns,
vi se pare ceva normal ca cei care au ajuns intre orele
5.00 si 9.00 sa stea in intuneric?...
...oricum eu aam ajuns la Iulius Mall dupa ora 9.00
Mie cel putin mi sa parut ca sunt pe cealanta lume
(cu toate ca sunt din jud Suceava).
bogdanj

Mesaj de bogdanj »

[quote="Mateiciuc. Cteva ore la inceputul programului nu au aprins nici lumina...ce sa mai zic. .[/quote]
Nu are importanta la ce ora am ajuns,
vi se pare ceva normal ca cei care au ajuns intre orele 5.00 si 9.00 sa stea in intuneric?......oricum eu aam ajuns la Iulius Mall dupa ora 9.00

Daca ati ajuns dupa ora 9.00 atunci cele cateva ore de intuneric au fost defapt cateva minute nu? , iar intunericul in care au stat expozantii nu este de fapt chiar intuneric sunt aprinse suficiente becuri cat sa se poata citi daca se doreste.
Mateiciuc

Mesaj de Mateiciuc »

Domnule Bogdan,
oricum nu are rost sa lungim discutia......traim in alta lume si gata,
asta e adevarul, nu are rost sa va ofensati.[quote][quote]
Paul93

Mesaj de Paul93 »

editia 5-6 nov 2011...isi face cineva aparitia?
astept pm
Don't fall in love with anything, 'cause there's always something better out there.
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc
Scrie răspuns