aaa da... la piesele de Petru Musat cele mai rare sunt cele cu legenda retrograda si cele cu 4, 3 si 1 floare de crin in scut.
Pt documentatie intrati aici: http://romaniancoins.ancients.info/pm.htm
florin232 scrie:Sunt 2 piese de Petru Musat (cele doua de pe ebay), zone de week strike tipice acestor emisiuni. Legenda este SIMPETRI*WOIWO/ SIMOLDAVIENSIS respectiv fara floarea de crin in legenda. Ca pret eu as zice ca pana la 70-80 de euro nu va pacaliti. Mai mult insa eu nu as oferi. A nu se intelege insa ca ma voi baga la ele...
Este absolut ok piesa. Moldova Tipul 2 Stefan cel Mare, gros, legenda STEFANUSVOIE/MONETAMOLDAVI. Starea de asemenea este buna spre foarte buna pt tipul acesta, bine centrata, probabil provenita din tezaurul din Ucraina.
Mie mi se pare ok, totusi pretul de vanzare de acolo mi se pare foarte mare. As zice un pret de 100-150 euro pentru aceasta moneda. Mai asteptati si alte pareri.
Millhill scrie:Un tezaur mare de aceste monede (toate cu 2 flori ~ 150 buc) a fost descoperit anul trecut in sudul Ucrainei. Moneda pare sa fie din acest tezaur.
Multumesc pentru raspuns. Sa inteleg deci ca moneda pare autentica? Care ar fi un pret rezonabil in acest caz?